Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:40, 20 mar 2015

Może w weekend sie rozwiną wszystkie jak pogoda pozwoli

ana_art 21:42, 20 mar 2015

Czy to możliwe by korony z jednej cebuli zakwitły podwójnie ? Aż poszukam fotek z ubiegłego roku

beata_kulesza 22:10, 20 mar 2015

jak zawsze u Ciebie ładnie widziałam u Ciebie runiankę , bardzo podoba mi się ta bylinka chciałabym ją posadzić u mnie pod świerkami , są trochę podgolone więc panuje tam taki półcień. Jak będziesz miała wolną chwilkę to zajrzyj do mnie i oceń czy to dobry pomysł tam ją posadzić żeby wypełniła to miejsce. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie
margi 22:25, 20 mar 2015

Ana masz perfekcyjnie zadbany ogród,też tak kcę
marzena 23:45, 20 mar 2015

pięknie i w wielkiej masie kwitną Ci krokusy, fajny widok
muszę też bardziej obsadzić moje rabaty jesienią aby mieć takie widoki
Ewkakonewka 00:04, 21 mar 2015

Anetko wpadłam na spektakl krokusowy i jest suuuper, już można oczy nacieszyć Pozdrowienia wiosenne zostawiam
andziurex 00:15, 21 mar 2015

Po niedzieli nadają (na razie) bardzo ładną pogodę i temperaturę grubo powyżej 10 stopni, więc cebulowe powinny nabrać rozpędu. Nie ukrywam że liczę też na kwitnącą forsycję na święta, bo już jej niewiele brakuje. A krokusy na razie urocze i cieszą oko.
U mnie wybory były tydzień temu, wygrał ten sam pijaczyna co był juz wcześniej. Widocznie ludzie się boją wybrać mądrzejszego od siebie
Katka 08:35, 21 mar 2015

A tu pieknie i perfekcyjnie jak zawsze
Anias 09:32, 21 mar 2015

Jakie piekne te krokusy w runiance! Kolor powala, moje jakies takie blade..
Oj wiosna sie budzi na calego u Ciebie! Juz sie nie moge doczekac tych lanow tulipanow!
ana_art 10:06, 21 mar 2015

Andziurek chciałabym sprostować nadinterpretacje moich słów u nas na wsi nie ma sklepu tym bardziej budki z piwem więc wrzucanie wszystkich do jednego worka byłoby mocno niesprawiedliwe, a nie chciałbym urazić ludzi których szanuje za pracę jaką wykonują ...
Pisząc na ogrodowisku o wyborach na sołtysa byłam świadoma, że zostanie to przeczytane, bo wiem że kilka osób ze wsi czyta mój wątek i nie raz ich pozdrawiałam tutaj
Jedna z sąsiadek na zebraniu słusznie zauważyła że jest to nauczka dla sołtysa i motywacja do pracy. Sam zainteresowany nie spodziewał sie że ktoś będzie kandydował.
Sołtys to osoba która reprezentuje ludzi ze wsi i jeśli Ci mówią że należy napisać pismo to to robi. Lepiej spróbować coś zrobić i mówić trudno nie udało się, niż mówić po co w ogóle pisać jak się i tak nie uda, szkoda czasu...
Zasada jest jedna jeśli niczego wieś się w gminie nie upomina to znaczy , ze jej dobrze i nie trzeba w nią inwestować. Przez dwa lata na zebraniach wszyscy narzekali na główną drogę, każda sugestia kończyła się tym samym tekstem, a kto wam to zrobi, a to kasy trzeba, a to plany potrzebne. W ubiegłym roku przy okazji zebrania o pieniądze sołeckie postanowiliśmy napisać pismo i zobowiązaliśmy sołtysa do zebrania podpisów. Pismo zostało złożone. O dziwo okazuje że [b]się da[/] i mają nam drogę poprawiać... wiem że duży udział w tym że drogę będą remontować ma obecny radny (chwała Bogu za takich ludzi!!!) ale poparcie ludzi ze wsi potwierdzone na piśmie było potrzebne. Czyli jest tak jak mówiłam wielokrotnie. Nie trzeba na dzień dobry mówić ' nie da się'.
Liczę że Pan Bogdan to zrozumie, co będzie z korzyścią i dla niego i dla wsi

Jako że piękna pogoda, szarlotka upieczona, obiad się gotuje idę do ogrodu. Może coś sfoce