Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

lojalna_ 10:54, 20 mar 2015

U mnie było w nocy -5 ale wszystko zyje )) zacmienie jest ) oby nas nie zacmiło

P.s piatka z dyplomu to sie musiałas pochwolic ?
agniecha973 10:57, 20 mar 2015

U mnie krokusy się zamknęły przez zaćmienie, ha ha. Właśnie mamy kulminację. Pozdrówka!
P.S. Wskazane tematy ogrodowe, bo reszta się różnie nakręca
Mala_Mi 11:29, 20 mar 2015

makkasia napisał(a)
Ja mam Aniu piździka i na razie daje radę ale Ty na te Twoje hektary to mus mieć diabelska maszynę - u nas będzie w prawie w 80% o godzinie 10:58

Zaćmienie było takie sobie.. szału nie było. nie wiem dlaczego aparat pokazywał więcej słoneczka niż było go w rzeczywistości.. faktyczny stan widać na odbiciach. Ale u nas było zaćmienie najmniejsze ..
Dla chronologii wydarzeń wrzucam fotki.

Mala_Mi 11:31, 20 mar 2015

agniecha973 napisał(a)
U mnie krokusy się zamknęły przez zaćmienie, ha ha. Właśnie mamy kulminację. Pozdrówka!
P.S. Wskazane tematy ogrodowe, bo reszta się różnie nakręca

Bo taka natura człowieka, niby jesteśmy tu dla kwiatków a i tak najwięcej emocji budzi wszytko inne.
U mnie tylko irys oczy sobie zasłonił

Mala_Mi 11:34, 20 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
U mnie było w nocy -5 ale wszystko zyje )) zacmienie jest ) oby nas nie zacmiło

P.s piatka z dyplomu to sie musiałas pochwolic ?

Już jej nie ma.
U mnie przymrozki są ale nie takie duże.. ale pąki magnolii przyrudziło A tłumaczę jej by się nie spieszyła z tymi kwiatami..
Krokusom to nie przeszkadza.. pokazują się kolejne kępki..

Mala_Mi 11:39, 20 mar 2015

Nikita napisał(a)
O cieeee, w jakim ja niedoczasie jestem...dziewczyny nowe wątki pozakładały a ja nic o tym nie wiem.
Ja weltykulatora kupować nie będę...mam zaprzyjaźnionego ogrodnika, który "za uśmiech" w razie potrzeby chętni mi go wypożyczy na kilka dni, więc nie ma sensu kasy wydawać... Ale niestety nie każdy na znajomego ogrodnika.... Zaoszczędzoną kasę spożytkuję na inne uciechy ogrodowe... Pozdrawiam wiosennie i buziaki zostawiam

Na mój areał za uśmiech się nie da.... 100zł muszę dać i jechać wypożyczyć.

Wyciepałam jałowca... powiększę poletko ciemiernikowe Tylko korzenie muszę jakoś jeszcze wyciepać.

Mala_Mi 11:45, 20 mar 2015

GorAna napisał(a)
Ja też muszę pomyśleć o wertykulatorze, bo trawnik pożal się Boże......ale mi sie rymło
Pozdrawiam

Dopasowałaś się do początkowych trendów ..że ma być rymowanie..
Moje brązowe trawy... przycięłam.... cześć chyba zgniła zimą, więc i tak nie będzie żal.. a te co żyją miały kłosy na 1,5m !!!! Zasłaniały mi ciemierniki i narcyzki.. więc poszły do fryzjera. Kostrzewy też poszły pod nożyce.. i wyczesałam grabkami. Były okropne. Teraz już jest lepiej.. Jak padnie nie będę płakać.. posadzę nowe

ryska 11:49, 20 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Bo taka natura człowieka, niby jesteśmy tu dla kwiatków a i tak najwięcej emocji budzi wszytko inne.
U mnie tylko irys oczy sobie zasłonił

Witaj Aniu, nie piszę ale jestem u Ciebie na bieżąco i podziwiam cudowności
Też wolę wszelkie kwiecie od dzisiejszego zaćmienia, choć i ja próbowałam to uchwycić aparatem Pozdrawiam
Mala_Mi 12:10, 20 mar 2015

ana_art napisał(a)
Ania nie nerwuj się
wertykulator mam taki piździk jak to piszesz, widziałam kilka dziewczyn ostatnio takie kupiło. Po dwóch sezonach te druty do aeracji się połamały. Chciałam kupić i się okazało, że nowyu nas kosztuje ok 450zł a druty 120

Ja miałam kolce solidne na walec zakładane.. po jednej areacji... połamały się.. w mojej glinie nie wiem czym by to ponakłuwać aby się nie połamało. Dlatego u nas tylko wertykulacja. I elektryczny odpada z powodu odległości.. biegać ze 100 metrowym kablem?? I te za 450zł u mnie nie dadzą rady.... za słabe. I w mocy, i w nożach i w wadze. Znając życie po jednym sezonie byłyby do niczego. To jest cena większego ogrodu na glinie... To dla tych co narzekają, że mają lekką ziemię.. ale za to wertykulator tani da radę

W tym roku jabłonka już chyba będzie wyglądać jak jabłonka.. prowadziłam ją poziomo, ale nie szło mi to.. wiec 2 lata temu obcięłam poziome konary, przesadziłam i dałam jej rosnąć pionowo.. a ma bardzo smaczne jabłka I ładne

A taki drapak był.. oczywiście nie prowadzony jak trzeba.. a rosłą jak głupia szybko.

Mala_Mi 12:13, 20 mar 2015

ryska napisał(a)

Witaj Aniu, nie piszę ale jestem u Ciebie na bieżąco i podziwiam cudowności
Też wolę wszelkie kwiecie od dzisiejszego zaćmienia, choć i ja próbowałam to uchwycić aparatem Pozdrawiam

No to kwiecie na przywitanie oficjalne w nowym wątku.. jeszcze nierozwinięte bo rabata w cieniu..