Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 17:21, 16 kwi 2016

babka napisał(a)
Magnolie masz śliczną, pięknie się prezentuje i ładnie rozkrzewiona już.

Co do siewek to myślę, że to jednak werbena. Moja w pojemniku dalej nie przepikowana i część stipy tak samo

Tak wyglądają czosnki od Ciebie

Tojeśc rozesłana aurea daje po oczach

Pierwszy tulipan dla Ciebie

07_Rene 17:23, 16 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Też wydaje mi się , że werbena i to już gigantyczna, moje pchełki w doniczce , a na rabacie wcale nie widać

Oby to była werbena, bo z wysiewu domowego mam może z 20 siewek.

Ruszyła brzoza golden obelisk, purpurea jeszcze nie puszcza. A u Ciebie?

07_Rene 17:27, 16 kwi 2016

katel napisał(a)
Przybiegłam z rewizytą , masz piękne widoki i piwniczka jak pięknie wygląda.

Witaj u mnie
Piwniczka jest bardzo problemowa, ale może kiedyś ja ogarnę.

Stokrotki mają u mnie strasznie brzydkie liście. Jakby zwiędnięte. A u Was?

07_Rene 17:34, 16 kwi 2016

Jana napisał(a)
oj zazdroszczę Ci piwniczki, jest super ja dałabym też coś niskiego..trzmieliny też jakoś nie lubię jakieś uprzedzenie chyba

Trzmielinę zawsze mogę wysadzić Chciałabym coś fontannowego, żeby jakby spływało z dachu. Tylko co? Liczę, że stipa doda zwiewności na razie...

Większość patyczków hortensji daje nadzieję...

Najłatwiej ukorzeniają się Anabellki

Patyki trzymane w domu w słoiku z wodą mają wieksze liście, ale korzenie dopiero ledwo co się pokazują. Chyba lepiej rozmnażać je w grucie...

AgataBC 21:28, 16 kwi 2016

Padłam po zdjęciach.. szczególnie jaskrów i stokrotek a i całe widoczki śliczne. W sezonie pewnie nie będę mogła oderwać oczu od Twoich roślinek
Gardener27 21:33, 16 kwi 2016

Renato masz rękę do siewów Parapety wyglądają imponująco
Urzekły mnie Twoje jaskry Nigdy ich nie miałem a warto się nimi zainteresować
babka 23:36, 16 kwi 2016

Dziękuję za tulipany, śliczne masz, bielusieńkie Ciekawa jestem tych zdobycznych, pewnie tak samo będą zachwycające. No i ich ilość !!!!

Moje niektóre czosnki wyglądają podobnie więc się nie martw. W ubiegłym roku też różnie startowały i pamiętam, że zakwitły wszystkie tylko w różnym czasie.
A werbeny jeśli Ci zbraknie to rzeknij słowo, mi wzeszły wszystkie nasiona i nie wiem co z nimi mam zrobić
W gruncie widzę kilka pojedynczych siewek, chyba marnie przezimowały ... albo są u sąsiada
Na piwniczkę pokażę Ci jutro rojniki, które "spływają". Może by Ci się spodobały? Przypomnij mi gdybym nie wstawiła Ci fotki.
Ja będę je zaniedługo likwidować bo miejsce gdzie rosną idzie do remontu
Edit: niektóre moje stokrotki też mają kiepskie liście. Najczęściej wygladają tak te duże sadzonki, chyba potrzebuje dużego pojemnika.
Jaskrami mnie rozbroiłaś !
babka 17:42, 17 kwi 2016

Pomyliłam się, to nie rojnik a rozchodnik Nie mogę znaleźć zdjęcia w fazie kwitnienia ale tu jest fotka z dziś

Jak kwitne to wygląda tak: ( nie wiem czy to nie ta sama odmiana a jeśli nie to bardzo podobna)

http://kwietnik.com.pl/pl/p/rozchodnik-kaukaski-Purpurteppich-lac.-Sedum-spurium-kod-0049/5876

07_Rene 21:08, 17 kwi 2016

Gardener27 napisał(a)
Renato masz rękę do siewów Parapety wyglądają imponująco
Urzekły mnie Twoje jaskry Nigdy ich nie miałem a warto się nimi zainteresować

Agcia napisał(a)
Padłam po zdjęciach.. szczególnie jaskrów i stokrotek a i całe widoczki śliczne. W sezonie pewnie nie będę mogła oderwać oczu od Twoich roślinek

Jaskry mam pierwszy raz. Zaraziłam się nimi od Andy. Są piękne, ale już widzę, że to prawda co o nich piszą, tzn. podczas ciepłych dni kwiaty od razu się wyciągają i pokładają. One lubią jednak chłód

07_Rene 21:17, 17 kwi 2016

babka napisał(a)
Dziękuję za tulipany, śliczne masz, bielusieńkie Ciekawa jestem tych zdobycznych, pewnie tak samo będą zachwycające. No i ich ilość !!!!

Moje niektóre czosnki wyglądają podobnie więc się nie martw. W ubiegłym roku też różnie startowały i pamiętam, że zakwitły wszystkie tylko w różnym czasie.
A werbeny jeśli Ci zbraknie to rzeknij słowo, mi wzeszły wszystkie nasiona i nie wiem co z nimi mam zrobić
W gruncie widzę kilka pojedynczych siewek, chyba marnie przezimowały ... albo są u sąsiada
Na piwniczkę pokażę Ci jutro rojniki, które "spływają". Może by Ci się spodobały? Przypomnij mi gdybym nie wstawiła Ci fotki.

Tulipanów mam mało, góra po 2 opakowania z każdego gatunku. Zdjęcia oszukują...

Werbenę mam jeszcze na parapecie. Starczy mi. Dziękuję Nie zależy mi na niej jakoś strasznie. Albo się będzie rozsiewać sama, albo sprawię sobie coś innego.

Rozchodniki, które pokazałaś mam, nawet dosyć sporo. Rozmyślam o tej rzeczce... Jak będzie remontować to miejsce to odezwij się jeszcze raz z ofertą Dochodzę do wniosku, że ten jałowiec który tam jest nie nadaje się w to miejsce bo ma wzniesiony pokrój. Będzie zbyt wysoki. Muszę obmyślić wszystko od podstaw Inaczej się nie da