Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:05, 20 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Do tego momentu uważałam kompozycje bukszpanów z żurawkami za nietrafione. Teraz widzę jak sie myliłam !
Całym ogrodem nieodmiennie jestem zachwycona, oglądania nigdy dość. Tu jesień jest wypada blado wśród tej soczystej zieleni
Wianek wymiata !
Pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:44, 20 lis 2014

Do góry
Przepięknie w Twoim ogrodzie, śliczna biżuteria i wianek
Pooglądałam i nacieszyłam oczy..,
Też kiedyś, tak jak Roma, myślałam, że rabata bylinowa najprostsza na świecie dzisiaj wiem, jak bardzo się myliłam.
Udane zakupy cebulowe ja też się jeszcze zastanawiam.
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:55, 19 lis 2014

Do góry
jak można wykorzystać rozplenicę

a to mój buczynowy wianek

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 19 lis 2014

Do góry
Łukasz no nie wiem nic o tym nie słyszałem

Danusiu dziękuje, chyba nie ma osób, które nie lubią pochwał

Mileno sypią się jak szalone, cały w brokacie jestem. Zakupy były zbiorowe i jeszcze troszkę resztek z zeszłego roku zostało.
Jeżeli chodzi Ci o ten szaro biały wianek na krześle to dokładnie jest z korzeni zrobiony, ale nie podjąłbym się zrobienia takiego czegoś samodzielnie. W kwiaciarni u mnie chcą za taki podkład majątek, ale na giełdzie jak zobaczyłem za mniej niż polowe beż żadnego planu zabrałem...czeka na pomysł, będzie u mnie na stole.
Biało-srebrno-czerwone to moje ulubione i najchętniej tylko takie bym robił. Na pewno jutro taki będę robił.

Kasiu bardzo mi miło, wianek na razie ma 3 właścicieli... trwa wojna o niego Lubię taką kolorystykę, jest taka... tradycyjna i najbardziej kojarzy mi się z magią świąt

Gosiuchyba jednak nie

Alka mam sporo do zrobienia, w grudniu 3 uroczystości rodzinne, na święta zjeżdża się cała rodzina... jednym słowem młyn okropny. To też wcześnie zaczynam

Marto dziękuje Pokój bardzo pasuje do moich kokoszkowych upodobań ogrodowych co nie

Iwonko wszystko przyklejam klejem na ciepło z pistoletu... w sumie to nie wiem jak się to fachowo nazywa

Violu kto by mnie chciał
Ozdób jest sporo, ale na szczęście odkryłem giełdę... jak sobie pomyśle jak przepłacałem w kwiaciarniach.

Olu dziękuje ale zrobiłem jeszcze jeden i ten akurat wyszedł brzydki

Ewo dziękuje. Wianki dla siebie, do domu, dla siostry i rodziny, każdy ma jakieś zachcianki. Na choinkę najbardziej się rzucili, ale niestety nie mogę już nigdzie gałązek brzozy znaleźć.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:42, 19 lis 2014

Do góry
Imponujące zakupy! Kupiłam takie same gałązki osnieżone, nie wiem jak Twoje, ale moje obsypują się niemiłosiernie, ale to dobrze, bo trochę za dużo tego śniegu Czekam na kolejne wianki, zwłaszcza srebrno-białe, jeśli takowe będą, bo to moja kolorystyka Chociaż czerwona w sumie też
Świetny ten wianek z grubych gałezi, ciekawe czy da się taki zrobić w domu...
Makowo na Kociewiu 11:43, 18 lis 2014

Do góry
beta napisał(a)
cześć Kasiu...pytałaś o wianek z patyków...otóż pod spodem jest podkładka z kartonu wycięta na wzór koła...do tego są przyklejone patyki w dwóch warstwach...fajna zabawa...nieco czasochłonna, ale chyba warto

pozdrawiam
Bardzo fajny zabawa i jaki efekt
dzięki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:39, 18 lis 2014

Do góry
O proszę, a ja głupia myślałam i jeszcze się z kimś spierałam, że te przewieszające się gałęzie mają tylko stare egzempalrze brzóz... w takim razie biegnę się zaraz doedukować

Ech, nie byłabym sobą, gdbym nie poprosiła o pochwalenie się świątecznymi zakupami Ale już mi trochę wstyd tego wiecznego żebrania o fotki, więc zostawiam to Twojej decyzji
Zazdroszczę Ci dobrze zaopatrzonego "centrum świątecznego", ja na swoje zakupy polawałam w tym roku na All...o, dzięki kuponom na darmową dostawę... Szkoda, że już się skończyły.

Ciekawa jestem tych wianków z winobluszczu, przypuszczam, że trochę łatwiejsze w wykonaniu niż z winorośli. Mam przed sobą wianek z winorośli równo sprzed roku i ma naprawdę piękny kolor, brąz w takim lekko miodowym odcieniu, także polecam jak ktoś ma dostęp
Makowo na Kociewiu 09:54, 18 lis 2014

Do góry
cześć Kasiu...pytałaś o wianek z patyków...otóż pod spodem jest podkładka z kartonu wycięta na wzór koła...do tego są przyklejone patyki w dwóch warstwach...fajna zabawa...nieco czasochłonna, ale chyba warto

pozdrawiam
Dla odmiany czas na zmiany... 08:03, 18 lis 2014

Do góry
Beatko wianek z patyków baaardzo piękny jest, jak połączyłaś te patyczki?
Perowskia z berberysem i rozchodnikiem miodzio, drewutnia obsadzona miskantami klimatyczna.
Ach pięknie u Ciebie
pozdrawiam gorąco
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 08:08, 17 lis 2014

Do góry
aage napisał(a)

Dziękuję kochana za nieustające wsparcie we wszystkich moich pomysłach
Wiankowanie rozpoczęte na dobre, wczoraj uwiłam kilka kolejnych podkładów.
Nie myśl już tyle, w przyszłym tygodniu dojedzie i do Ciebie.
Co do rolet, to czego konkretnie szukasz? jaki kolor? Wg mnie w sklepach wszystko szyte na miarę z materiałów sprzedawanych na metry. Jak coś znajdziesz, pisz bom ciekawa.
Całus

Aguś, dopiero co napisałaś, że zrobisz mi wianek, za co bardzo wielkie dzięki a tu już widzę, że jest gotowy!!! Cudaśny, właśnie o taki turkus mi chodzi.
Ogromną radość mi sprawiłaś, jak się zobaczymy, to zapytaj Z. jak się cieszyłam
Wczoraj byłam w LM. i Cast. ale nic nie wpadło mi w oko, zostaje OBI ......
Co do rolet, to nie mam pomysłu, w sklepie coś wymyślę.
Z imprezką, miałaś racje, samo się wszystko poukładało......jest przesunięta na przyszły tydzień......
Ściskam i życzę miłego dnia .
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:04, 16 lis 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Cudne te wianki Chyba w tym roku też spróbuję po kilku latach przerwy
Fajnie, że spotykacie się w "kole gospodyń", ja miewam takie spotkania przy okazji klejenia pierogów i uszek na Wigilię Wesoło jest i czas mija szybko a pierogi zabierają sporo czasu
Podczytałam na temat hiacyntów - moje też startują, jutro lub pojutrze trzeba będzie je wykopać i do domku. Niech cieszą oczy
Trawki między bukszpanami - to dobry pomysł
Czekam na nowe wianki szukam inspiracji

Wianek mus mieć
Uszkami mi narobiłaś smaku, trzeba będzie jakieś przedbiegi zrobić chyba hehehe
Hiacyntów chce się w lutym zwykle dopiero, ale w listopadzie kto to widział... Ale przyroda po swojemu działa
Chętnie poleciałabym te trawy już sadzić, ale wytrzymam do wiosny jakoś noo.
Wianków kilka zrobiłam, jutro zdjęcia wrzucę niech sobie wyschną i się skleją ładnie. Buźki
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:46, 14 lis 2014

Do góry
Aneta1309 napisał(a)
Noooooooooooo koleżanko ciężko będzie coś wymyśleć coby chociaż do pięt Twoim wiankom dorastało
Ja w ubiegłym roku swój pierwszy wianek zrobiłam taki żeby do choinki pasił
a w tym na drzwiach chyba wypadałoby coś ładnego powiesić żeby odciągneło uwagę od paskudnych jeszcze nie skończonych schodów.

Wymyślisz nawet nie będziesz wiedziała kiedy Nie ma innej opcji
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:34, 14 lis 2014

Do góry
Noooooooooooo koleżanko ciężko będzie coś wymyśleć coby chociaż do pięt Twoim wiankom dorastało
Ja w ubiegłym roku swój pierwszy wianek zrobiłam taki żeby do choinki pasił
a w tym na drzwiach chyba wypadałoby coś ładnego powiesić żeby odciągneło uwagę od paskudnych jeszcze nie skończonych schodów.
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 14:29, 14 lis 2014

Do góry
reniuniek napisał(a)
Kochana, podziwiam twoje zdolne łapki. Wianek perfekcyjny Dzięki tobie znowu zaczęłam intensywnie o nim myśleć
Wczoraj siedziałam w sieci i szukałam rolet, jakoś nic nie przypadło mi do gustu, chyba zrobię dzisiaj u siebie obchód sklepów
Ściskam.

Dziękuję kochana za nieustające wsparcie we wszystkich moich pomysłach
Wiankowanie rozpoczęte na dobre, wczoraj uwiłam kilka kolejnych podkładów.
Nie myśl już tyle, w przyszłym tygodniu dojedzie i do Ciebie.
Co do rolet, to czego konkretnie szukasz? jaki kolor? Wg mnie w sklepach wszystko szyte na miarę z materiałów sprzedawanych na metry. Jak coś znajdziesz, pisz bom ciekawa.
Całus
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 14:25, 14 lis 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Przyszłam zobaczyć inspirację świąteczne. Wiedziałam, że się nie zawiodę
Cudowny wianek.
Proszę o więcej świątecznych detali

Fabryka świąteczna ruszyła
Detali w tym klimacie będzie przybywać, zdjęcia na pewno będą.
Macham
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:48, 14 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Oj to Ty zdolna i pracowita....juz sie widze jak podłady robie...niw moge sie nadzieic, ze takie cierpliwe jestescie

Ja podkład zawsze kupuje i cud jest jak zrobie w koncu ten wianek....no zrobiłam bo na tyłku siedziałam

Szyszki sa swietne , musiałabym na spacerze pozbierac i do wazunu wrzucic

Jesuen generalnie jest cudna ...

Wracajac do lawendy to co konkretnie je słuzy....prosze o dokładne sprecyzowanie kolezanke fachowca jaka ziemia i strona swiata hihi

Fachowca ze mnie zrobiłaś uhuhuhuhuhu Jola opamiętaj się
Co ja Ci mogę powiedzieć, posadzona w ziemię normalnie w tą co reszta, i to jeszcze w różnych miejscach różna ziemia nawieziona była..., cięta wiosną i po przekwitnięciu, mogło się zdarzyć, że zwykłym florovitem podlana jak leciałam wszystko, wszędzie ma słońce, duużo słońca i ją kocham jeszcze
I cierpliwa jestem, dałam jej czas na urośnięcie
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:34, 14 lis 2014

Do góry
Oj to Ty zdolna i pracowita....juz sie widze jak podłady robie...niw moge sie nadzieic, ze takie cierpliwe jestescie

Ja podkład zawsze kupuje i cud jest jak zrobie w koncu ten wianek....no zrobiłam bo na tyłku siedziałam

Szyszki sa swietne , musiałabym na spacerze pozbierac i do wazunu wrzucic

Jesuen generalnie jest cudna ...

Wracajac do lawendy to co konkretnie je słuzy....prosze o dokładne sprecyzowanie kolezanke fachowca jaka ziemia i strona swiata hihi
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:16, 14 lis 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Zapytam u Ciebie z czego wianki lubisz robic

Ja terax mam tyle pracy, ze o domu i ogrodzie zapomniec moge

A wianek to chyba kupie

W Goczałkowicach wczoraj nic ciekawego nie było....juz swiatecznie ale wszystko na czerwono...

Małe drobiazgi sliczne a drogie fest a po jednej sztuce kupowac hmm

Lawenda u mnie w nazwie ale do Ciebie trzeba sie wybrac na nauki zeby taka zdrowa rosła.

Z moim pieskim klopotu nigdy nie było, no takie drobne kopanie, mieszanie kory z kamykami kradziez .....hihi ale drzewo zezrec nono , wiem wybaczam mu ... Trudno ....

Ja mam chwilowo labę dla odmiany, ale to ostatnie oddechy spokoju

Wianki robię na podkładzie ze styropianu np. i obklejam je piórkami.
albo z gałęzi z brzozy sama zwijam
albo z siana też sama zwijam
albo z drutu /nie wiem jaki M. mi daje, taki do spawania może to jest/
albo nie wiem...
albo kupuję gotowy podkład wiklinowy
i albo zostawiam surowy, albo maluję
a ozdoby to szyszki, orzechy, patyki, koraliki, bombki, sznurki, tasiemki, kwiaty horti .... i inne nie wiem, co w rękę wpadnie bo ogrom tego jest... ale to chyba jak wszyscy, żadne cuda

Lawenda to poważnie miejsce jej chyba służy, chociaż w innych miejscach też mam w sumie chyba 14 krzaczków się nazbierało i też rośnie. I oby jej się nie odmieniło

U mnie kiedyś magnolia poległa przy samej ziemi, tak się nią psina opiekowała czule. Ale odbiła i zaczyna być drzewem. Chyba to jest nie do uniknięcia, ale uczyć trzeba... może się uda

O matulu, gdzie tyle liter, kto to przebrnie
Buziak
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:51, 14 lis 2014

Do góry
Zapytam u Ciebie z czego wianki lubisz robic

Ja terax mam tyle pracy, ze o domu i ogrodzie zapomniec moge

A wianek to chyba kupie

W Goczałkowicach wczoraj nic ciekawego nie było....juz swiatecznie ale wszystko na czerwono...

Małe drobiazgi sliczne a drogie fest a po jednej sztuce kupowac hmm

Lawenda u mnie w nazwie ale do Ciebie trzeba sie wybrac na nauki zeby taka zdrowa rosła.

Z moim pieskim klopotu nigdy nie było, no takie drobne kopanie, mieszanie kory z kamykami kradziez .....hihi ale drzewo zezrec nono , wiem wybaczam mu ... Trudno ....
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 08:50, 14 lis 2014

Do góry
Kochana, podziwiam twoje zdolne łapki. Wianek perfekcyjny Dzięki tobie znowu zaczęłam intensywnie o nim myśleć
Wczoraj siedziałam w sieci i szukałam rolet, jakoś nic nie przypadło mi do gustu, chyba zrobię dzisiaj u siebie obchód sklepów
Ściskam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies