Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Komendówka 17:16, 16 cze 2015

Do góry
Wniosek jest jeden. Nie wylegiwać się na dowolnie wybranym boku, tylko zasuwać na ugorach.

Żeby nie było tak przyziemnie.

Kret, krety - sposoby na kreta 17:15, 16 cze 2015

Do góry
Witam.

Niestety nie znalazłem lepszego zdjęcia, zdjęcie zrobione było w lutym tego roku na drugim planie widać ile jest kopców zrobionych przez kreta około 30 szt. Na całej działce na pewno grubo ponad 50, a może i więcej nie liczyłem szkoda czasu

Trochę się denerwowałem tym, i zacząłem szukać w necie jak pozbyć się kreta, najlepsze metody i znalazłem coś takiego jakiś idi..ta napisał że najlepsze są widły, ja z jego rady nie skorzystałem, po prostu grabki w dłoń i rozgarniałem kopce zrobiłem też w rogu działki duży kompostownik, może tam się przeniósł

Jeszcze w maju było tak

A teraz jest tak

Więcej zdjęć w wątku u mnie.
A więc zastanówcie się czy warto walczyć z kretem

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:14, 16 cze 2015

Do góry
pod pergolą ta róża pnąca i ją po niej całej chcę prowadzić, inna drugą spod muru zabiorę
zabieram z donic cisy, coś marnieją i tu wcisnę, są złote, zatem skoro tyle złota, to coś jeszcze stałego bordowego, klon japoński?

w pobliżu
Czasem słońce czasem deszcz 17:10, 16 cze 2015

Do góry
w oczekiwaniu na róże dołożyłam trochę wypełniaczy na rabaty żeby dodać koloru, ale żeby tak się stało trzeba by posadzić drugie tyle begonii

a tym widokiem was będę męczyć i męczyć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:08, 16 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ślicznie te lilie wyglądają z tymi limonkowymi trawkami

Dzięki Kasiu one szybko zakwitają, z jednej juz jest kilka

to dalsza relacja z pola walki
aha i została azalia i ta od Gosi tu będzie, pontyjska pachnąca
tanio kupiony stożek cisowy do reanimacji, mam nadzieję, ze sie uda
trawa zryta
jałowiec złoty z 5 kulek zostawiłąm 3, odkryły sie cisy

jakieś podpowiedzi, co dalej, bo nie mam koncepcji?????

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:06, 16 cze 2015

Do góry
Agcia napisał(a)

ależ wieczorkiem musi być romantycznie
Mały ogród Kasi 17:05, 16 cze 2015

Do góry
mam na imię ...a nie to już było.

Szczerze, ale szczerze -czy oparlibyscie się takiemu wielkiemu stozkowi bukszpanowemu za jedyne 72,99 ?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 17:05, 16 cze 2015

Do góry
Agcia napisał(a)
Sprezentowane drobiazgi i trochę ogródka:

cudna donica
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:01, 16 cze 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Czytam i oglądam że jednak straty nie takie wielkie Cieszę się bo w raju strat nie powinno być

Gosiu dzięki chyba ten raj się wymknął znowu spod kontroli, sił mi brak, nijak nie wyrabiam, dłonie od wyszarpywania jasnoty tak mnie bolą, w krzyżu łupie, noga boli, a końca nie ma...będę rozdawać swoim gościom roślinki
te róże na murze oberwały, musze isć i ściąć, bo brzydko wygląda, część się tylko uchowała, a gdzie indziej ok

a teraz tu walka
mężuś podcinał wysoko daglezję, sosnę czarną i jodłę kalifornijska, rany ile tego było...potem mielenie
bajzel totalny
wyleciało
2 kosodrzewiny, szkarłatka, krwawnik, kocimietki, brunery, dzwonki, odętki, jasnota, wilczomlecz
tawułą japońska ostrzyżona
doszły trawy carex elata i bukszpany kulki, 2 róże Abraham Darby i Chicago, 2 pnące, 3 rozplenice Rubrum, Red Barony, dalej nie wiem....dumam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:53, 16 cze 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mój jaśminowiec (nie jaśmin, jaśmin to całkiem inna roślina - na ulicy słabiutko pachnie, więc moja rada jest taka, kupujemy jasminowce w fazie kwitnienia, wtedy wiemy na pewno... Ja mam teraz 6 jaśminowców zabójczo wprost pachnących

Mnie, jak ślepej kurze ziarno, trafił się pachnący... i właśnie kilka dni temu doszłam do wniosku, że tego brakuje mi w ogrodzie - zapachu. Oprócz jaśminowca pachnie tylko laurowiśnia wiosną i... właściwie, chciałam napisać, że nic więcej, ale jednak pachnie... las po deszczu

Pozdrawiam
Pomysł na ogród 16:48, 16 cze 2015

Do góry
Skula napisał(a)
lato w pełni bo w ogrodzie pojawił się basen
na razie taki rozkładany , ale planujemy troszkę większy
i wkopany w ziemię , wykończony ładnym podestem , no i roślinkami oczywiście
woda w basenie 27 C ! - wczoraj

przyjechały dzieciaki i z wody nie wychodziły !
nie powiem , nam też służy

Nie mów, że masz wnuki.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 16:24, 16 cze 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Teraz wklejam fotkę mojej małej metamorfozy, dużo jeszcze do poprawienia i wogóle ale myślę , że jest lepiej .
Skarpa przy drodze- wiosna 2013

To samo miejsce po nawiezieniu kilku ton ziemi i obsadzeniu
maj 2015

Dużo pracy wykonałaś... ale chyba warto było? prawda?
Zakątek z fioletową ławeczką 16:20, 16 cze 2015

Do góry
Wczoraj wywaliłam wiciokrzew, który rósł przy pergoli. Mimo przycinania był taki jakiś rozlazły i często atakowała go mszyca. Teraz kupię żółtą pnącą różę i tam posadzę. Z jednej strony rośnie róża czerwona

Moj ogrodeczek 16:19, 16 cze 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 16 cze 2015

Do góry
Gosia...ogród nawet ok, ogólny bałagan, pełno gałęzi, konary, liście, nasiona, piachu ziemi, robię non stop, a efektu nie ma, czasami sił mi brak i wkurzam się podwójnie, tyle do zrobienia, a ja nie daję radę, jakiś nowy model ogrodu mus wymyślic

Tess... Tereniu, no bałam się tego bardzo, ale mąż mówi, że w aucie pod drzewem bezpiecznie, więc co chwile tylko nowe drzewa szukałam, bo zajęte miejscówki były

Mirka...no tak musi byc juz u mnie z 10 lat i był już dość spory do 2m, więc chyba najwyższa pora, bo juz myślałam, że się nie doczekam
we dwoje przyjemniej się bać
chyba o te ci chodzi, nie wiem, co to jest, ale łądne

GosiaJoanna...to wielkie drzewa, w botaniku wręcz giganty, do 30m, ale są odmiany mniejsze lub kolumnowe

Margarete...Małgosiu, ona jest sliczna, na zywo jarzy po oczach, liscie ładne, ale sieje się gdzie chce i tu juz jest problem, faktem jest że tylko w wielkiej masie jest zjawiskowa. Jak ją wywalę, pociągnę dalej lawendy, choc mam tam trawy i rozchodniki, coś znowu do zmiany miejsc pewnie, a z przodu berberys Admiaration, jeden padł od suszy, nawet one tu nie dają radę, tylko lawendy i firletki, posiało się bez mojej zgody mnóstwo roślin, rudbekie, jeżówki, kostrzewy, znowu walka

szkoda tulipanowca, po tylu latach uff,ale masz powód aby coś innego ładnego miec, bo jednak tulipanowce są dość kruche. To super, ze u was bez przygód
buziaki

Moj ogrodeczek 16:13, 16 cze 2015

Do góry
Moj ogrodeczek 16:11, 16 cze 2015

Do góry
Moj ogrodeczek 16:09, 16 cze 2015

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 16:04, 16 cze 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Jesteśmy co roku zachwyceni tą krzewuszką

Skojarzyło mi się to z matką kwoką chroniącą swoje dzieci
Pięknie skomponowałaś tę krzewuszkę z hostami.
Mój mały ogród - to mnie wciąga!! 15:57, 16 cze 2015

Do góry
kompozycja w donicy:

uwielbiam szałwie Z ostnicą wyglądają cudownie.

i jeszcze nowa rabata w popołudniowym świetle:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies