Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod trzema dębami

Ogród pod trzema dębami

Jagodaa 20:59, 14 lis 2014

Szczawie są paskudne. W poprzednim ogrodzie mi się masowo wysiewały z łąk i nie dało się tego usunąć (te takie z wysokimi badylami i płaskimi rudymi nasionami). Odbijały od korzenia. Wiem ile takie pielenie kosztuje wysiłku i czasu.
Ewkakonewka 00:46, 15 lis 2014

Na hasło seslerię mam i ja przyszłam zobaczyć
Witam się i zaznaczam
nicol21 18:06, 15 lis 2014

Rewelacyjne te Twoje widoki jesienne. Pełno koloru, wigoru w roślinach! A kulki... pierwsze koty za płoty, potem się same kulki mnożyć będą
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 19:54, 15 lis 2014

Rabata frotnowa powala na kolana. Jak ją i gdzie skopiować? Miejsca nie mam!!
tusiawka 20:00, 17 lis 2014

Jagodaa napisał(a)
Szczawie są paskudne. W poprzednim ogrodzie mi się masowo wysiewały z łąk i nie dało się tego usunąć (te takie z wysokimi badylami i płaskimi rudymi nasionami). Odbijały od korzenia. Wiem ile takie pielenie kosztuje wysiłku i czasu.

A ja jakoś nie rozpoznałam wroga, bo w zeszłym roku ich nie miałam. Wykopywałam razem z palowym korzeniem, bo doczytałam, że odbija.
tusiawka 20:03, 17 lis 2014

Jola, Ewa, Ewelina, Marzena pozdrawiam, to dzięki wam polubiłam to miejsce. Na początku wyglądało dziwnie, teraz jak zaczyna się rozrastać, jest coraz fajniej.
tusiawka 21:28, 21 lis 2014

Łukasz jako pierwszy pokazał wianki, ale ja już też myślę o ozdobach. Dzisiaj kupiłam dwa przecenione cyprysy i będę z nich "choinki" robić.
Pierwsze wianki planuję w przyszłym tygodniu pleść.
Wieloszka 21:32, 21 lis 2014

Nie wiem, co Ty chcesz od swojej rabaty frontowej? Suuuper jest!
A w temacie wiankowym: czy myślisz, że "żywe" wianki wytrzymają do świąt? Jakie planujesz - "na bogato" czy raczej minimalistycznie?
tusiawka 23:11, 21 lis 2014

Ja mało obeznana w trendach światowych jestem, więc na rabacie się nie poznałam .
Teraz gdy kępy się rozrosły wygląda znacznie fajniej. Tylko pielenie pomiędzy, to masakra.
Liczę na to, że w przyszłym roku chwasty będą miały już za ciemno.

Co do wianków, to żywe do świąt nie będą ładne.
Teraz będę robiła wianki adwentowe, jeden czterema święcami i drugi na drzwi.
Te będą raczej skromne, naturalne materiały plus trochę czerwieni.
Świąteczne będą bardziej na bogato ale kolorystyka minimalistyczna, biały szary, czarny i brokat.
W tym roku zamówiłam gotowe podkłady z mchu, zobaczymy jak się na nich będzie robiło.
Świąteczny wianek w zeszłym roku robiłam z dolnych gałęzi obciętych z choinki.
tusiawka 23:18, 21 lis 2014

Zapomniałem napisać, że przy okazji poszukiwania przecenionych iglaków do zimowych kompozycji, trafiłam na, również przecenioną perowskię, więc w przyszłym roku będzie też u mnie.