Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mathildis 22:30, 24 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Miłego dnia.. muszę wracać do pracy..

Powiększam szafirkową rzeczkę .. dzielić czy dokupić???? Da się podzielić... ma ktoś doświadczenie..
Z firletką ładnie gra.. i z krzewuszką Monet też

jak dla mnie świetnie...
miałam posadzić kocimiętkę przed firletką, ale Twoja zestawienie lepsze

z tyłu perovskia?
Mala_Mi 22:40, 24 cze 2015

Mathildis napisał(a)

jak dla mnie świetnie...
miałam posadzić kocimiętkę przed firletką, ale Twoja zestawienie lepsze

z tyłu perovskia?

Odpowiem tylko tu... z tyłu perowoskia.. dobre połączenie firletki z perwoskią.. zawsze je polecam.. a teraz padłam... idę spać.
Krys 22:53, 24 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Energetyczny żółty.... za 2 godzinki się przyda by oko obudzić

Aniu co to ten energetyczny zolty? Wiesiolek ?
Mala_Mi 09:05, 25 cze 2015

Krys napisał(a)

Aniu co to ten energetyczny zolty? Wiesiolek ?

Pięciornik prosty
Milka 11:07, 25 cze 2015

Aniu....masz taki busz, że mój ogród przy twoim wydaje się pusty! coś niesamowitego, jak to ogarniasz, ja ostatnio nie daję radę!
Trudno coś wymieniać, jak wszystko cudne, pracy wymaga olbrzymiej aby to w tak idealnym stanie utrzymać, nie wiem, jak to robisz, mnie się cosik nie udaje, pewnie znowu rozwalę ogród, etapami już zaczynam...
Masz cudnie i tyle
Margarete 13:54, 25 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

A róża to Elmshorn.. jeden krzew podsadzony róża płożącą.. ale nazwy nie znam. Jest śliczna. Pszczółek na róży tyle, że w szklarni nie muszę się martwić o zapylanie, bo z rozpędu i pomidorki zapylają.. Ogórki już mam od 2 tygodni swoje. i posiałam bardzo późno. Wczoraj zebrałam mały koszyk

Tak było w 2010 roku Tujka już wyciepana.. nie mieściła się

A jest

Cudnie wyrosła, cudnie.........pamietam jak w ub. roku dochodziłas do tego jak ona sie nazywa i pamietam ja z wizyty u ciebie na zywo.....Karolina ma racje jeden taki czy dwa takie krzewy u mnie i cały ogród z głowy...
Margarete 16:39, 25 cze 2015

Kurcze nienadrobię.........doszłam do 345 i jeszcze mam 11 na ten moment, ale chociaż obrazki pooglądam bo cuda pokazujesz. Trytomy super i martagony też, ale i zwykłe pełniki u ciebie jakoś tak elegancko i szlachetnie wyglądają
Widziałam pomponelle - wielka ale ładna....że tez ja mam taki mały ogródek...ale prawda jest tez taka że wiekszemu bym nie podołała....
Buziaki zostawiam !
p.s. wnerw mnie złapał na owa "danutę" i zamiast kwiotki ogladac to czytałam wpisy i kometarze....eh, ludzie to sa jednak....szkoda gadac

A i Muminek bossski
Mala_Mi 20:40, 25 cze 2015

Milka napisał(a)
Aniu....masz taki busz, że mój ogród przy twoim wydaje się pusty! coś niesamowitego, jak to ogarniasz, ja ostatnio nie daję radę!
Trudno coś wymieniać, jak wszystko cudne, pracy wymaga olbrzymiej aby to w tak idealnym stanie utrzymać, nie wiem, jak to robisz, mnie się cosik nie udaje, pewnie znowu rozwalę ogród, etapami już zaczynam...
Masz cudnie i tyle

Nie ogarniam już niczego

Dzisiejsza lilia.. co to miała być za fryzjera do TV
Mala_Mi 20:48, 25 cze 2015

Margarete napisał(a)
Kurcze nienadrobię.........doszłam do 345 i jeszcze mam 11 na ten moment, ale chociaż obrazki pooglądam bo cuda pokazujesz. Trytomy super i martagony też, ale i zwykłe pełniki u ciebie jakoś tak elegancko i szlachetnie wyglądają
Widziałam pomponelle - wielka ale ładna....że tez ja mam taki mały ogródek...ale prawda jest tez taka że wiekszemu bym nie podołała....
Buziaki zostawiam !
p.s. wnerw mnie złapał na owa "danutę" i zamiast kwiotki ogladac to czytałam wpisy i kometarze....eh, ludzie to sa jednak....szkoda gadac

A i Muminek bossski

Małgoś.. ja już nigdzie nie ogarniam.... trudno..będę czytać zimą..

Wrzucam fotki na forum i zaglądam czy ktoś o coś się nie pyta.. i tyle.. czasem gdzieś żurawia zapuszczę na chwilę.

Mala_Mi 20:55, 25 cze 2015

monteverde napisał(a)

No właśnie do moich bladych róży będzie pasowała i dobrze, że nie wysoka w Rosaplancie mają całą serię Cirrcus dzięki za dzwonka przypomnę się ja też mam teraz b. mało czasu buziole

Z dzwonkiem wszytko jasne... ten dzwonek to kupowany i coś w nazwie miała słowo Anna - London Anna???? Nie mam czasu szukać nazwy.
Podobne liście, wysokość mają pozostałe kępy dzwonka sianego z nasion... pierwsze zaczynają kwitnąć.. są paskudne jak noc.. szkoda dla nich miejsca ..

Ten jak się rozrośnie to ci ukopię.

Tego coś dostałam nasiona od Vivy/Gabrieli/Ani tre....(kolejność w jakiej obstawiam od kogo) sorki ale nie pamiętam od której.... W zeszłym roku miało tylko liście... wiosną połowa wygniła.. a te co się zostały wyglądają bosko Proszę o przypomnienie nazwy Aniu ty będziesz wiedziała
Czytałam na forum, że tak samo się podziało u kogoś..... za mokra wiosna była i część sie wysypała

Dużo sadzonek wysianych rozdałam...aż żałuję że oddałam Ale to żart...