Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:25, 17 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)

Orliki są takie delikatne...moim oczkiem w głowie teraz są rodgersje
Piękne ma liście, jak u kasztanowca, ale one muszą mieć odpowiednie warunki do wzrostu

O jakich specjalnych warunkach uprawy piszesz, posadziłem wczoraj jedną.
Rododendronowy ogród II. 03:40, 17 maj 2015

Do góry
Witaj Bogdziu. Pohasałem po twoim ogrodzie i widzę że RH są we wspaniałej formie. Robisz bardzo ładne zdjęcia , umiesz pokazać piękno swojego raju, aż miło się ogląda takie fotki. Dzięki za wpis. Życzę zdrówka i udanej wycieczki. Zostawiam kilka fot Black birda redwinga.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 01:45, 17 maj 2015

Do góry
Witaj Haniu. Zwróciłem uwagę na Twoją nieobecność i doszukałem się, że sprzęt się powalił. Z jednej strony to lepiej że sprzęt, bo miałem obawy że może zdrówka zabrakło. Przypominam że komputer powinno się dwa razy do roku czyścić sprężonym powietrzem, wcześniej blokując wszystkie wiatraki. Najwięcej awarii pow2oduje kurz zalegający w zasilaczu, na karcie graficznej oraz Procku. Od momentu kiedy zacząłem czyścić komputery, kłopoty się skończyły, oczywiście od czasu, do czasu Windows się powali, ale to już inna para kaloszy. Ja lubię się grzebać sam ale nieraz też wożę do fachowca. Polsce teraz sieją zgrozę ogrodnicy, tu całe szczęście niema tego paskudnego zjawiska. Ale też się ochłodziło, rano było tylko 7 ͦ. Tu w Toronto zima też jest paskudna, wilgotność nawet w mróz, nie spada niżej niż 60% a do tego jeszcze silny wiatr ale jak już zacznie robić się ciepło, to po miesiącu robi się lato. Dla mnie najważniejsze jest to, że noce są bardzo ciepłe, często w nocy jest cieplej niż w dzień. Zacząłem już koszenie, skosiłem może 65% trawnika i nazbierałem 3 przyczepki trawy. W Maju zrobiłem już ponad 700 zdjęć. Większość w drodze z pracy do domu. Raz postanowiłem zrobić sesję chipmunkowi. Na pewno pamiętasz bajkę Disneya, Chip and Dale, to właśnie ta mała wiewiórka, dla mnie najładniejsze tutejsze zwierzątko. Jadąc przez Park zatrzymałem się w wąwozie, 3 na 2 m w którym płynie mały strumyczek i mieszka tam w norce mały futrzak.

Siedziałem tam chyba ze 2 godziny i fociłem. Przez trzy lata poznawałem zwyczaje tutejszych zwierząt i łatwiej mi teraz robić zdjęcia. Mam też super foty Szopów które były dla mnie nie uchwytne prawie przez dwa lata. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich forumków a Tobie zostawiam foty przesympatycznego Chipmunka. Spały dosyć długo, pierwszego widziałem 3 maja.

Kolorowe Rabaty Martek 01:11, 17 maj 2015

Do góry
"Czasami człowiek musi inaczej się udusi ..."

Kolorowe Rabaty Martek 01:08, 17 maj 2015

Do góry
ewelaa74 napisał(a)

Czy to Krakowskie Przedmieście?? Ale zmiany!
Lublin to moje studenckie miasto - zawsze z sentymentem ....

Tak to jest deptak na Krakowskim.
Pozdrawiam serdecznie.
Ogródek Ewy 00:52, 17 maj 2015

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewuś fajne spotkanie , miło Was widzieć
widziałam jaszczury...i inne pięknoty

Mirello, to już moje drugie spotkanie w bardzo krótkim czasie, a zaczęło się od wizyty u Basi (Mój 4 arowy azyl)
A to zawsze uśmiechnięta gospodyni pierwszego spotkania.

Metamorfozy ogrodowe 00:42, 17 maj 2015

Do góry
Witajcie.
Pokaże Wam zmiany, jakie zaszły u mnie.

Było:

Potem:

Po zmianach:

Dobrze, że jest Ogrodowisko
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:35, 17 maj 2015

Do góry

Wszystko widziałam
Itoh...cudna..

P.s ta fotka jest w moim typie
Twoja Peonia delikatna w rozkwicie , moja jeszcze w pąkach.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 00:12, 17 maj 2015

Do góry
Ewcia wybacz przegapiłam och najlepszego na 400 setki niech nadal będzie tak pieknie i niech cieszy Cię Twój ogród każdego dnia

Ogródek Ewy 00:10, 17 maj 2015

Do góry
A to fotki z dzisiejszego spotkania.
Odwiedziłam ogród Iwonki i Marka.

Od prawej: Renata (Podwórkowa rehabilitacja), Iwona (nasza Gospodyni), Barbara (Mój 4 arowy azyl) i "mła"
Rozmów nie było końca

W ogrodzie Iwonki rosną taaakie czosnki.............A to nie jest urocze?

A na oczko można patrzeć i patrzeć....

Ranczo Edy 00:08, 17 maj 2015

Do góry
różanka

tawułka

tulipanowiec
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 00:06, 17 maj 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Oczko wodne jesienną porą

Za tym oczkiem a właściwie na wprost tarasu masz jaką skarpę, co na niej rośnie? Z daleka wygląda bardzo ciekawie, masz jakieś bliższe zdjęcia tego miejsca?
Za karę na koniec ogrodu... 00:01, 17 maj 2015

Do góry
Napia, z opóźnieniem buk 'Purpurea pendula'
Ranczo Edy 00:00, 17 maj 2015

Do góry
C.d

Ogród Mirelli 23:58, 16 maj 2015

Do góry

Ranczo Edy 23:57, 16 maj 2015

Do góry
Teraz na zielono

Ranczo Edy 23:53, 16 maj 2015

Do góry
pigwowca jabłuszka pierwsze

amarylisy pierwszy raz w gruncie

kwitnie loricora pileata Ewcia konewcia to to co Ci się podobało z ciemnymi owocami jesienią
Ogród wśród pól i wiatrów 23:49, 16 maj 2015

Do góry
jolka napisał(a)
A dziś stało się to co było nieuniknione - hortki zmieniły miejsce zamieszkania
Rosną przed szmaragdami, a przed nimi posadziłam rozchodnik. Nie mam pojęcia czy się przyjmie, gdyż dwie kępy porozrywałam na chyba ze 20 sadzonek. Jeszcze mi zabrakło kilka. Może coś na ryneczku wypatrzę, a może się Sąsiad ze mną podzieli
Jeszcze chcę dosadzić werbenę patagońską pomiędzy tujami a hortkami.

Jolu świetna robota!
Alez będzie cudnie, jak wszystko zakwitnie!
A rozchodnikiem sie nie przejmuj- nawet jak Ci sie złamie gałązka, to wsadz w ziemię, a po jakims czasie uzyskasz nową sadzonke.
Czy będzie jeszcze cos prze rozchodnikami,czy trawka?

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 23:46, 16 maj 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)

To koryto też jest świetnym pomysłem. tak lekko podniesione. Świetny pomysł, zwłaszcza, że kształt ma oryginalny. Muszę też sobie coś takiego zorganizować dla paru warzyw. Tutaj też malowałaś lakierobejcą?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies