Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:13, 31 sie 2021

Do góry
Dorii napisał(a)

Łoboda ogrodowa, tak podpowiada obiektyw Googla. Jak przeglądasz forum na telefonie to wystarczy na zdjęciu rośliny przytrzymać palcem i pojawia się menu kontekstowe, tam wybierasz 'szukaj obiektywem googla' i tyle. Nie zawsze poprawnie rozpoznaje ale zazwyczaj daje radę.

Dzięki Dorii. EM też konto mówił ale mi nie wychodzi. Zawsze ktoś tam wie, raczej mało się pytam staram się zapisywać nazwy. Dodać u Danusi był taki upał, że nie wiedziałam co dostaje i kupuje.
Ptasi gaj 23:07, 31 sie 2021

Do góry
Dzięki Danusiu.
Już mamy jasność. Potwierdzenia dwa. Zaraz ja wysadzę aby się rozsiała.
Cieszę się, że ma ładny kolor nawet teraz.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:01, 31 sie 2021

Do góry
Dzięki Danusiu zaraz będę czytać o niej.
Ogród Basi 22:57, 31 sie 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Umyłam dzisiaj lustro w okienku. Zapryskane było.

Basiu bardzo.mi się tu podoba. Bergenie masz przepiękne jak wszystko tu pasuje jedno do drugiego.

W zeszłym tygodniu rozsadzałam Bergenie bardzo je lubią za te piękne kapuściane liście. Pod nimi chwast się nie uchowa. Każdego roku będę je rozsadzałam bo są nie zastąpione na obwodkach

Te pierwiosnki niebieskie ładne a jakie wypasione teraz
Ogród z zegarem 22:43, 31 sie 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Poszerzyłam rabatę wzdłuż ścieżki do altanki i posadziłam miskanty, przesadziłam też dalej od ścieżki Nigrę.

Tyle darni zerwałam

No bardzo ładnie jakieś niższe trawki dosadz właśnie mogą być te palczatki jasne co u mnie widziałaś, hakomy, sesliery jesienne przełam werbenami patagońskimi.
W te fugi ml iedzy kamiemi aż się prosi karmnik posadzic on dosyć dobrze się rozrasta.

Oglądając w niedzielę rano Maję.. na TVN widziałam jak projektantka w fugi sypie żwirek ciemny i pryska go zywica epoksydowa ona powoduje to, że kamyki się nie nie rozrzucają.

Darń przez zimę się przerobiono będzie dobra ziemia.
Słoneczny Ogród 22:28, 31 sie 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Oj deszcze niespokojne...
Dziś lało i potem słońce wychodziło i tak 100 razy

Po deszczu różnie to bywa ogród może być piękny, ale nie daj Bóg ulewa. Miałam nadzieję, że druga tura róż będzie dobrze kwitła, ale gdzie tam w niedzielę przycinalam zgnite pąki.

Hortensje przynajmnie te otrzepuje grabiami, spłynie i się prostują.

U nas tez ulewy. Wczoraj lało jak z wiadra. Tyle conprog domu przekroczyłam i lunęło. Ta ziemia już tak nasączona że już nie ma szans na wsiakniecie.
Ptasi gaj 22:12, 31 sie 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Proszę mi powiedzieć jak ta roślina się nazywa czy ktoś wie. Będąc u Danusi kupiłam ssdzilonki roslinninta była przy okazji w donicy. Dosyć wysoka wyrosła trzeba ją wysadzić ale nie wiem jakie są jej upodobania.

Łoboda ogrodowa, tak podpowiada obiektyw Googla. Jak przeglądasz forum na telefonie to wystarczy na zdjęciu rośliny przytrzymać palcem i pojawia się menu kontekstowe, tam wybierasz 'szukaj obiektywem googla' i tyle. Nie zawsze poprawnie rozpoznaje ale zazwyczaj daje radę.
Zacisze Alicji 21:51, 31 sie 2021

Do góry
Nie raz się zastanawiam co by było jakby nie było hortensji bukietowych. Jakie byłyby ogrody po ewnie nie tak eleganckie. Prawie każda z nas ma piękne hortensje.
Ja dążę do tego aby ich mieć jeszcze więcej wiosna dosadze.. kiedyś Danusia pisała aby efekt był szybszy to sadzi po dwa krzaki razem.
Trzeba wypróbować.
Dla mnie horty wszystkie ładne. Może wanille się ładnie przebarwiają, ale za to są bardziej wiotkie nie wszystkie pędy tylko niższe.
Ptasi gaj 21:45, 31 sie 2021

Do góry
Patrzyłam na różne rdesty, ale chyba to nie on. Może Danusia się odezwie prosiłam aby zobaczyła. Jakoś ta roślinę nazwała, ale umysł mój nie zapamiętał.

Dzisiaj u nas bardzo ładna pogoda trochę słońca trochę chmur ale ciepło ,23 stopnie z krótkim rękawem chodziłam.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:11, 31 sie 2021

Do góry
Danusiu proszę spojrz na moim wątku jest roślinka od ciebie ta bordowa jak ona się nazywa. Wyrosła wysoka, bardzo ładna.
Ptasi gaj 13:05, 31 sie 2021

Do góry
CD bez liści ale kwitnie.

To bambus od Danusi po lewej. Kupiłam kilka żurawek

Proszę mi powiedzieć jak ta roślina się nazywa czy ktoś wie. Będąc u Danusi kupiłam ssdzilonki roslinninta była przy okazji w donicy. Dosyć wysoka wyrosła trzeba ją wysadzić ale nie wiem jakie są jej upodobania.

Ptasi gaj 23:33, 30 sie 2021

Do góry
CD

Nowo posadzone na skalniaku. Prawa fota przetacznik szypułkowy Georgia blue Veronica roślina zadarniająca wg mnie piękna. Po prawej dziurawiec wielkolistny Grandiflorum

Ptasi gaj 22:55, 30 sie 2021

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu super

Dzięki Grzegorz. Dążę do tego aby nic nie robić wtedy będzie superowo

Wężowy iglaki w tle tulipanowiec dosyć spory i po prawej

Warto go mieć bardzo elegancki chyba tuja czy cyprys. Po prawej tylko ta Dalia zostanie u mnie. Sztywną nie przewraca się.

W ogródku Martki 18:08, 30 sie 2021

Do góry
Zaraz pomyślałam że to nie u nas. Takich róż zadbanych u nas w szkółkach nie ma (mam na myśli nie producentów róż).
Te misy z roślinami wodnymi mi się podobały. Skrzyp wodny

Poznałam że Maryśka. Sama kiedyś miałam na działce nie wiedząc o tym że to ona. Wysialam się z konopii z karmy dla ptaków. Rosły sobie wysoko ktoś przyjechał i mówi że to Maryśka no to trzeba było usunąć i spalić.

Może i droższe rośliny, ale we wszystkie pierwszy sort. U nas tak wiosna wygląda.
Pamiętajcie o ogrodach 17:50, 30 sie 2021

Do góry
Trawy zaczynają, ale co to za trawy napisz 2 i 3 to ta sama no i 4.
Czy2-3 to.proso to jakie nazywa, a może palczatka.
Ptasi gaj 12:36, 30 sie 2021

Do góry
CD

Tyle mam wody w suchym oczku

Ptasi gaj 12:31, 30 sie 2021

Do góry
CD

Jeżówki ładnie kwitną to licencjonowane ta wydaje mi się najładniejsza.
Astry już tuż tuż

Tutaj będzie przeróbka, za gęsto. Kwiaty cukinii już po

To druga część ogrodu trawy posadzone z karp w jednej. Gracilimusy i Memory

Ptasi gaj 12:12, 30 sie 2021

Do góry
Taka powinna być jesień jak ostatnie lata słoneczna i ciepła. Trawy liście drzew ścigają się z kolorami. Może będzie ciepło do końca listopada bez przymrozków.

A tym czasem jeszcze mamy lato.

Jarzmianka biała kwitnie non stop. Odętki kończy swoje kwitnienie

Mają ok 80 cm duże krzaki co to znaczy deszcz

Kalina Watanabe zmienia kolor

Rosi.ma ok 2,5 m wzrostu przebija wzrostem Memory.

Ptasi gaj 07:57, 30 sie 2021

Do góry

W jesieni też ladnie, aby tylko była ciepła i słoneczna. Dzięki, że zajrzałaś

Śliczny widoczek Elu
Ptasi gaj 23:14, 29 sie 2021

Do góry

W jesieni też ladnie, aby tylko była ciepła i słoneczna. Dzięki, że zajrzałaś

Elu cudne widoki. Widać u Ciebie jesień. Ale to chyba trochę za wcześnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies