Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Tess 10:58, 08 lip 2015

anka_ napisał(a)

No wiesz, będę w niedzielę przejeżdżała niedaleko ciebie. To kobieto uważaj z takim zachętami, bo ci zrobię pobudkę.

Popadał deszczyk?

Popadał.
Jak bardzo rano ta pobudka?
Lepiej dla roslinek, jakbyś w drodze powrotnej je wzięła.
Tess 11:01, 08 lip 2015

Karola, dziękuję No wiesz, nazwa wątku zobowiązuje

Justynko - jeśli namówię eMa. Czyli to nic pewnego. Do chałupy nie będę wchodzić, jakby co

Dziękuję, Aniu No do mojego już średnie są za duże. Ale kupiłam onegdaj i takie - wywędrowały nad Rozlewisko

Buziaki
Juzia 11:20, 08 lip 2015

Tess napisał(a)

Justynko - jeśli namówię eMa. Czyli to nic pewnego. Do chałupy nie będę wchodzić, jakby co

Hahaha! Ale ja i w ogrodzie sprzątam Jakby co
Jak namówisz to serdecznie zapraszam!

Tess 12:21, 08 lip 2015

Justynko, obiecuje, że jeśli namówię, to odwiedzimy Krulkandię

Ciąg dalszy relacji z serialu: co robi sprzedawca roślin

Wczoraj wysłałam zdjęcia.
Dzisiaj otrzymałam taką odpowiedź:
Sadzonki najwidoczniej zostały zamieszane w stanie bezlistnym.
Niestety jesteśmy tylko ludźmi i tylko ten co nikt nie robi się nie myli.

Zaproponowano mi tez dwa rozwiązania:
1. Wymiana roślinek:
- musiałabym przygotować i zabezpieczyć rośliny,
- w umówionym terminie wysłaliby kuriera po odbiór
- po otrzymaniu sadzonek i sprawdzeniu ich kondycji wysłaliby nowe,
prawidłowe sadzonki.

2. Obniżka ceny
- proponują obniżkę ceny nowych sadzonek o połowę
- wtedy roślinki, które są u mnie, zostałyby u mnie,
- po odnotowaniu wpłaty 27,50* zł wyślą mi nowe, prawidłowe sadzonki.

*27,50 to 50% zniżki w stosunku do wartości zamówionych tojeści ciemnopurpurowych.

No i co o tym sądzicie?
anka_ 12:30, 08 lip 2015

W zasadzie to co powinno się teraz napisać w komentarzu nie przeszłoby przez cenzurę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Tess 12:38, 08 lip 2015

Anka, spróbuj z piiipem
A ja muszę odpisać w cenzuralnych słowach
popcorn 12:42, 08 lip 2015

wybrałabym pkt 1, a gdyby przyczepili się do kondycji sadzonek, to bym im napisała te paragrafy KK... ech
chyba że masz miejsce na "złe" sadzonki, a "dobre" kupiłabym gdzie indziej.. najlepiej
Tess 12:46, 08 lip 2015

popcorn napisał(a)
wybrałabym pkt 1, a gdyby przyczepili się do kondycji sadzonek, to bym im napisała te paragrafy KK... ech
chyba że masz miejsce na "złe" sadzonki, a "dobre" kupiłabym gdzie indziej.. najlepiej

Nie mam miejsca na te "złe", bo nigdy nie chciałam mieć tej roślinki. Nie podoba mi się, i już. Poza tym zapłaciłam już za inną tojeść, której nie dostałam. Dlaczego mam płacic drugi raz (gdzies indziej)?

Mogę żądać zwrotu kasy? Bo zamierzam.
anka_ 12:58, 08 lip 2015

Tess napisał(a)
Anka, spróbuj z piiipem

piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip

No dobra, powiem tak. Cholernie nie lubię bezczelnych ludzi. Oczywiście rozumiem, że pomyłki się zdarzają. Ale swoje błędy trzeba przyjąć na swoją klatę a nie próbować obciążać nimi kogoś. Ale przede wszystkim w tym konkretnym wypadku dla mnie to nie pomyłka tylko oszustwo. Wysyłali przecież sadzonkę, do tego nie mającą z wyglądu nic wspólnego z tą zamówioną.

Ja w takich wypadkach nie powinnam się odzywać, bo mam wredny charakter (skorpion jestem). Rozumiem- pomyłka, ktoś powie sorry, bije się w pierś, gotowa jestem machnąć ręką i puścić kasę. Ale jak ktoś na chama próbuje wmówić, że białe to czarne i do tego to moja wina- to we mnie się gotuje i idę na wojnę. Cena nie gra roli. I gotowa jestem dołożyć do tego, żeby postawić na swoim. Ale z takim charakterem ciężko żyć.

Jedno powiem- jakby mieli jaja (albo chociaż skorupki im zostały) to przysłali by nowe, prawidłowe roślinki jeśli mają, albo oddali kasę. O te nieprawidłowych powinni zapomnieć. Ale do takich rozwiązań trzeba mieć klasę, im jak widać tego brakuje.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 13:00, 08 lip 2015

Tess napisał(a)
Mogę żądać zwrotu kasy? Bo zamierzam.

Oczywiście, że możesz. Tak jak pisałaś wcześniej, czasami chodzi nie o kasę, ale o zasady.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies