Ano właśnie. Drzewko miało być, bo magnolii miało nie być.
Skoro magnolia zostaje, to rabatę trzeba wymyśleć na nowo.
Ale bez zdjęć się nie obejdzie. Pokazuj te swoje mordory: z lewa, z prawa, z bliska, z daleka... Nie ma lekko.
Masz jeszcze jakieś chciejstwa niezrealizowane? Czy tradycyjnie hortensje byś chciała?
Pissardii to moje ukochane drzewo ,na froncie mam jeszcze trzy małe i nawet kwitną czego się nie spodziewałam jeszcze a magnolia ...hmm wygląda na to ,że chyba w tym roku naprawdę da popis
No właśnie dobrze zauważyłaś kawał i pustka jak to zagospodarować . Pamiętasz pomysł na śś w tym miejscu ? Mnie to się tu nie widzi raczej,za dużo wielopniowych. Może jakaś trawiasta rabata by z tego wyszła bo chyba coś płasko by się tam zdało . Jakieś drzewo/a jeśli już to bliżej tyłu tej rabaty. Jakieś propozycje może?
Pięknie kwitną wiosenne, a ta Pissardii cudna stałam nad nią w zeszłym tygodniu u mojej ogrodniczki, kurcze nie wiem czy jej gdzieś u siebie miejsca nie znajdę... a magnolia dobrze, że została i popis daaa
Jest, jest, jest.... Hura!!!!! Pierwszy raz zakwitła moja magnolia. Jest ze mną trzeci sezon, od maleńkiego(kupiłam w biedrze niestety wtedy jako raczkujący ogrodnik nie wiedziałam że warto zapisywać nazwy roslin)
Dmuchałam, nawoziłam, głaskałam i jest rezultat. Mała ale piękna)))
Kurczę nie mogę wkleić zdjęcia. Będę próbować
Jest, udało się.
Miluś ok 20 lat ale nie pamiętam, aby tak ładnie kwitła. W tym miejscu rosną same kwasoluby. Rosną przy kosciele Piękne rododendrony i azalie. Pamiętam jak wszystko sądzili, chodzą pawie po terenie.