Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Monia81 11:08, 17 kwi 2018

Pięknie kwitną wiosenne, a ta Pissardii cudna stałam nad nią w zeszłym tygodniu u mojej ogrodniczki, kurcze nie wiem czy jej gdzieś u siebie miejsca nie znajdę... a magnolia dobrze, że została i popis daaa
Kawa 11:10, 17 kwi 2018

piękna wiosna
no ściągania darni nie zazdroszczę
Margerytka40 11:15, 17 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Magnolia jak magnolia, ale ten kawał ziemi z tyłu jest bardzo obiecujący

No właśnie dobrze zauważyłaś kawał i pustka jak to zagospodarować . Pamiętasz pomysł na śś w tym miejscu ? Mnie to się tu nie widzi raczej,za dużo wielopniowych. Może jakaś trawiasta rabata by z tego wyszła bo chyba coś płasko by się tam zdało . Jakieś drzewo/a jeśli już to bliżej tyłu tej rabaty. Jakieś propozycje może?
sylwia_slomc... 11:20, 17 kwi 2018

Widzę, że nowa rabatka będzie i są dylematy co posadzić. A pokaż tą część ogrodu w pełni sezonu może coś do głowy przyjdzie Tylko krzyknij u mnie żebym nie przegapiła
Margerytka40 11:21, 17 kwi 2018

Monia81 napisał(a)
Pięknie kwitną wiosenne, a ta Pissardii cudna stałam nad nią w zeszłym tygodniu u mojej ogrodniczki, kurcze nie wiem czy jej gdzieś u siebie miejsca nie znajdę... a magnolia dobrze, że została i popis daaa

Pissardii to moje ukochane drzewo ,na froncie mam jeszcze trzy małe i nawet kwitną czego się nie spodziewałam jeszcze a magnolia ...hmm wygląda na to ,że chyba w tym roku naprawdę da popis
Margerytka40 11:23, 17 kwi 2018

Kawa napisał(a)
piękna wiosna
no ściągania darni nie zazdroszczę

Zapowiada mi się chyba sezon ściągania darni
Margerytka40 11:27, 17 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że nowa rabatka będzie i są dylematy co posadzić. A pokaż tą część ogrodu w pełni sezonu może coś do głowy przyjdzie Tylko krzyknij u mnie żebym nie przegapiła

Sylwia

Poszukam zaraz fotek z tego miejsca ale w zasadzie to niewiele chcę z tego co tam rośnie zostawić.
AnnaCh 11:30, 17 kwi 2018

Hmmmm, to moje rozplenice i miskanty jeszcze zupełnie nie dają oznak życia...
No nic poczekam, co mi zostało
Asia, podziwiam za upór i konsekwencję w tworzeniu Myszki Miki
Margerytka40 11:46, 17 kwi 2018

AnnaCh napisał(a)
Hmmmm, to moje rozplenice i miskanty jeszcze zupełnie nie dają oznak życia...
No nic poczekam, co mi zostało
Asia, podziwiam za upór i konsekwencję w tworzeniu Myszki Miki

Poczekaj Aniu ,jeszcze wcześnie.
Upór i konsekwencja chyba po prostu jestem przekonana ,że ten plan jest dobry a w trakcie jak wyłaniają się kolejne rabaty coraz bardziej nabieram pewności ,że mi się podoba
makadamia 11:46, 17 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

No właśnie dobrze zauważyłaś kawał i pustka jak to zagospodarować . Pamiętasz pomysł na śś w tym miejscu ? Mnie to się tu nie widzi raczej,za dużo wielopniowych. Może jakaś trawiasta rabata by z tego wyszła bo chyba coś płasko by się tam zdało . Jakieś drzewo/a jeśli już to bliżej tyłu tej rabaty. Jakieś propozycje może?

Ano właśnie. Drzewko miało być, bo magnolii miało nie być.
Skoro magnolia zostaje, to rabatę trzeba wymyśleć na nowo.
Ale bez zdjęć się nie obejdzie. Pokazuj te swoje mordory: z lewa, z prawa, z bliska, z daleka... Nie ma lekko.

Masz jeszcze jakieś chciejstwa niezrealizowane? Czy tradycyjnie hortensje byś chciała?