Teraz Kasiu już dużo mniej boli, najgorsze były dwie doby, silne leki nie pomagały. Wiesz Marek mnie cały czas namawia by wyremontować całkowicie dół i tam się przeprowadzić no i teraz to już się zdecyduje. Żeby chociaż deszcz popadał co by ogrod podlał. Tak tyle róż nawet te najstasze ale dobrze im zrobiło bo wypuszczają pięknie i niektóre są dorodniejsze niż kiedykolwiek Parę całkowicie. Lilie już ponoc zakwitły jutro musi mi zdjęcia porobić. Raczej nie mam chodz jedna ta na zdjęciu podobna i bardzo mi się podoba.i daje porównanie rok temu a teraz, ta czerwona Dortmund dopiero wyrasta
Aniu lilie przepiękne. Ja kupuję raczej tylko azjatyckie żeby nie mieć z nimi problemu. Ale te maki skradły moje serducho - są prześliczne. Jak Ty je siejesz ? Czy rozsypujesz na ziemię czy wiosną robisz sadzonki ? A czy będziesz zbierać nasionka ich. Jak tak to bym poprosiła jeśli można- a ja chyba już prosiłam o kamienne goździki to nie wiem czy tyle można mieć próśb. Odebrałaś prv ?
Lilie tez mam trochę gorsze niż zwykle, orientalne najprawdopodobniej wymarzły...
Lilie dostają tylko wiosną, jak cały ogród. Potem już nigdy nie dawałam...
Podobało nam się to miejsce, to zdjęcia sobie robiliśmy. Kasia z Grzesiem też mają zdjęcie na tej ławeczce
Widocznie moje lilie w gruncie też mi giną. Przez trzy lata posadziłam ok. 400 szt albo i więcej.
W tym roku zakwitnie b. mało, dużo wymarzło przycięłam dużo łodyg bez paków.
Bogusiu - siałam w tym roku Cleome Cherry takie zakupiłam nasiona.
jest to jednak mieszanka kolorów ale znajduje się kilka krzaków w kolorze fioletu, wieczorem kolor kwiatów jest podobny do firletki kwiecistej, bardzo mocno purpurowo/fioletowy, w dzień jest fioletowy.
W sumie mam trzy kolory w różu.
Muszę pilnować nasion.
Pamiętam o białych kwiatach dla Ciebie.
Dzięki z a instrukcję ukorzeniania róż, spróbuję teraz ukorzenić.
Nie wszystkie clematisy są bujne, piękne.Niektóre kiwtna tylko kilkoma kwiatkami.Ale mam taka nadzieję.że i te za rok, za dwa będą piękniejsze.
Róze wiadomo.Ale nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą
Wiesiołek
I inny
Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy
Aleja róż imponująca, ale w oddali na zdjęciu gdzies zobaczyłam jakie "tłuste" masz lilie bo moje jakies marne w tym roku, nawozisz je czyms? No i zdjęcie zakochanej pary na ławeczce jak mój z moją super Pozdrawiam
cisy ładnie Ci rosną , jaka to odmiana, moje rosną bardziej na wysokość niż na szerokość , lilie u Ciebie już kwitną a u mnie w pąkach , a wydawałoby się ,że u Ciebie powinno być zimniej