Dzięki Dorii. EM też konto mówił ale mi nie wychodzi. Zawsze ktoś tam wie, raczej mało się pytam staram się zapisywać nazwy. Dodać u Danusi był taki upał, że nie wiedziałam co dostaje i kupuje.
Po deszczu różnie to bywa ogród może być piękny, ale nie daj Bóg ulewa. Miałam nadzieję, że druga tura róż będzie dobrze kwitła, ale gdzie tam w niedzielę przycinalam zgnite pąki.
Hortensje przynajmnie te otrzepuje grabiami, spłynie i się prostują.
U nas tez ulewy. Wczoraj lało jak z wiadra. Tyle conprog domu przekroczyłam i lunęło. Ta ziemia już tak nasączona że już nie ma szans na wsiakniecie.
Łoboda ogrodowa, tak podpowiada obiektyw Googla. Jak przeglądasz forum na telefonie to wystarczy na zdjęciu rośliny przytrzymać palcem i pojawia się menu kontekstowe, tam wybierasz 'szukaj obiektywem googla' i tyle. Nie zawsze poprawnie rozpoznaje ale zazwyczaj daje radę.
Nie raz się zastanawiam co by było jakby nie było hortensji bukietowych. Jakie byłyby ogrody po ewnie nie tak eleganckie. Prawie każda z nas ma piękne hortensje.
Ja dążę do tego aby ich mieć jeszcze więcej wiosna dosadze.. kiedyś Danusia pisała aby efekt był szybszy to sadzi po dwa krzaki razem.
Trzeba wypróbować.
Dla mnie horty wszystkie ładne. Może wanille się ładnie przebarwiają, ale za to są bardziej wiotkie nie wszystkie pędy tylko niższe.
Patrzyłam na różne rdesty, ale chyba to nie on. Może Danusia się odezwie prosiłam aby zobaczyła. Jakoś ta roślinę nazwała, ale umysł mój nie zapamiętał.
Dzisiaj u nas bardzo ładna pogoda trochę słońca trochę chmur ale ciepło ,23 stopnie z krótkim rękawem chodziłam.
To bambus od Danusi po lewej. Kupiłam kilka żurawek
Proszę mi powiedzieć jak ta roślina się nazywa czy ktoś wie. Będąc u Danusi kupiłam ssdzilonki roslinninta była przy okazji w donicy. Dosyć wysoka wyrosła trzeba ją wysadzić ale nie wiem jakie są jej upodobania.
Nowo posadzone na skalniaku. Prawa fota przetacznik szypułkowy Georgia blue Veronica roślina zadarniająca wg mnie piękna. Po prawej dziurawiec wielkolistny Grandiflorum
Zaraz pomyślałam że to nie u nas. Takich róż zadbanych u nas w szkółkach nie ma (mam na myśli nie producentów róż).
Te misy z roślinami wodnymi mi się podobały. Skrzyp wodny
Poznałam że Maryśka. Sama kiedyś miałam na działce nie wiedząc o tym że to ona. Wysialam się z konopii z karmy dla ptaków. Rosły sobie wysoko ktoś przyjechał i mówi że to Maryśka no to trzeba było usunąć i spalić.
Może i droższe rośliny, ale we wszystkie pierwszy sort. U nas tak wiosna wygląda.
Taka powinna być jesień jak ostatnie lata słoneczna i ciepła. Trawy liście drzew ścigają się z kolorami. Może będzie ciepło do końca listopada bez przymrozków.
A tym czasem jeszcze mamy lato.
Jarzmianka biała kwitnie non stop. Odętki kończy swoje kwitnienie
Mają ok 80 cm duże krzaki co to znaczy deszcz
Kalina Watanabe zmienia kolor
Rosi.ma ok 2,5 m wzrostu przebija wzrostem Memory.