Witaj, trafiłam tutaj przypadkiem i zwiedzam, bo ogród trochę taki jak ja chciałabym mieć. Czytam, że masz dużo odmian host, orlików i lilowców, ja właśnie ich poszukuję. Czy istnieje możliwość odkupienia sadzonek tych kwiatów?
Pozdrawia!
To samo mówię o Jurajskim. Żagwinów czerwonych nie widziałam, różowe i białe owszem. Dużo zdrówka! .
PAUL;S SCARLET rośnie jak drzewo z wielkimi gałęziami
Chyba po kwitnięciu poprzycinam pomimo, że pnąca.
EDEN, moja ulubiona.
Kwitnie FLAMINGO, podziwiam zawsze jej kształty.
Ławeczka cała w zapachach, goździków, róż i piwonii .
Nie jest wiadome co to jest ta czarna pionowa linia na drugim zdjęciu, czy to uskok czy ten sam poziom.
Żeby podlac ten trawnik musi być duuużo więcej zraszaczy.
Przywitałam się na wątku powitania. Zaprzgnęłam do Was dołączyć i jestem. Mój ogród jest dopiero w powijakach i choć był wstępnie projektowany, nie do kończ mi odpowiada. Dodałabym więcej roślin, zapełniła puste miejsca, dodała wyższe rośliny. Działkę mam 15 ar, więc jest sporo miejsca do po[isu, czasu tylko mało , ale dla chcącego nic trudnego! Sięgam tutaj po inspiracje, mam nadzieję ,że podzielicie się swoją wiedzą i dacie kilka cennych wskazówek. Aga
Ja pytałam, dziękuję za odpowiedź. Wiem, jaka jesteś zabiegana, więc nie naciskałam ... są ważniejsze sprawy. Wnioskuję, że tę szałwię compactę to tak co 50 cm trzeba posadzić, jeśli chcę uzyskać obwódkę wzdłuż rabaty. Tak? Podsadzę nią szpaler hortensji kwitnacych na biało. Biało - niebiesko to pomysł skardziony od Ciebie
Pozdrawiam i dalej się gapię, co tam u Ciebie jeszcze warte grzechu .