Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

margi 22:00, 20 mar 2015

Pozdrawiam
kasiek 22:30, 20 mar 2015

To tanio, ja 2 lata temu dałam na allego 50 zł i to za malutki patyczek. Fakt ze kwiat ma piękny i pełny ale mimo wszystko do dla mnie sporo kasy... A Twój rarytas bardzo mi się podoba - w cenie też
Kasya 00:32, 21 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

A zdjecie zrobiłas? Myśleze fajnie to wygladało bo wszystko na wzniesieniach jest bardziej widoczne.

No właśnie niestety nie. Jechałam samochodem i widok mnie trochę zaskoczył
Agacia 06:50, 21 mar 2015

Bożenko, ponad dwa tysiące wpisów od mojej ostatniej wizyty, nie próżnujecie tu, oj nie Pozdrawiam ciepło i postaram się czasem zerknąć na Wasze kolorowe włości
Bogdzia 07:18, 21 mar 2015

ana_art napisał(a)
a wiesz że ja mam kilka krokusów które rosną w trawniku, bo kiedyś tu była rabata i się zawieruszyły. To taka najwcześniejsza zwykła odmiana i normalnie kosze trawnik a one co roku się pojawiaja w tym miejscu. Być może gdyby to były inne krokusy to by się zachowywały inaczej, nie wiem
Bożenko napisałam u siebie ale napiszę również i u Ciebie że chyba opanowałam rh oberwałam co było zaatakowane, opryskałam według przepisu i póki co nowych zmian nie widać

Po Twoim wpisie pomyślałam że własciwie jakby trawe kosic ale nieco wyżej niż zwykle to liście przeciez zostaną i będa mogły odżywic cebulkę. Więc faktycznie problem może byc tylko z bardzo wysokimi krokusami i tych raczej w trawie nie ma co sadzic.Pewnie Twoje sa z tych niższych a i trawy moze nie kosisz bardzo nisko. Chyba sama posadze w trawie po tych przemyśleniach.Cieszę sie ze rh już w porzadku , one sa naprawde z dobrego źródła(szkółki).
Bogdzia 07:20, 21 mar 2015

EPODLAS napisał(a)
Bodziu, dzięki za wyjaśnienie o przylaszczkach. Jak pojadę to zobaczę, a jak zmarnowałam to trudno, ale szkoda.

Może rosną w zacisznym miejscu i nic im nie bedzie czego Ci życzę a może mróz u Ciebie nie był zbyt duży .
Bogdzia 07:20, 21 mar 2015

margi napisał(a)
Pozdrawiam
OdpozdrawiamMiłego dnia wszak to pierwszy dzień wiosny.
Bogdzia 07:22, 21 mar 2015

kasiek napisał(a)
To tanio, ja 2 lata temu dałam na allego 50 zł i to za malutki patyczek. Fakt ze kwiat ma piękny i pełny ale mimo wszystko do dla mnie sporo kasy... A Twój rarytas bardzo mi się podoba - w cenie też

Kasiu ja bym powiedziała ze to już normalna cena.One pomału tanieja. Tą kupiłam w OBI a ten sklep do najtańszych nie należy więc jeśli u nich taka cena to wyraźnie tanieją.
Bogdzia 07:25, 21 mar 2015

Kasya napisał(a)

No właśnie niestety nie. Jechałam samochodem i widok mnie trochę zaskoczył

Szkoda . U mojej najbliższej ogrodniczki ze dwa lata temu usypali na placyku kilka górek , prawie jednakowej wysokości. Niezbyt mi się to podobało ale jak obsadzili roslinami i minął rok , rosliny podrosły i rozrosły sie widoki są piękne.Wprawdzie to nie krokusy ale jest cudnie.
Bogdzia 07:26, 21 mar 2015

Agacia napisał(a)
Bożenko, ponad dwa tysiące wpisów od mojej ostatniej wizyty, nie próżnujecie tu, oj nie Pozdrawiam ciepło i postaram się czasem zerknąć na Wasze kolorowe włości

Agatko to wiadomo ża rzadko zagladasz. Wiem że masz ważniejsze sprawy na głowie i w sercu i cierpliwie poczekam do nastepnej Twojej wizyty.Wszystkiego dobrego.