Gdybym nie miała dwóch długich boków z terenem niepilnowanym, nie byłoby tak źle.. a tak hulaj dusza piekła nie ma.. najlepsza wyżera u mnie, a wylegania za płotami.
Gdyby nie granulki to już nic bym nie miała Część pada, a część dalej żeruje.. coś tam zawsze miną.. nie da się zasłać całej ziemi... nie da sezasypać u sąsiadów. Najdorodniejsze łapię na trawniku... spacerują sobie pomiędzy rabatami
Szklarni i wkoło oczka nie posypię.. wiec są...
Nowa inspiracja rośnie, świecznice przesadzone żyją i hochla też przezimowała.. sadziłam bardzo późno małe sadzonki.
Aniu witaj.
Ogród nie jest taki stary, ale faktem jest, że już zarasta. Najchętniej zostawiałbym rośliny tej wielkości co są.. ale one rosną, rosną i rosną..
Gęba w największym zbliżeniu, ale nie powiem, że największa.. same laseczki u Bogdzi były
Dzięki Bodzi rh i azalie mam ja.. uratowała to co miałam i mogłam dosadzić więcej.. i teraz nie to co Bogdzi Królestwo, ale namiastkę mam i ja.. i jak cieszy
W te i we w te i w szczególe Deszcz położył krzaki, ale i tak cieszą
Wiem, wiem.. pokazywałam już.. i mam ochotę pokazywać codziennie.
Starość jest długa, a młodość jest krótka.. nie skracajmy tego co i tak za krótkie.. a z luziku najlepsze mam filmiki.. jazda bez trzymanki.. Tera wnusio ma 16 miesięcy.. co będzie za rok lub dwa ..... zwłaszcza, że niedługo będzie drugi rozrabiaka Dlatego inwestuję w pomoce do zabawy Przyda się dla dwójki A ja też mam ubaw przy tym..
I teraz ogrodowo.. bo muszę uciekać z kompa..
Jeszcze rzut oka na Aleję Konstancji z drugiej strony.
Wszystko Marzenko pięknie zagospodarowane a Rh ładnie kwitną i piesio się wkomponował w otoczenie żeby go też trochę popodziwiać, bo przecież wszystkiego pilnuje żeby rosło
Na skraju rosnących dębów mam rozrzucony piasek pobudowlany. Sadzę tam teraz roślinki lubiące suche i słoneczne miejsca. To moje nowe zakupy:
niska bylinka (ma obowiązek rozrosnąć się szeroko):
Krzewinka - posłonek, chciałabym go rozmnożyć:
Tę roślinę znalazłam pod jednym z dębów. Kilka lat temu kupiłam i zapomniałam o niej. Cebulica? Nawet dopatrzyłam się siewek
A te dwa egzemplarze to z nowych zakupów. Trawę to chyba poznajecie, a obok funkia.
Różne byliny ale u obu łodygi czerwone a liście żółte.
Małgoś dziękuję za wszystko!!! Mimo kapryśnej pogody super spędzony dzień!
Chyba się nie pogniewasz jeśli tym razem u ciebie w wątku nie pozostawię zdjęć z tobą... lecz specjalnie dla twojej mamy sesja zdjęciowa z super modelką