Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:55, 15 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Jestem
Przyglądam się i dumam.

Wg mnie werbena na górkę nie. Mnie bardziej podobają się kompozycje łanami, a nie punktowo.

Gdzie jest to lico z różami?

Lico piwniczki z pustaków Mam nadzieję, że doczekam się tam elewacji z kamienia zanim róże urosną. Są dwie Sally Holmes- miej więcej zaznaczyłam ich miejsce.

margaretka3 napisał(a)
Reniu, miedzy rozchodniki dałabym trawy, stipę lub inną zwiewną i nie za wysoką (w odcieniach żółci, żeby ocieplić, bo dużo niebieskości się tam zbiera).
Anafalisa też dałabym punktowo w trzech miejscach, za obwódką z bodziszka (ale się rozrósł! który to bodziszek, bo nie pamiętam?) przed rozchodnikami.
Werbena wydaje mi się tam za wysoka, chyba że w okolicy lipy na dole ją dasz, tam by fajnie wyglądała, za różami, a z boku róż też stipa.
Będę jeszcze myśleć, to tak na szybko.

Nie wiem co to za bodziszek, ale wytrzymał tam w ubiegłym roku więc go zostawiła. Pięknie kwitnie na różowo - od teściowej mam
Przy lipie rośnie powojnik - ale jakoś kiepskawo. Sadziłam go w zeszłe lato, dam mu szanse jeszcze jeden sezon.

Dziewczyny, z tą piwniczką to taka swobodna twórczość. Nie planowałam jej obsadzać w tym roku, ale dostałam rozchodnik, wysiałam stipę... wczoraj pomyślałam że skoro mam nadwyżki anafalisa (leży wykopany już od wczesnej wiosny i szukam mu miejsca) a lubi wybitnie suche stanowiska.... Że to wszystko połącze jakoś... pytanie jak?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:47, 15 kwi 2016

Do góry
Właśnie też myślę, że stipa pomiędzy rozchodnikami to dobry pomysł. Nie rezygnuj z niego.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 10:45, 15 kwi 2016

Do góry
Reniu, miedzy rozchodniki dałabym trawy, stipę lub inną zwiewną i nie za wysoką (w odcieniach żółci, żeby ocieplić, bo dużo niebieskości się tam zbiera).
Anafalisa też dałabym punktowo w trzech miejscach, za obwódką z bodziszka (ale się rozrósł! który to bodziszek, bo nie pamiętam?) przed rozchodnikami.
Werbena wydaje mi się tam za wysoka, chyba że w okolicy lipy na dole ją dasz, tam by fajnie wyglądała, za różami, a z boku róż też stipa.
Będę jeszcze myśleć, to tak na szybko.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:59, 15 kwi 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Mi tez bardziej pasuje, stipa podlana na oknie na Mogilskiej czeka - kurde widze na tych parapetach potencjał HAHAHAHA

Pracujesz na Mogilskiej? Może gdzieś w okolicy F.Nullo? Mój M. też w tamtym rejonie pracuje
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:41, 15 kwi 2016

Do góry
Mi tez bardziej pasuje, stipa podlana na oknie na Mogilskiej czeka - kurde widze na tych parapetach potencjał HAHAHAHA
Ostnica - Stipa 08:33, 15 kwi 2016

Do góry
Kurcze moja stipa z zeszłego roku dalej nie daje znaków życia. Chyba padła na polu chwały. Ta wysiana w tym roku też jakas taka marna ale jescze dam jej szansę.
Ostnica - Stipa 08:04, 15 kwi 2016

Do góry
aniasmyk napisał(a)
Tak, to stipa
Moja też odbija.

Aniu, a czy ona ze środka też odbije? Czy tylko te boki będą? Miałaś tak w zeszłym roku?
Ogródek Iwony II 22:39, 14 kwi 2016

Do góry
Ilonko, zdjęcia dziś słabo się wgrywają, strony się nie otwierają, muszę odświeżać ... Może później się uda

Aniu, pikowałam średnio po 3 sztuki. Ale mam tylko 15 takich sadzonek.

Ana, dziękuję Najpierw pod warzywnik w skrzynki pójdzie, potem sukcesywnie będę zagospodarowywać.

Łuki, zachwyt nad ziemią inni rozumieją. Nad kupą obornika już mniej
Dzięki za wskazówki co do Moundry.

Magda, u mnie ciężko dostać dobrą ziemię. Kiedyś zamawiałam z innego źródła, to przywiózł mi pan trawy z czyszczenia rowów melioracyjnych...
Teraz nawet nie rozpowiadam innym, bo ciężko uprosić o przywiezienie. Towar deficytowy Będę czekać na moje i twoje tulipanki

Asiu, w zeszłym roku nie miałam żadnych problemów ze stipą. Prowadziła się książkowo. Teraz zrobiła mi sporo niemiłych niespodzianek. Jak wysiałam i wzeszła, a resztę nasionek wysłałam, jednego dnia mi padła. Wygniła chyba... Okazuje się, że młoda stipa potrafi być kapryśna

Aniu, życzę ci ładnej pogody i utyrania, byś czuła potem, że żyjesz. Ja w takiej sytuacji odkrywałam, że mam mięśnie tam, gdzie nie wiedziałam, że mam
Zaplanuję sobie w takim razie rabatę rozplenicową Do tego jeżówki. Ale chyba przed je posadzę. W tym roku nie zakwitną, bo z siewu, ale już będą na rabacie A ładne są siewki:
Ogródek Iwony II 21:54, 14 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To chyba jest jedna z przyczyn. Lepiej czasem zapomnieć o niej.
Mirelko, czy ją wystawiasz, czy masz w domu? Może za suche powietrze w domu, a potem szok na zewnątrz? To przejściowy problem. Za chwilę wysadzisz i będzie ok .
Ja wczoraj dopiero popikowałam, bo pierwsza mi padła. Miałam mało nasionek już.
Wyszło mi 15 sadzonek. Mało.

Ale Ewa777 zrobiła mi sadzonki ze swojej stipy. Tylko odebrać muszę

Iwona Twoja stipa ładniejsza niz moja siana w styczniu..chyba przestanę ją tak podlewać jak piszecie
Na Łowieckiej 21:22, 14 kwi 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Widzę stipowe problemy.

W tym roku też postanowiłam pobawić się w wysiewy...lobelia, pelargonie itp.
Ostatni raz. To nie dla mnie.

Dzisiaj u mnie akcja rododendron sadzenie.

Miłego dnia Ilonka

No mnie też ta stipa wkurzyła.. Zobaczymy co z niej będzie.
Idę zaraz do Ciebie na akcje rododendron
Uściski!
Ogród wśród pól i wiatrów 20:56, 14 kwi 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

U mnie też kilka jeszcze siedzi nie przepikowanych no musisz uważać ja tak jedna wielodoniczke ze stipa załatwilam, zostawiłam na noc i dziwnie wygląda teraz i raczej nic z jej nie będzie. Wyczytałam,że powinno się ją hartowac dopiero tak ok 2 tyg przed wsadzeniem do ogrodu. I uważać na wiatry, bo też jej szkodzą, a wiesz jak to u nas z tymi wiatrami

Ty mnie nawet nie strasz!! Moje były na zewnątrz przez kilka nocy!
Ciepło było, fajnie.. no to pomyślałam, że lepiej jej na zewnątrz będzie niż na parapecie. Ot, durnota!!

Ogród wśród pól i wiatrów 19:59, 14 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Paulinka u mnie podobnie, niektóre sadzonki ładne, inne jakby słabsze. Takie cieniutkie i wiotkie się robią. Przeniosłam je do domu z balkonu, bo mi się wydaje że zimno. Jakby było całkiem źle, to jeszcze sobie zostawiłam trochę siewek na przepikowanie, ale może nie będzie aż tak źle

A prezencik od Iwci pierwsza klasa
Korzenie nawet lekko przycinałam, żeby ich nie zawijać przy sadzeniu.

U mnie też kilka jeszcze siedzi nie przepikowanych no musisz uważać ja tak jedna wielodoniczke ze stipa załatwilam, zostawiłam na noc i dziwnie wygląda teraz i raczej nic z jej nie będzie. Wyczytałam,że powinno się ją hartowac dopiero tak ok 2 tyg przed wsadzeniem do ogrodu. I uważać na wiatry, bo też jej szkodzą, a wiesz jak to u nas z tymi wiatrami
Ogród wśród pól i wiatrów 19:40, 14 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
A oto jaki piękny prezencik dostałam dzisiaj od Iwci-Żabci
Pięknie zapakowana, w hurtowych ilościach IceDance

Iwonka, bardzo bardzo Ci dziękuję

Pojechałam po południu wsadzić trawki, ale nawet nie zdążyłam ich obfocić, bo już się ciemno robiło.
Pogoda u nas beznadziejna, deszcz, wiatr, zimno!! Brr..

Super prezencik, a jakie piękne korzenia mają moje ice dance powoli zaczynają odzywać po zimie a jak tam Jolus stipa?? U mnie niektóre sadzonki liche się zrobiły, ale reszta całkiem, całkiem daje rade po pikowaniu.
Ogródek Iwony II 19:04, 14 kwi 2016

Do góry
Mirelko, może spróbuj wystawiać je na zewnątrz.
Możesz jeszcze zrobić tak: Wstawić doniczki czy te wielodoniczki na podstawkę i podlewać z dołu tak, by na podstawce byłą woda. Ziemia będzie od dołu wilgotna i korzonki będą pić wodę od dołu. Stipa ma ładne korzonki, powinna dać radę

Ogrodowy song 17:58, 14 kwi 2016

Do góry
Najbardziej udały mi się begonie ich widok wynagradza wszystkie narzekania...że już nigdy więcej )

Stipa...to różnie, zależy w której doniczce i jeszcze kobea...nie wiem, co z nią począć ?

W cieniu - zacieniona 15:53, 14 kwi 2016

Do góry
Stipa
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:40, 14 kwi 2016

Do góry
słonecznie i dużo czasu bo piątek żadnych treningów a po piątku sobota niech no tylko ta stipa w końcu zacznie rosnąć...
Szałwie czy lawendy? 12:50, 14 kwi 2016

Do góry
Ostróżki, stipa zeszłoroczna siana własnoręcznie, żyje? Rozplenice siedzą cicho, gracki też.

Miłorząb dla Amelii, 4 szt identyczne

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:04, 14 kwi 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
No dobra gadaj dobra kobieto kto Ci wypożyczył glebogryzarkę???? I kiedy to zrobiłaś

Mówisz że nie chowasz na noc siewek?
A u mnie stipa kaput która rosła w ogrodzie, niestety trawy - miskanty, rozplenice śpią....

Ha ha, glebogryzarka moja droga za droga by była Mąż obiecywał koparkę przez pięć lat, w końcu stwierdziłam, że sama przekopię
No nie chowam już, noce póki co ciepłe dosyć. One tuż pod ścianą stoją, dach trochę osłania.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 11:33, 14 kwi 2016

Do góry
No dobra gadaj dobra kobieto kto Ci wypożyczył glebogryzarkę???? I kiedy to zrobiłaś

Mówisz że nie chowasz na noc siewek?
A u mnie stipa kaput która rosła w ogrodzie, niestety trawy - miskanty, rozplenice śpią....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies