Elu, Twoje trawy są piękne, a jesienią pokażą jeszcze więcej. Nie przepadam za jesienią, ale trawy wyglądają wtedy fantastycznie. Hortensje też masz piękne.
To brązowe to jałowiec (Lawson srebrny) uschnięty czeka na wycięcie. Nie wiem dlaczego na początku lipca zaczął żółknąć i usechł. Jeszcze mam jednego uschnietego przy domu. Coś się z nimi dzieje.
Świerk serbski też mi w tym roku uschnał.
W zeszłym roku 2 tsugi (choiny kanadyjskie,) takie duże. No o cóż jedne sadzimy inne wykopujemy.
Za tawulami są hortensje mniejsze posadzone w tym roku nie widać ich kwiaty ciężkie i na ko orze leżą.
Danusiu mam najzwyklejszą rozdrabniarke do gałęzi i przepuściła poraz pierwszy w tym roku grube trawy miskanty i dobrze się rozdrobniły.
Zawsze paliłam a tyle dobrego puściłam z dymem
Gorzej z rozplenicami one miękkie a szkoda palic. Można by było jeszcze na dół kompostu wrzucić aby przegniły. W tym roku rozplenicami przykrywałam kompost nie zadaszony. Dzisiaj te rozplenice zakopałam do dołka po wyciągnięciu rzyznej ziemi z kompostownika. Przesyłam ozalitem z oczka (kamyki które są w filtrze) miałam 2 wiadra i skoszoną trawa więc będzie doskonały kompost w przyszłym roku jesienią.
Tak molinie bardzo ładne. Zresztą wszystkie trawki które kupiłam w zeszłym roku ładnie u mnie rosną.
Była dzisiaj u nas piękna pogoda ciepło i słoneczko od godziny 13.
eM nie byłby sobą jakby nie kosił trawnika. Przyjechał i skosił. Ma znowu padać. Trawa szybko rośnie bo mokro jak za wysoka zaczyna gnić.
Jutro będę zaglądać na wątki dzisiaj już pora spania.
Taka powinna być jesień jak ostatnie lata słoneczna i ciepła. Trawy liście drzew ścigają się z kolorami. Może będzie ciepło do końca listopada bez przymrozków.
A tym czasem jeszcze mamy lato.
Jarzmianka biała kwitnie non stop. Odętki kończy swoje kwitnienie
Mają ok 80 cm duże krzaki co to znaczy deszcz
Kalina Watanabe zmienia kolor
Rosi.ma ok 2,5 m wzrostu przebija wzrostem Memory.