Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

makadamia 11:48, 17 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

Sylwia

Poszukam zaraz fotek z tego miejsca ale w zasadzie to niewiele chcę z tego co tam rośnie zostawić.

Nowe! Nowe zdjęcia pokazuj, a nie stare!
Pszczelarnia 11:57, 17 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Magnolia jak magnolia, ale ten kawał ziemi z tyłu jest bardzo obiecujący

Czy mogę prosić o rozwinięcie tego tematu? W sensie słowa "jak" i słowa "obiecujący"?

Margerytka40 11:59, 17 kwi 2018

Asiu ,wrzucę zdjęcia wieczorem jakieś bo teraz wybywam coś działać,przestało padać i koniec laby . Chciejstwa bez zmian ,no może te kaliny bym jakieś chciała jeszcze ale chyba japońskie . Wrzucę też jeszcze plan wieczorem bo lekko zmieniłam to półkole trawnikowe przed altaną ale to bez większego znaczenia. No i dalej rozmyślam nad wodą bo już pamiętasz było koło w rabacie ,później ścianka a teraz jednak wracam znów do koła
Margerytka40 12:03, 17 kwi 2018

makadamia napisał(a)

Nowe! Nowe zdjęcia pokazuj, a nie stare!

Zrobię dziś nowe
Margerytka40 12:06, 17 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Czy mogę prosić o rozwinięcie tego tematu? W sensie słowa "jak" i słowa "obiecujący"?

Ja już czuję adrenalinę Ewcia ,bo w ustach Makadamii to brzmi jak rewolucja
makadamia 12:50, 17 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)

To tylko [kolejny] dowód na to, że jako ogrodniczka jestem co najmniej wybrakowana, jeśli nie całkiem upośledzona, bo bardziej od kwitnącego drzewa rajcuje mnie rabatka przygotowana pod nasadzenia.
makadamia 12:52, 17 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)

Ja już czuję adrenalinę Ewcia ,bo w ustach Makadamii to brzmi jak rewolucja

Weź przestań! Właśnie mi uświadomiłaś, że przez zostawienie tej magnolii cały mój misterny plan na to miejsce runął, a kolejnego jeszcze nie mam i wcale nie wiem czy będę miała
makadamia 12:54, 17 kwi 2018

Margerytka40 napisał(a)
No i dalej rozmyślam nad wodą bo już pamiętasz było koło w rabacie ,później ścianka a teraz jednak wracam znów do koła

O matko! I jeszcze ten temat trzeba uwzględnić w planach na rabatę!
Oj, będzie ciężko
mrokasia 13:13, 17 kwi 2018

Cudna magnolia .
Moje niektóre rozplenice już zdecydowanie zazielenione a niektóre dopiero puszczają pojedyncze źdźbła.
Musze dokładniej poczytać o co chodzi z tą rabatą za magnolią bo ten kształt mnie jakoś zaskoczył...
Margerytka40 13:23, 17 kwi 2018

makadamia napisał(a)

To tylko [kolejny] dowód na to, że jako ogrodniczka jestem co najmniej wybrakowana, jeśli nie całkiem upośledzona, bo bardziej od kwitnącego drzewa rajcuje mnie rabatka przygotowana pod nasadzenia.

Ja to już nawet przez monitor czuję jak bardzo palisz się na widok takiej pustej rabatki. No ale faktycznie posypało się przez magnolię ale wierzę w Ciebie. Dziewczyny coś tam podsuną i może coś uda się sklecić,co?