Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 19:28, 25 cze 2017

MirellaB napisał(a)
To może jeszcze raz wiosną podejmę próbę ich sadzenia i tak jak piszesz z lekką ziemią do dołka.

Twoje lilie podziwiam każdego roku. Uwielbiam ten czas w Twoim ogrodzie

Ja co roku, ba co wiosny, co jesieni dokupuję jakieś lilie.Dosadzam w różne zakątki ogrodowe.
Ale na własnych doświadczeniach,m błędach nauczyłam się,że nie wszystkie lilie dobrze rosną w moim klimacie.Cóz mieszkam na wschpodzie orientalne po 1 , czy po 2 sezonach znikają.
Już dałam sobie spokój z nimi.Dobrze rosną i dobrze się rozmnażają wręcz,(pod warunkiem,że po przekwitnięciu usuwam częśći po kwiatach.A potem nisko łodyżki przycinam) wszystkie lilie azjatyckie,drzewiaste, Ot, hybrydowe, mieszańcowe.a tych mam tego dużo.
Zresztą sama zobaczysz,Jestem też ciekawa tych, które kupiłam w końcu październiku i tak też je posadziłam i rosną i są . A jakie będą ,,,,,zobaczymy już niedługo

Te lilie św.Antoniego u u innych zwane św.Józefa bardzo , bardzo lubię

Jana 19:09, 26 cze 2017

Lilie piękne zwłaszcza ta ostatnia.....wpadla mi w oczy biała nn róża czy to nie lykkefund? Zazdroszczę urlopu
anabuko1 19:58, 29 cze 2017

Jana napisał(a)
Lilie piękne zwłaszcza ta ostatnia.....wpadla mi w oczy biała nn róża czy to nie lykkefund? Zazdroszczę urlopu

Nie mam pojęcia jak to ta biała róża.
Lilie są piękne.
A te św.Antoniego cudne.I ten zapach już na 1,5 metra wokół

Ale maczki też są piękne, prawda ??

anabuko1 20:42, 29 cze 2017

Moje siane w tym roku.

Ewa777 21:37, 29 cze 2017

Piekne maki, róże Powojniki mnie zachwycają, ależ ich masz! I wszystkie cudne U mnie lilie jeszcze nie kwitną i na dodatek atakują je poskrzypki
yolka 21:41, 29 cze 2017

Sielski, anielski jest Twój ogród, można wypocząć i cieszyć się kolorem, zaskoczyłaś mnie ilością maków, są piękne
anabuko1 22:27, 29 cze 2017

Ewa777 napisał(a)
Piekne maki, róże Powojniki mnie zachwycają, ależ ich masz! I wszystkie cudne U mnie lilie jeszcze nie kwitną i na dodatek atakują je poskrzypki

Nie wszystkie clematisy są bujne, piękne.Niektóre kiwtna tylko kilkoma kwiatkami.Ale mam taka nadzieję.że i te za rok, za dwa będą piękniejsze.
Róze wiadomo.Ale nie z wszystkich róż jestem zadowolona.Dużo w tym roku nie zbudowało ładnego krzaczka.Nie wiem czemu.A przez to będą miały mniej kwiatów.Ale i te, które są to i tak cieszą

Wiesiołek

I inny

Hortensja Dębowa pięknieje i cieszy

anabuko1 23:32, 29 cze 2017

yolka napisał(a)
Sielski, anielski jest Twój ogród, można wypocząć i cieszyć się kolorem, zaskoczyłaś mnie ilością maków, są piękne

O tak maczki mają swój urok,Zwłaszcza jak kwitną.
Potem pójdą do wycinki.
Dziękuję za miłe słowo

RU
Radziu2013 23:37, 29 cze 2017

Aniu wszystko piękne Na dębolistną też polowałem ale póki co spasowałem Póki co popodziwiam ją u ciebie - extra jest

Maczki mnie zauroczyły A mogłabyś może zostawić kilka kwiatów na nasiona dla mnie (żeby wszystko do wycinki nie poszło)
Gocha 11:52, 30 cze 2017

Aniu lilie przepiękne. Ja kupuję raczej tylko azjatyckie żeby nie mieć z nimi problemu. Ale te maki skradły moje serducho - są prześliczne. Jak Ty je siejesz ? Czy rozsypujesz na ziemię czy wiosną robisz sadzonki ? A czy będziesz zbierać nasionka ich. Jak tak to bym poprosiła jeśli można- a ja chyba już prosiłam o kamienne goździki to nie wiem czy tyle można mieć próśb. Odebrałaś prv ?