Ja swoj kocham Piekny jest!Na zime znika, pojawia sie wiosna. Na szczescie przyjal sie bez problemu. Posadzilam sadzonke z dwoma liscmi, teraz po 3 zimie wyglada tak. Ale widze, ze teraz zacznie przyrastac, bo sporo rozlogow sie pojawilo.
Anabuko dzięki Nova zembla ma mocny kolor i przy bieli CW za duży kontrast jest wolałabym po tej stronie np Roseum elegans
Kiedyś to na dole będzie obwódką
Genie ciemnieje ale jakoś tak dziwacznie takie rozlane plamy. Byłam wczoraj W Ler Mer i były Genie za 98 zł i jeszcze kwitły, Miały grubszy pieniek ale były niższe od mojej.
też niektóre miały takie liście jak makowa Genie...
Z róż wszystkie jesienne golasy to wypłochy ale najgorzej jest z Geoffem Hamiltonem wypuszcz listki, które zaraz zasychają mam nadzieję, że się weźmie
macham
na końcu pod świerkiem widać genię lubię tą rabatę po zmianie
Zajrzałam do ciebie,Jeszcze nie wsystko przeczytałam.Ale jutro napiszę. ciekawą masz historię i duuzo pracujecie.Jak my na początku.
Duży masz areał działki.Tego deko ci zazdroszczę . dużo możliwości i dużo roślin się zmieści
To już nieźle rok kupowania i 8 clemków
A hosty to twardzielki polecam.U mnie nie wszędzie a raczej mało cienia jest
BODZISZEK WHITE NESS
Moja języczka została kompletnie zeżarta przez ślimaki Same marne kikutki listków zostały, ledwo je widać... Zobiłam ostatnio zasieki szyszkowe przeciw delikatnym ślimaczym brzuszkom, i oto co zobaczyłam następnego dnia rano:
Jak widać metoda szyszkowa niezwykle skuteczna jest W sam środek drań jeden wpełzl i się położyl jakby chciał powiedzieć "Ha! Widzisz, gdzie sobie możesz swoje szyszki wsadzić?" Grrrr :[
Martwię się, że mi języczki padły - takie ładne były, dwie kępki, i śladu po nich nie ma.
Dziękuję
Hosty to moja pierwsza miłość.Jak zaczęłam je oglądać na necie 7 lat temu , tak od razu listę spisywałam , szukałam ,zamawiałam kupowałam sadziłam, czytałam i tak uzbierało się 70
A powojnikomania też mnie wzięła
Jeżeli się komos ie znudziło to hostowo
Moja Orange Marmalade najpierw jest zieleńsza, potem się rozjaśnia.Teraz wygląda już tak:
Hosta Gray Cole
Paradise Glory- też dopiero się rozkręca - była też zielona i łapie kolorek w środku.
Tu po lewej od góry ze zmieniającą się War Paint
Od lewej na dole Second Wind i Liberty i Falista