och, moje gratulacje Agulka i witaj na Ogrodowisku!!
Jest co podglądać u nas na forum.Zima długa będzie w sam raz na nauki i poznawanie swoich pragnień ogrodowych
Sebek Danuś pewnie nic nie zdradzi więcej, przecież wszystko już w sumie wiadomo, oprócz ilości
Ewa kujemy kujemy, ale coś słabo pod ogien podkładamy
wieczorkiem byłam na uroczystym otwarciu SPA mojego kuzyna i bawiłam się przednio przy występie Kayah Uprzyjemniał nam również czas prowadzący imprezę Piotr Bałtroczyk
A ile tych tulipanów miało być - bo torby jakby kilkaset ich było
Ale będzie cudnie
Bystre oko, jak u Danusi Tak, w torbach było kilkaset cebul. Kupowałam po 100-150 szt. jednej odmiany. Gorzej z miejscem na ich wsadzenie. Musiałam wykopywać zeszłoroczne tulipany, żeby mieć gdzie sadzić nowe. 3/4 ogrodu nie nadaje się do sadzenia cebul ze względu na nornice terrorystki.
Mam nadzieję, że na wiosnę będzie ładnie.
Red baron się ładnie przebarwił. Tylko mam pytanie - on rośnie pod samą ścianą i tam w ogóle wody nie ma. Codziennie mu dolewam, szczególnie teraz, bo posucha....
Tylko co będzie zimą - czy nie wymarznie. Obok niego jest róża austina - też pod dachem, a śnieg tam nie dotrze. Jak będę sypać na nie śnieg zimą to dobrze przezimują czy grozi im susza? Sam nie wiem
właśnie... mnie tez interesuje odpowiedź na to pytanie dotyczace Red baron, tzn przemarzania, no mój
nie rosnie pod dachem...