Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Narodziny ogrodu Eweli 22:56, 24 cze 2015

Do góry
Spacerkiem po pgrodzie:
moja brzoza z hostami i niewielkim bluszczem. Ta brzoza ma swoją historię. Posadziliśmy ją jako pierwsze drzewo na naszej działce. Potem dopiero był dom, płot i altanka, którą zrobił mój tata. Niestety od października jestem półsierotą

Przy altance posadziłam też hosty. Mam ogromny sentyment do tych kwiatów:
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:55, 24 cze 2015

Do góry
Mogłam zobaczyć starzenie się róż bo na bieżąco nie byly kwiaty usuwane

to Clair Renesance aż niepodobna

Tuscany zasycha i już skończył szkoda

Graham Thomas bieleje i nadal obficie kwitnie - w tym roku najładniejszy u mnie w historii

róże suszę jak się da

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 22:54, 24 cze 2015

Do góry
Kasik napisał[img size=515x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/88/889091/original.JPG[/img]

Kasik czy na tym zdjęciu to Genie?

Masz niesamowite róże cała reszta jak zwykle bujna i uporządkowana, piękna.
Ja nie mam kiedy obciąc kulek bo cały czas pada
macham
Mój ogród pod górkę... 22:54, 24 cze 2015

Do góry
Moja ozdoba dekodera - ulubione miejsce na wieczór.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:53, 24 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Energetyczny żółty.... za 2 godzinki się przyda by oko obudzić

Aniu co to ten energetyczny zolty? Wiesiolek ?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:53, 24 cze 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)
U mnie dzisiaj juz nie leje można działać

Kasia, u mnie niby też nie pada, ale zimno jest. W ogóle, jak dziś byłam na działce, to jakoś tak jesiennie było. Powietrze przydymione, zasnute. Sąsiedzi pali w piecach, dym z kominów snuł się nisko. W oddali było widać dym i ogniska (chyba ludzie suche siano palą). A ja podlewałam i plewiłam rabatę hortnesjowo-rozchodnikową. Kupiłam 9 worków kory, wystarczyło tylko na podsypanie pomiędzy tujami a hortensjami. Jeszcze pół rabaty do wysypania - między hortensjami a rozchodnikami. Mam nadzieję, że do sobory będę mogła pokazać całość, dziś 1/2 rabaty

Na szczęście posadzone tydzień temu pissardi stoją sztywno, bo już przewrażliwiona jestem na ich punkcie. I lubię ten bluszcz zielony, co się za szmaragdami chowa. Pamiętam jak go kupowałam rok temu w biedronce. Gość z kolejki się mnie pytał: pani, a to kwitnie? nie ..odpowiadam, nie kwitnie. A to po co pani kupuje, jak nie kwitnie? heh ..

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:50, 24 cze 2015

Do góry
Czerwiec uwielbiam brzmi jak truskaaaawki

szkoda, że nie da się z ogrodu nie wychodzić
a wyjazd w czasie kwitnienia róż ... no cóż czasem trzeba nabrać dystansu

moje królestwo - tylko tydzień mnie nie było tylko i ogarnąć nie mogę, nawet trawnik mi zakwitł

Narodziny ogrodu Eweli 22:49, 24 cze 2015

Do góry
Działka wkoło Lubczyka :) 22:44, 24 cze 2015

Do góry
Ale miałam dziś niespodziankę horti z tegorocznych patyków rwie się do kwitnienia
To tu... 22:41, 24 cze 2015

Do góry

Chyba starczy.
Ogród wśród pól i wiatrów 22:38, 24 cze 2015

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Jolu dziękuję za info o "gołej ziemi" pod kamyczki. Też tak planuję ale chciałam się upewnić u znawcy tematu U Ciebie jest tak pięknie! Do mojego wątku wrócę, ale nie mam jeszcze ściągniętych zdjęć i w zasadzie nie ma co pokazywać.Nawet trawa marnie rośnie....Za mało mam czasu przy moim maleństwie na ogród...A szkoda

Oj, ja znawcą nie jestem w tej materii. Długo miałam wielkie opory przed sypaniem żwirku na gołą ziemię. Trochę się przełamałam po podsypaniu kul bukszpanowych żwirem. Jak to mówią, najtrudniejszy pierwszy raz. Dla Ciebie rabatki w żwirku a dla maleństwa całuski

Tak, teraz będę przynudzać lawendowo Ale lubię sobie potem zerknąć wstecz, jak się ogród zmienia...
To tu... 22:38, 24 cze 2015

Do góry
I różności z ambrowcowej...
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:37, 24 cze 2015

Do góry
Przy tarasie też są róże, jeszcze marne bo to pierwszy dla nich sezon Koryto tymczasowe bo będzie obudowane kamieniem .
Sama je zrobiłam

Tak naprawdę to z żadnej rabaty nie jestem do końca zadowolona ,każdej cos brakuje A to lawenda do bani ,za wysokie róże ,zbyt wybujałe ostrózki, nie te trawki itd Maruda jestem ,wiem ale chciałabym mieć ukończoną choć jedną rabatę usiąśc na schodach i powiedzieć sobie .O tak, teraz jest pięknie.Nie powiem ,bo nie jest

Moja codzienność - ogród Oli 22:35, 24 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

moje ciężko potforami nazwać ale ładnie przyrastają

ogrodowa gliniasta z piaskiem przekopana plus czarna z worka

graziella ma już kwiatka?
nie za wcześnie?

moje ML maja taką samą glebę
może więcej piasku, bo pod lawendę szykowałam
rosną dobrze
zmężniały czterokrotnie
Mój mały ogródek 22:35, 24 cze 2015

Do góry

Na widok tego zdjęcia,aż dreszcze po mnie przeleciały
Kocham i uwielbiam lilie
A malwe afrykańską widzę po raz pierwszy i bardzo mi się podoba
Rozpoznawanie chwastów 22:34, 24 cze 2015

Do góry
Zastanawiałem się czy wrzucić to do chwastów czy bylin - ale dla mnie funkcjonalnie to jednak chwast. Teren torfowy - lekko podmokły. Trawa rośnie w kępach do około 1.2m wysokości. Jeżeli taka kępa jest duża, to dokoła kępy przy niej już nic nie rośnie. Ścięta odrasta bardzo szybko.

Sam iść jest sztywny, niemal okrągły w przekroju, spiczasty, w środku ma "wypełnienie" z białej materii przypominającej gąbkę. Kilkanaście cm od szczytu są te kwiaty(?) widoczne na zbliżeniu. Korzenie rośliny są zwykle dosyć krótkie, drobne, silnie pokręcone i splątane z innymi.

Mimo, że jest ładna - to chciałbym ją usunąć z większości posesji bo nie rośnie tam gdzie chcę. Jak ją najłatwiej usunąć i jak się nazywa?
Moja bajka 22:34, 24 cze 2015

Do góry

kupiona w zeszłym roku za5zł rozplenica japońska w tym rou wygląda tak

moja mała horcia

ta Limelight w zeszłym roku była dużo niższa od ML, a teraz jest już śliczna i duża
To tu... 22:30, 24 cze 2015

Do góry
Hortensja ogrodowa powoli kończy żywot.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:30, 24 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Miłego dnia.. muszę wracać do pracy..

Powiększam szafirkową rzeczkę .. dzielić czy dokupić???? Da się podzielić... ma ktoś doświadczenie..
Z firletką ładnie gra.. i z krzewuszką Monet też

jak dla mnie świetnie...
miałam posadzić kocimiętkę przed firletką, ale Twoja zestawienie lepsze

z tyłu perovskia?
Ogród wśród pól i wiatrów 22:30, 24 cze 2015

Do góry
gabriela_krajewska napisał(a)
W takim razie nie mogę się doczekać nowych zdjęć. Wstyd się przyznać, ale gdyby nie ogrodowisko i Wasze ogrody, to nigdy bym nie odkryła jeżówek czy innych skarbów. Teraz staram się choć troszkę wkomponować rośliny typowo ogrodowiskowe w to co już mam. Do zobaczenia później, buziaki

E tam, żadem wstyd Ja też wiele roślin odkryłam dzięki O., np. hortensje. Wcześniej znałam tylko bukietowe, a teraz nie wyobrażam sobie nie mieć ogrodowych. Na jeżówki też zwróciłam większą uwagę, oglądając tutaj przepiękne aranżacje z nimi w roli głównej Ale cóż, tak jak wyżej pisałam, jeżówki również jakieś wycofane, niby już ..już.., ale kwiatów wciąż brak.

Niektóre sięgają mi prawie do pasa, np te na ostatnim zdjęciu, białe, ubiegłoroczne. A inne są malutkie i sięgają do kostki Na przykład ta z tyłu z trzeciego zdjęcia Heh, śmieszne te jeżówki. Czekam na nie niecierpliwie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies