Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Piaskownia na zakręcie 22:47, 30 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
I floksy i iryski cudowne Pozdrawiam.

Piaskownia na zakręcie 22:34, 30 sty 2014

Do góry
I floksy i iryski cudowne Pozdrawiam.
Piaskownia na zakręcie 22:22, 30 sty 2014

Do góry
Piękne floksy, bardzo je lubię, ale u siebie mam tylko białe i chyba przy takich pozostanę... chociaż ten ostatni bladziutki bardzo mi się podoba.
Piaskownia na zakręcie 21:35, 30 sty 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Przyznam, że dzięki Tobie te byliny w tym sezonie mną zawładnęły (i oczywiście nie mogę się oprzeć i ciągle też wchodzę do tego sklepu żeby się napatrzeć). I opanują też mój ogródek.
Chcę, tak jak pisałam, stworzyć rabatę biało- różową, pod miłorzębem, a przed nimi żurawki. Chyba kupiłam ich za dużo więc podosadzam do innych rabat. Przyznam, że gdyby fundusze dopisały oraz możliwości to kupiłabym każdą. a tak się trochę hamuję i dokupię żurawki i floksy. mają też mieć liliowce
poczekam na początek sezonu, na razie zamówiłam za ok. 200 zł, ale pow. 300 zł dostawa gratis więc i tak dobiję do tej kwoty.

Oj mną Iwonko też zawładnęły. Ja je chyba posadzę z trawami. Floksy też mam i lubię. Zaraz Ci podam namiary na liliowce, floksy i inne byliny. Obejrzyj sobie Gospodarstwo Ogrodnicze Bilscy, wydasz Iwonko następne pieniążki
Piaskownia na zakręcie 19:05, 30 sty 2014

Do góry
Przyznam, że dzięki Tobie te byliny w tym sezonie mną zawładnęły (i oczywiście nie mogę się oprzeć i ciągle też wchodzę do tego sklepu żeby się napatrzeć). I opanują też mój ogródek.
Chcę, tak jak pisałam, stworzyć rabatę biało- różową, pod miłorzębem, a przed nimi żurawki. Chyba kupiłam ich za dużo więc podosadzam do innych rabat. Przyznam, że gdyby fundusze dopisały oraz możliwości to kupiłabym każdą. a tak się trochę hamuję i dokupię żurawki i floksy. mają też mieć liliowce
poczekam na początek sezonu, na razie zamówiłam za ok. 200 zł, ale pow. 300 zł dostawa gratis więc i tak dobiję do tej kwoty.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 17:18, 30 sty 2014

Do góry

Witam, mam pytanie a w zasadzie nawet dwa
Czy te różowe kwiatki to floksy? i czy mają jakieś szczególne wymagania? Chciałabym obsadzić czymś ładnym miejsce wzdłuż płotu gdzie nie nie chce rosnąć nawet trawa i zależy mi na takim cudnym "dywanowym" efekcie jak u Ciebie

Kolorowy ogród na piasku 22:56, 29 sty 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
"Nevada' cudna ale te dębiki ośmiopłatkowe z pszczołą!

Niebywałe, że oprócz dużych żelaznych roślin masz w swoim ogrodzie również takie małe smagliczki, dębiki, floksy skrzydlaste i całą tą drobiznę.

Ta drobizna pięknie wypełnia ogród. I zauważ Ewo, że wiosna do nie należy. Wie, że przy tych przepysznych kwiatach róż i lilii byłaby niezauważalna, musi się spieszyć
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:36, 29 sty 2014

Do góry
A to lubię i nie lubię..
Orliki.. te sieja sie na potęgę..

Floksy lubię bez różnicy na kolor

Krwawnik.. mieszane uczucia..

A skalnica mnie nie lubi.. wiec kończymy współpracę.. miłość nieodwzajemniona..

I tyle w skrócie z czerwieni...
Kolorowy ogród na piasku 10:43, 29 sty 2014

Do góry
"Nevada' cudna ale te dębiki ośmiopłatkowe z pszczołą!

Niebywałe, że oprócz dużych żelaznych roślin masz w swoim ogrodzie również takie małe smagliczki, dębiki, floksy skrzydlaste i całą tą drobiznę.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:28, 23 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Z prezentacji każdej wybieram sobie jedną roślinę.... i tu mam problem.. bo są 3 bladoróżowe floksy.. jakich nie mam.... i miałabym problem który A na koniec mi machnąłeś chyba pełnym ... onętkiem????.. kurcze zapomniałam nazwy....... na końcu różowego... Może jakie nasionka na zbyciu masz.. ale sępię.. coś w zamian mogę zawsze dać

Aniu napisałam ci na pw

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:48, 23 sty 2014

Do góry
Z prezentacji każdej wybieram sobie jedną roślinę.... i tu mam problem.. bo są 3 bladoróżowe floksy.. jakich nie mam.... i miałabym problem który A na koniec mi machnąłeś chyba pełnym ... onętkiem????.. kurcze zapomniałam nazwy....... na końcu różowego... Może jakie nasionka na zbyciu masz.. ale sępię.. coś w zamian mogę zawsze dać
Rododendronowy ogród II. 15:41, 22 sty 2014

Do góry

O floksy sie przyplątały.

Dwa ogrody 15:23, 22 sty 2014

Do góry
Z różowych jeszcze floksy różnej maści, skalnice, gożdziki, dalie, kosmosy, serduszki, lawendy, budleje, jarzmianki, szałwie
budleje, zawilce, lilie, żurawki, tawułki i kilka innych, nie sposób wszystkich pokazać, jeszcze piwonia lekarska:

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:21, 22 sty 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu piękne te róże a ta róża pnąca łojejku

To nie pnąca..... to historyczna, tylko taka wysoka.... i trzymana w uwięzi stelażu... bo rozpełzła by sie na boki.. Zwie się Mrs. John Laing.. i rośnie do 2 m.. i tak urosła..

No to floksy wiechowate... też przeważają w różach..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 22 sty 2014

Do góry
Dziewczynki.. i ewentualne chłopaki....... różowego chociaż nie jestem fanką tego koloru... mam moc... bez różu nie da się.... bo jak nie pokochać różowych, azali, piwonii i róż. Na różowo kwitną drzewa owocowe... floksy, jeżówki, lilie i tulipany..... Nie przepadam za różem w domu, ale w ogrodzie musi być Tu jest odmiennie jak w kolorze brązu W domu tak.. w ogrodzie nie. Różowego mam chyba najwięcej... dobrze, ze przespałam żółty i purpurowy

Phlox - floks 21:57, 21 sty 2014

Do góry
Biedroneczka napisał(a)
Czytałam, że floksy szydlaste po kwitnieniu i delikatnym przycięciu, ponownie rozkwitają końcem lipca i w sierpniu.
Czy to prawda?[/quote
Myślę ze prawda bo u mnie miało miejsce drugie kwitnienie nie co skromniejsze ale kwiatki były Nie przycinałam ich nawet bo o tym nie wiedziałam ,ja mam takie niziutkie przy ziemi Dostałam od Weroniki a one tak się rozrosły że teraz mam obrośniętą całą skarpę pod świerkami serbskimi .
Phlox - floks 19:15, 21 sty 2014

Do góry
Anabell , cudne masz floksy,
Phlox - floks 19:06, 21 sty 2014

Do góry
To moje floksy szydlaste. jesienią zmieniałam rabatę, przeniosłam część do doniczek , jak przetrzymają zimę .posadzę ponownie.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:38, 20 sty 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu kupowałam je jako floksy jednoroczne, były w wielu kolorach, zimy nie przetrwały a ja nasion nie zebrałam

A to floks Drummonda, miałam kiedyś różowy, ale takiego nie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:20, 20 sty 2014

Do góry
Aniu kupowałam je jako floksy jednoroczne, były w wielu kolorach, zimy nie przetrwały a ja nasion nie zebrałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies