Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Aneta1309 11:26, 06 lip 2015

Ostróżki się same wysiewają dostałam w tamtym roku od koleżanki 1 sztukę a w tym roku jest ich chyba z 5 szt.Miały okazję się wysiać bo rosła w przechowalniku a tam tak często nie plewię.Przez to plewienie to jeżówki sobie wykarczowałam ale już wiem żeby pod jeżówki łapek nie pchać
beata_m 15:15, 06 lip 2015

No taki gorąc to trzeba się było schłodzić!!!!!!!!!! Echhh te Wasze rabatki ... czudne!!!!!!!!!!!! Ewcia pozdrawiam ciepło choć pewnie gorąca nie brakuje i zapewniam Cię, że już masz zjawiskowo!!!
Ewkakonewka 10:57, 08 lip 2015

eda napisał(a)
buziaki przyjęte fajnie że fajnie się bawiłaś

Edziula deeeszcz w końcu doleciał, normalnie co drugi dzień pada. Ciągle jeszcze mało tego, ale zawsze lepiej niż nic

Ewkakonewka 11:09, 08 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)
Ostróżki się same wysiewają dostałam w tamtym roku od koleżanki 1 sztukę a w tym roku jest ich chyba z 5 szt.Miały okazję się wysiać bo rosła w przechowalniku a tam tak często nie plewię.Przez to plewienie to jeżówki sobie wykarczowałam ale już wiem żeby pod jeżówki łapek nie pchać

No to ja odwrotnie mam, jeżówki udaje mi się uchować bo mam na nie plan, więc ostrożna jestem i już kilka sadzonek posiadam, ale tylko takie zwykłe różowo-fioletowe, inne jeszcze mi się nie udało, ale dopiero drugi rok je mam, pewnie za wcześnie, chociaż niby w tamtym roku kwitły też już.
A ostróżki ścinam jak się robią brzydsze, no to jak się mają wysiać bidule Lawenda też mi się nigdy nie wysiała, albo ją wyplewiam zawsze.

A przy okazji jeżówki już kwitną i cieszą, nazw ich nie znam

Ewkakonewka 11:16, 08 lip 2015

beata_m napisał(a)
No taki gorąc to trzeba się było schłodzić!!!!!!!!!! Echhh te Wasze rabatki ... czudne!!!!!!!!!!!! Ewcia pozdrawiam ciepło choć pewnie gorąca nie brakuje i zapewniam Cię, że już masz zjawiskowo!!!

Dziękuję za pochwały, ale uwierz mi nie wszędzie przecież jest zjawiskowo hahaha, ale powoli dojdę do swojego ideału. Czyli buszu wszędzie
Gorąco akurat lubię i dobrze znoszę Dzisiaj chyba już trochę odpuściło i burza nawet rano była

Szał ostróżkowy minął, czas na lawendę się przestawić
Juzia 11:23, 08 lip 2015

Busz, busz
Aneta1309 12:43, 08 lip 2015

Ewa lawenda to Viva chyba też ją mam trochę mi się wykłada i w porównaniu z innymi duża rośnie
Gardenarium 12:47, 08 lip 2015

Pomarańczowe jeżówki świetne są do lawendy

Instagram Ogrodowiska
Ewa777 14:51, 08 lip 2015

Nie wiem jak jest z tymi ostróżkami, bo ja mam już je kilka lat i wcale nie powiększa się ich liczba z kolejnym rokiem. Nie wysiewa się, bo tnę zaraz po przekwitnięciu, ale też się nie rozkrzewia.
lojalna_ 18:35, 08 lip 2015

Ostrozki nie mam chociaz szukałam , mam odętke biala ....dobrze?

Lawenda cudasna i jezowki uuuu