Dla mnie też 3. jest najbardziej akuratne Nie za dużo i nie za mało. W 1 jest za mały listek, w 2 zbyt kanciasty, w 3 jest wszystko najbardziej wyważone
Na zlocie we Wrocławiu czy Goczałkowicach padła propozycja, aby opracowac naklejki - ZNAK ROZPOZNAWCZY Ogrodowiska, gdy podjedziemy pod Centrum Ogrodnicze, albo za kimś jedziemy, obserwujemy jego szybę i co tam ma. Albo uważaj na motocykle, albo dziecko w aucie, teraz można będzie się rozpoznać bardzo łatwo i powiedzieć:
super, ze i u ciebie akceptacja...a te tysiące..brr, będę konsekwentna, zdyscyplinowana, poślinię się ile wlezie, no bo lotem i tak się nie da zabrać, może to nieźle
Wysublimowane dania to ja umiem robić Martku, różne takie ale od wielkiego dzwonu robię, no i ten dzwon chyba nadchodzi.
Absolutne nie stwierdzam,że nie potrafisz tylko nie koniecznie lubisz gotować To zaczerpnięte z twojego wyznania całkiem niedawno gdzieś u kogoś na wątku )))))
Zazdroszczę Irence i muszę chyba zejść coś szturchnąć z tego gadania ))))))))))))))))))))
zimą apetyt nam się zwiększa..ja już z pół kilo utyłam podjadam ciacha!!!
E tam - pół kilo to się waga myli hi hi hi.
Zbysiu, że też ja na to nie wpadłam!! więc zmartwienia nie ma, ciacha do łask wracają
Pospacerował i wrócił zaraz, już siedzi w gabinecie i mrauczy, żeby żarcia mu dać więcej, głodomór jeden.
Tak sobie zerknęłam na kicię spacerującą przy konwalnikach i przypomniałam sobie, że .. ze wstydem wyznaję, iż zapomniałam o swojej doniczce z konwalnikiem.... listki są suche, bryła korzeniowa też.. czy da się je jeszcze uratować..?
A czy masz zdjęcia o okrywaniu ? Bardzo by się przydał ten sposób w nowym wątku.
Na pewno można ten sposób wykorzystać także dla innych nie zimujących.
Witaj, na murkach masz już dużo nasadzone, albo spróbuj tam wcisnąć trawy miskanty, wtedy będą wystawały (np. Veriagatus) albo wykop trochę roślin i na brzegu daj żółte trzmieliny "Emereld'n Gold'.
Ładnie będą wyglądały zwisające białe hortensje bukietowe.
Przy altanie zrób rabatę wyspową, bo masz tam ładne meble wypoczynkowe i trochę tam pusto. Dobrze byłoby aby można było tam na coś ładnego popatrzeć.