Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:37, 26 kwi 2014

Do góry
Aniu, moje floksy szydlaste zakwitły w 3 kolorach niebieskie/lila, róż jasny i ciemniejszy. Natomiast niebieskie kanadyjskie (większe) zabierają się do kwitnięcia. Mam je od Ani z Rzeszowa. Pozdrawiam.
Ogród z łezką 13:45, 26 kwi 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Pięknista ta róża. A floksy sie nieźle rozrosły... Fajne fotki - wszystko jest teraz takie ładnie kolorowe i soczyście zielone.

Dorodna jest, powinna mnie zadowolić
Twoje floksy też wielkie, widziałam dzisiaj
Angielski ogród - chciałabym... 09:10, 26 kwi 2014

Do góry
Na koniec floksy- uwielbiam je, ale żałuję że kwitną tak krótko. To jeden z piękniejszych wczesnowiosennych akcentów w ogrodzie.

Trzy odcienie fioletu. Mam jeszcze białe ale na razie spią.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:38, 25 kwi 2014

Do góry
Kalina Bukwooda

a takie mam floksy szydlaste
nie wszystkie jeszcze kwitną no i floksy kanadyjskie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:39, 25 kwi 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Juz myslałam że to bieżące foty i u Ciebie tyle lisci na drzewach
Piekne floksy, a klon - marzenie

Tak już jest, zielono zrobiło się od liści i klony się czerwienią i zielenią szczególnie te palmowe disectum, one pierwsze czarują już soczystą zielenią i purpurą, a floksy szydlaste się różowią, ta ostania fota, opisałam, że z 2013 roku, ale na razie nie mam bieżących fotek, może coś nowego jutro.............u mnie remont...........wieczorkiem dopiero mam czas na O
Ogród z łezką 20:57, 25 kwi 2014

Do góry
Pięknista ta róża. A floksy sie nieźle rozrosły... Fajne fotki - wszystko jest teraz takie ładnie kolorowe i soczyście zielone.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:50, 25 kwi 2014

Do góry
Juz myslałam że to bieżące foty i u Ciebie tyle lisci na drzewach
Piekne floksy, a klon - marzenie
W ogródku Iwony 15:06, 25 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Śliczny okaz Czyli śmiało polecasz?

Zamawiałam tam jeszcze inne roslinki - żurawki, floksy, jeżówki i wszystkie przyszły ładne. Ale decyzja należy do Ciebie
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:10, 25 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Kaliny Bukwooda nie znam. Interesująca, a jak jeszcze pachnie, to super!
Ten kanadyjski floks, to chyba jedyny, kwitnący na niebiesko

Dobijasz mnie tymi narcyzami

Basiu są floksy szydlaste niebieskie, są u Weroniki do oglądania zakwitły jej jako pierwsze ja też mam ale jeszcze malutka kępkę
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:21, 25 kwi 2014

Do góry
Rabata angielska już prawie cała obsadzona:

tu piwonie i rozchodniki

--------------------------------------------------------------------------------------------

dalej patrząc tu w górnym roku ostróżki, niżej mikołajek płaskolistny, obok latrie wychodzą, bardziej z lewej naparstnice i najbliżej orliki i kępa astrów

--------------------------------------------------------------------------------------------

dalej od brzegu widać przetaczniki, pomału wychodzi mikołajek alpejski, gipsówki i latrie, przed tym trzecim obeliskiem rosną pod płotem floksy i dzwonki brzoskwiniolistne, bliżej brzegu dzwonki ogrodowe, jeżówki i czyściec, szałwia omszona, na tym zdjęciu jest więcej pustych miejsc bo będą tu róże ale to dopiero w czerwcu po nie jade. Kilka roślin też dostałam i nie wiem dokładnie co to będzie. Np. nie wiem co to jest ta największa kępa na tym zdjęciu. No i w kilku miejscach brakuje na obrzeżach przywrotnika ostroklapowego, który jeszcze w doniczkach czeka.

---------------------------------------------------------------------------------------------

a tak wygląda patrząc z drugiej strony- tu na pierwszym planie za i między tulipanami są róże, kocimiętka, lawenda, i będzie werbena patagońska. (za płotem posadzony i ładnie przyjęty żywopłot z grabu- będzie w przyszłości ładnym tłem dla tej rabaty).

Czy może tak być? myślę jeszcze o jakichś topiarach z bukszpanu i cisa. Gdzie wcisnąć? I jakie kształty? A w tych większych obeliskach myślę wsadzić powojniki a póki się nie rozrosną to na ten sezon posadzę groszek pachnący koloru błękitnego i granatu. Gdzieniegdzie na tej rabacie posiałam kosmosy i będzie też czarnuszka i oczywiście werbena. A na jesień dodam czosnki i przegorzan. Nic więcej nie planuje. Z róż chcę kupić Crocus rose i Pilgrim.
Mój 4 arowy azyl... 01:07, 25 kwi 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)

Floksy uwielbiam i mam nadzieje ze one mnie tez Musze jeszcze dokupic bialego do kolekcji lub...poczekac az moja kepka sie rozrosnie

Mój biały na przesadzenie czeka, bo liliowy(?) go zagłusza. Po kwitnieniu muszę to zrobić
Mój 4 arowy azyl... 00:48, 25 kwi 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Co kraj, to obyczaj Z naszych cmentarzy szybko by znikła Za to bratki, skalnice i floksy szydlaste mają się dobrze

Floksy uwielbiam i mam nadzieje ze one mnie tez Musze jeszcze dokupic bialego do kolekcji lub...poczekac az moja kepka sie rozrosnie
Mój 4 arowy azyl... 00:31, 25 kwi 2014

Do góry
Co kraj, to obyczaj Z naszych cmentarzy szybko by znikła Za to bratki, skalnice i floksy szydlaste mają się dobrze
Bajkowy ogród Weroniki 21:01, 24 kwi 2014

Do góry
Cieszą mnie tawuły wczesne, tulipany i floksy, wszystko ładnie kwitnie chociaż to jeszcze kwiecień.
Zawiódł mnie kolejny raz migdałek. Obsypany pączkami miał zakwitnąć okazale, tymczasem którejś nocy przemarzł. Takie pączki.

Floksy szydlaste niezawodne.

Magnolia trochę przemarzła ale jeszcze jakoś wygląda. Jabłonka rajska kwitnie.

Tawuły wczesne niezawodne.
Mazury i mój kawałek ziemi 14:49, 24 kwi 2014

Do góry
Beatko floksy piękne.
Ogrodowe skarby 13:08, 24 kwi 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Beatko cudny awatarek a zdjęcia urocze.Zakupy superaśne też takie cuda mam ale nie mam tego floksa białego z niebieskim bo to chyba floksik tak?9 fotka od góry bo nie mogę skopiować nie wiem wyszłam z fprawy czy jak hehe a na jednym to tak jest hortensja .Pozdrawiam

Dzięki Ewuś Przyznam że lubię takie wpisy hihihi
Tak to floksy, były jeszcze białe z różową gwiazdeczką w środku.
Czyli dobrze myślałam że to hortensja ciekawe jeszcze jaka ?!!!
Pozdrawiam również
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:48, 24 kwi 2014

Do góry
jałowiec pośredni Gold Star został już przesadzony z rabaty żwirkowej w to puste miejsce zostanie posadzony bordowy berberys, aby nie było nudno żółto-zielono

a poza tym przerastają mnie chwasty, ale przed 1 majem jest chwila urlopu więc podziłam z tą rabatą i będzie cud-miód

za to na rabacie pięknie kwitną mi floksy i jak kiedyś nie byłam do nich przekonana, teraz myślę już o obsadzeniu rabaty przed działką pomiędzy wierzbami hakiro-nishiki

Przesadzony jałowiec trafi przed dom, gdzie do obsadzenia i zaplanowania jest 6ar

słonecznie pozdrawiam

Zielono mi! 07:18, 24 kwi 2014

Do góry
Prawie jak w maju, czyli kwitną floksy szydlaste.

I tworzą nieprzebrane kobierce.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 22:45, 23 kwi 2014

Do góry
Agata cześć

ogród szaleje, pęcherznice sa coraz bardziej kolorowe- miodzio tak ładnie

a szaleństwo szczególnie widać na naszej łące
dziś rano było tak pięknie

floksy rozkwitają we wrzosowisku

chwila odpoczynku w cieniu, przed pracami na działce - gdize nie spojrzysz praca - plewienie, porządkowanie, przesadzanie i znowu plewienie

ach czemu dzień nie ma 32 godz, ciagle brak czasu
Mazury i mój kawałek ziemi 22:22, 23 kwi 2014

Do góry
Wiosna wiosna... tulipany śliczne a hortensja pnąca już ładnie wygląda !
Dzisiaj kupiłam żagwin w dwóch kolorach pelargonie i floksy
Pozdrawiam Ewuś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies