Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Rododendronowy ogród II. 07:18, 21 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
a wiesz że ja mam kilka krokusów które rosną w trawniku, bo kiedyś tu była rabata i się zawieruszyły. To taka najwcześniejsza zwykła odmiana i normalnie kosze trawnik a one co roku się pojawiaja w tym miejscu. Być może gdyby to były inne krokusy to by się zachowywały inaczej, nie wiem
Bożenko napisałam u siebie ale napiszę również i u Ciebie że chyba opanowałam rh oberwałam co było zaatakowane, opryskałam według przepisu i póki co nowych zmian nie widać

Po Twoim wpisie pomyślałam że własciwie jakby trawe kosic ale nieco wyżej niż zwykle to liście przeciez zostaną i będa mogły odżywic cebulkę. Więc faktycznie problem może byc tylko z bardzo wysokimi krokusami i tych raczej w trawie nie ma co sadzic.Pewnie Twoje sa z tych niższych a i trawy moze nie kosisz bardzo nisko. Chyba sama posadze w trawie po tych przemyśleniach.Cieszę sie ze rh już w porzadku , one sa naprawde z dobrego źródła(szkółki).
Ogród Beaty 22:16, 20 mar 2015

Do góry
bardzo zgrabne te świerki
spokojnie możesz sadzić pod nimi runiankę, jak chcesz rozjaśnić to miejsce to variegate, jak nie to zwykłą zieloną, ona dość szybko ładnie się rozrasta
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:58, 20 mar 2015

Do góry
Syla napisał(a)
Widoki z kanapy z ogrodu zimowego ... tak sobie uprzyjemniałam zimowe chwile

Gdy słońce schody rano nagrzewa ... poranna kawa siedząc na nich , obowiązkowa .... pamiętacie !!! Tak kiedyś napisałam , że nie mogę się tej chwili doczekać ... Doczekałam się ... Również i Wam tego życzę aby można było doczekać się spełnienia marzeń ....

ale brzydkie widoki

trawki pociachane elegancko jakiś Edward nożycoręki je dopadł, tak pięknie i równiutko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:42, 20 mar 2015

Do góry
Czy to możliwe by korony z jednej cebuli zakwitły podwójnie ? Aż poszukam fotek z ubiegłego roku

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:40, 20 mar 2015

Do góry
Może w weekend sie rozwiną wszystkie jak pogoda pozwoli

Rododendronowy ogród II. 21:05, 20 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Kosic mozna dopiero jak zaschna liscie czyli w czerwcu , jest to dosc uciążliwe bo trawa do tego czasu wysoko wyrasta.
a wiesz że ja mam kilka krokusów które rosną w trawniku, bo kiedyś tu była rabata i się zawieruszyły. To taka najwcześniejsza zwykła odmiana i normalnie kosze trawnik a one co roku się pojawiaja w tym miejscu. Być może gdyby to były inne krokusy to by się zachowywały inaczej, nie wiem
Bożenko napisałam u siebie ale napiszę również i u Ciebie że chyba opanowałam rh oberwałam co było zaatakowane, opryskałam według przepisu i póki co nowych zmian nie widać
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:00, 20 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Moze i dobrze ze przegrałas bo to ile zdrowia by Ci ludzie zepsuli nie warte Twojego wysiłku. Znajomy sołtys mówił że nic nie zarabiaja tylko mają 10% od podatków ale czy to prawda to nie wiem. Praca z ludzmi to najgorsza praca, o wszystko bedą miec pretensje , bedą dzwonic o każdej porze dnia i nocy po trzezwemu i pijanemu. Ciesz sie ze Cię to ominęło a swoja energię i siły spożytkuj dla siebie , swojej rodziny i dla nas.

Bożenko szkoda Twojego wzroku na takie pierdoły cieszę się bo chyba rh opanowałam. OBY
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 20 mar 2015

Do góry
bogdan_debski napisał(a)
posiedzenie wspólne Komisji Oświaty i Kultury, Rozwoju Gospodarczego oraz Rewizyjnej
Rady Gminy Łomża odbędzie się dnia 24 marca 2015 r o godz 9 (wtorek) w sali
konferencyjnej Urzędu Gminy Łomża
SIÓDMA sesja RADY GMINY ŁOMŻA odbędzie się w dniu 26 marca 2015 roku w sali konferencyjnej URZĘDU GMINY ŁOMŻA
MIEJ BAJERU

dziękuję za informację, na bieżąco jestem z BIPem gminy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:58, 20 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ania zapodaj jakies krokuski na poprawę humoru
jutro może bo dzisiaj nic nowego nie mam tzn zrobiłam kilka zdjęć ale one takie same stadium maja jak wczorajsze no może trochę więcej pąków pickwick się pojawiło.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 20 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Na pół gwizdka czy nie na pól ale juz jest ta twoja "krokusowa rzeka" czekałam na nią....dlatego cytuje te fotki bo pięknych widoków nigdy dość
Wiosenne pozdrowienia zostawiam.

Dzięki Małgosiu, też ją lubię widzę na zdjęciach, że runianka mi wyszła poza ramy. Muszę ją ciachnąć i oddać sąsiadce ucieszy się bo jej się podoba
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:52, 20 mar 2015

Do góry
elaela napisał(a)
Witaj Ana, planuję posadzić śliwę wiśniową, wiesz może czy odstęp 1m od innych roślin (tuj) wystarczy, czy lepiej dac jej więcej miejsca?
Ela (?) ciągle mnie nurtuje Twój watek, masz, nie masz?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:46, 20 mar 2015

Do góry
o matko, o matko dubelek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:34, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pytałaś u mnie o ecobordy, mam je tylko tam gdzie trzeba oddzielić żwir od trawy lub kory. W innych miejscach tylko kancik

Wspaniała wiadomość! Przerażała mnie trochę wizja ułożenia ich też między korą a trawą. Uff, kamień z serca
Dziękuję Ana
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:17, 20 mar 2015

Do góry
pytałaś u mnie o ecobordy, mam je tylko tam gdzie trzeba oddzielić żwir od trawy lub kory. W innych miejscach tylko kancik
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:05, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Sebek popieram, chociaż przyznam, że jak przeczytałam o eliminacji, pomyślałam dlaczego???? ale znając Sylwie podejrzewam, że tak być musiało

Anet ... tak być musiało potwierdzam nie zaprzeczam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:00, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Krokusy i inne cebulowe jeszcze na pół gwizdka

Na pół gwizdka czy nie na pól ale juz jest ta twoja "krokusowa rzeka" czekałam na nią....dlatego cytuje te fotki bo pięknych widoków nigdy dość
Wiosenne pozdrowienia zostawiam.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:14, 20 mar 2015

Do góry
Wiem ze Twoj ogrod jest specjalny bo ziemia i wielkość wiec i sprzecior musi być odpowiedni oglądałam zaćmienie u nas ale fotki nie umiałam zrobić nie wychodziła. Może gdybym miała maskę do spawania ale faktycznie słońce u nas było jak rogalik i dziwnie ciemno sie zrobiło
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:10, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania nie nerwuj się
wertykulator mam taki piździk jak to piszesz, widziałam kilka dziewczyn ostatnio takie kupiło. Po dwóch sezonach te druty do aeracji się połamały. Chciałam kupić i się okazało, że nowyu nas kosztuje ok 450zł a druty 120

Ja miałam kolce solidne na walec zakładane.. po jednej areacji... połamały się.. w mojej glinie nie wiem czym by to ponakłuwać aby się nie połamało. Dlatego u nas tylko wertykulacja. I elektryczny odpada z powodu odległości.. biegać ze 100 metrowym kablem?? I te za 450zł u mnie nie dadzą rady.... za słabe. I w mocy, i w nożach i w wadze. Znając życie po jednym sezonie byłyby do niczego. To jest cena większego ogrodu na glinie... To dla tych co narzekają, że mają lekką ziemię.. ale za to wertykulator tani da radę

W tym roku jabłonka już chyba będzie wyglądać jak jabłonka.. prowadziłam ją poziomo, ale nie szło mi to.. wiec 2 lata temu obcięłam poziome konary, przesadziłam i dałam jej rosnąć pionowo.. a ma bardzo smaczne jabłka I ładne

A taki drapak był.. oczywiście nie prowadzony jak trzeba.. a rosłą jak głupia szybko.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:50, 20 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

ja bym powiązała u samego dołu jakimiś kolorowymi tasiemkami, potem wykopujesz i każdy kolor tasiemki do innego pudła

Serdeczne dzięki, musze się zaopatrzyć w tasiemki.
Irysy już kwitna i krokusy to juz je mogę oznaczyć
Mały ogród pod Białymstokiem 09:47, 20 mar 2015

Do góry
a już myślałam że Krzysztof się obudził
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies