Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 22:53, 04 lip 2015

Bogdziu ślę pozdrówka, szkoda mi Twoich roślin przez tą suszębodziszka na pocieszenie zostawiam
Bogdzia 22:54, 04 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Bogdziu żabki super

Moje chore rh coraz lepiej. Jeden krzak pięknie wypuszcza nowe pędy i liście, ten drugi gorzej, ale liczę, że odbije

Bogdziu kupiłam azalię japońską w dużej donicy, ma dużo odpowiedniej ziemi z nawozem tak mi Pani w szkółce powiedziała, żeby już nawozu jej nie sypać - mam nadzieję, że będzie pięknie kwitła w przyszłym roku

Trawnik faktycznie niezbyt Ja ze swojego jeste dumna, nawet teraz w te upały jest soczysty zielony gruby dywan, ale lejemy wodą sporo.

Podlewaj rh rano lub wieczorem bo jak rosna pędy to potrzebuja duzo wody a juz szczególnie przy takich upałach.Co do azalii japońskiej to ja w pierwszym roku nigdy nawozu nie daje ale jak bedziesz sadzic do ziemii w ogrodzie to musi byc z kwasnym torfem bo nawet najlepsza ziemia z donicy nie wystarczy. Mój trawnik niestety fatalny i dzis uschły hortensje , kiepsko maja sie azalie. Podlewam równiez ale wody w kranie brakuje. Trzeba stac przy krzaku dobre kilka minut by choc troche podlac a na trawe to juz i czasu i wody brakuje. Mam dosc tych upałów i ogrodu równiez.
Bogdzia 22:55, 04 lip 2015

monteverde napisał(a)
Bogdziu ślę pozdrówka, szkoda mi Twoich roślin przez tą suszębodziszka na pocieszenie zostawiam

Śliczny bodziszek . Byłam dzis u Ciebie i ma sie wrazenie że masz jeszcze wiecej roślin niz w poprzednim ogrodzie. Jak piszesz ze od deszczu zgniły pączki róż to mnie w dołku ściska , moje rosliny deszczu nie widzialy.
Bogdzia 22:59, 04 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Bożenko, przyjęły się może liliowce ?

Ewa powiem szczerze ze posadziłam ale na razie nie kwitną i juz nawet nie wiem które to były. Na pewno nie uschły wiec sa ale musza zakwitnac bym wiedziała które to sa . u mnie liliowce jeszcze wogóle nie kwitną poza tymi żóltymi wczesnymi które juz przekwitły.
Bogdzia 23:00, 04 lip 2015

Urszulla napisał(a)
To co pokazujesz to prawdziwa masakra, strach się bać co będzie dalej. Miałaś już takie sytuacje?

Nigdy az tak żle nie było choc u mnie z deszczem co rok sa problemy bo bardzo rzadko pada ale w tym roku to juz rekord.
monteverde 23:02, 04 lip 2015

Ale dzisiaj kwiaty różktóre rosną w bezpośrednim slońcu były wieczorem po przypalane od tego upału a jutro chyba będę musiała o jakiejś 4.00 trochę podlać ogród, buziolki
Kasya 23:06, 04 lip 2015

monteverde napisał(a)
Ale dzisiaj kwiaty różktóre rosną w bezpośrednim slońcu były wieczorem po przypalane od tego upału a jutro chyba będę musiała o jakiejś 4.00 trochę podlać ogród, buziolki

ja podlewałam dzisiaj o 6 rano

Przyszlam zobaczyc jak zyjesz Bozenko w ten upał, jutro podobnie, we Wroclawiu na jutro 37...no maskakra jakas, ja nie pamietam zeby kiedykolwiek bylo u nas tak goraco...
Cleo 23:29, 04 lip 2015

Coś nieprawdopodobnego co piszesz z tym brakiem wody.
U mnie by wszystko uschlo w takiej sytuacji. U nas mimo suszy wody gtuntowe wysoko, woda do podlewania jest. Nawet nie pkmyslalabym, że może jej zabraknąć.
zbigniew_gazda 07:30, 05 lip 2015

Pozdrowienia Bozenko i trzymajcie się na tej pustyni. Miejmy nadzieję że i deszcz przyjdzie. Podlewam tylko to co muszę. U nas woda po 14 zł razem ze ściekami. Masakra. Tak władcy narządzili.
ZielonaAnia75 07:39, 05 lip 2015

Bożenko, rozumiem Twój wisielczy humor, ale... gdybyś wróciła do bloku to na 100% tęskniłabyś za SWOIMI boskimi rh, chodzeniem po SWOIM (nawet wysuszonym) trawniku, siedzeniem na ławeczce w cieniu SWOICH drzew, za tym wiosennym widokiem z okna na ogród, którym zachwycało się pół Ogrodowiska!!!
Napij się jakieś dobrej wiśnióweczki, usiądź w cieniu, posłuchaj śpiewu ptaków a nawet wskocz do tych żab - zdystansuj się... wiem, że trudno, ale spróbuj! A deszcz przyjdzie.