Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 06:31, 27 maj 2015

Do góry
Palec za ciężki z samego rana , wiec dubelek kffiatucha więc zostawię na dobry dzień

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:01, 27 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)

...i domek

I rzymianki ładne.
Dwa ogrody 02:12, 27 maj 2015

Do góry
i na koniec energetyczne kolorki, co prawda w minimalnych ilościach i nadal tylko w starym, ale jesień będzie należała do nich - przesadzanie, nawożenie, dogadzanie

Dwa ogrody 01:49, 27 maj 2015

Do góry
Yoku, jak wygląda marzanka po przekwitnięciu, a to zagwozdka nie zwracałam uwagi, schowana pod krzewami, ale sprawdzę
sadzonka od Bogdzi

ewsyg prawie kwitnąco dla Ciebie pustynnik nie kwitł w ubiegłym roku i dlatego jestem ciekawa koloru

Vivo u mnie namiastka tego, co można podziwiać u Ciebie
koniczynka pozyskana przypadkiem, sąsiad wysiewał jakąś mieszankę dla kur, ta właśnie rozsiała się u mnie, w ub. roku jedna sadzonka, w tym kilka, ale rosły tu i tam, wykopałam i posadziłam do doniczki, może uda mi się zebrać nasiona a uwagę na nią zwróciłam dzięki Gabrieli
wśród czerwonych kuklików żółte też się trafiły

Dwa ogrody 01:28, 27 maj 2015

Do góry
Aga, ja spróbowałabym je zasilić a z nornicami też mam na pieńku, zżarły mi jeżówkę Vintage Vine, gąsiennice dobierają się do róż...
dereń biały kwitnie

kolejne kaliny, zwykłe, ale cieszą oko

Epodlas, mówisz łany mydlnica i fragment skalniaka w starym, to najbardziej samoobsługowe rabaty rosnie jak chce, nie ma czasu na dłubanie w nich

Dwa ogrody 01:04, 27 maj 2015

Do góry
jankosiu, koniczynka faktycznie śliczna, szczególnie kolor a z identyfikacji nici, chociaż poczyniłam pewne próby
Pszczelarnio, astry czasami bywają kapryśne, nie zawsze ich wschody są pomyślne, pomimo dobrych warunków. Myślę, iż to wina jakości nasion. Najlepiej udawały mi się z nasion zebranych przeze mnie, a warunkiem jest ich przechowywanie, należy unikać torebek foliowych, ale to pewnie wiesz

żuraweczki kupowałam u siebie na miejscu i dzieliłam, dzieliłam

kwitnie głóg

za duże do nowego, muszą mi wystarczyć derenie, kaliny
Dwa ogrody 00:30, 27 maj 2015

Do góry
Aniu Mala Mi jak miło Cię widzieć, wiem, iż czasu mało masz, podobnie jak ja, już nigdzie nie jestem na bieżąco, w ogrodach również sucho, wczoraj podlewałam w obydwu ogrodach, dziś siąpiło, ale pod drzewami popiół.
Mój White Cover podlewany i zasilony magiczną siłą wygląda lepiej, żółte plamki na listkach zazieleniły się, ale nie wszystkie. Będę obserwować, bo zauważyłam, że te objawy pojawiają się w momencie przyrostu nowych łodyżek w bardzo słoneczne i suche dni. Mają tu rację dziewczyny, że to nie choroba, a kłopoty rośliny z przyswajaniem składników pokarmowych. Młode listki na bukach też zbrązowiały po części, ot fizjologia.

Aga973, a nie przesadzałaś Leonardo? Podobnie zachowują się moje trzy krzaczki Parky przesadzane jesienią, słabo rosną i pąków mało, chyba też je zasilę.

Louis Odier poszalała, muszę jakąś podporę szybko montować, bo chyba będzie się pokładać

Karola

laurowisnia
z płatków róży będzie truneczek różany Rdest będzie na cenzurowanym
zaczynają liliowce

Szmaragdowy Zakątek 00:05, 27 maj 2015

Do góry
Kilka ostatnich kolorków ze „szmaragdowego”…
kwitnie czerwony BUSUKI

i fioletowy…do zidentyfikowania przez Bogdzie

berberys NATASZA zaczyna się pięknie wybarwiać

Szmaragdowy Zakątek 23:58, 26 maj 2015

Do góry
Kasik – uśmiech jesy dobry na wszystko…na szare dni…na małe smuteczki…na ogromna chandrę!
A ja nadal nie tracę nadziei, że spotkamy się u Szmitów!!! Wykombinuj coś, żeby tam pojechać.

anabuko1 – Aniu, naleweczka jest naprawdę przepyszna…taka delikatna, damska i o niecodziennym smaku.
A żeby wymienić się hostami to ja zawsze i o każdej porze!!! Moje w prawdzie niektóre są jeszcze bardzo małe, ale ukopać zawsze można spróbować!

Pola – Jola, te ogrodowiskowe spotkania są magiczne…naładowują energią na całe najbliższe tygodnie. Musisz znaleźć czas chociaż na jedno. Więc co…kolejne spotkanie w lipcu u Szmitów? Nie widzę sprzeciwu…tak więc do zobaczenia w lipcu! Pa pa

Luki – to ekipa łódzka niegrzecznie wpraszam się z wizytą!!!

Margarete – odbuziakowuje słodziutko.

Krys – wielkie dzięki, właśnie takiego zdjęcia mi brakowało. Ekipa łódzka prawie w komplecie…z obecnych brakuje tylko Reni (rozark) i spóźnionego Robert (Robertop). Fajnie byłoby kiedyś sfotografować całą łódzką ogrodowiskową rodzinę…może kiedyś…

rozark – Reniu, już tak mam…uśmiecham się i już…nic na to nie poradzę

popcorn – już się robi Carola…fotka „paprociowego” iglaka…czyli cyprysik FILICOIDES we własnej osobie

Kopytnik pospolity (Asarum europaeum) 23:57, 26 maj 2015

Do góry
Tak wygladal wiosna 2013 roku. Czyli dwa lata temu.Sadzony jesienia 2012, z para lisci.

Kopytnik pospolity (Asarum europaeum) 23:52, 26 maj 2015

Do góry
Ja swoj kocham Piekny jest!Na zime znika, pojawia sie wiosna. Na szczescie przyjal sie bez problemu. Posadzilam sadzonke z dwoma liscmi, teraz po 3 zimie wyglada tak. Ale widze, ze teraz zacznie przyrastac, bo sporo rozlogow sie pojawilo.

Makowo na Kociewiu 23:51, 26 maj 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)

Widac, nie marudzimy dzisiaj

OK
Kasik przedstawiam malutkiego, nowego towarzysza zabaw moich wnuków - obsikuje i ob..Makowo, a niech tam
Bazyli
Makowo na Kociewiu 23:45, 26 maj 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Kępy tulipanów ślicznie wyglądają.
U mnie tylko wspomnienie po nich zostało. Ostatnie już ledwo zipią
Ładnie wyglądają czosnki po kilka sztuk.
I podoba mi się ten kolorek rodka Nova Zembla

Anabuko dzięki Nova zembla ma mocny kolor i przy bieli CW za duży kontrast jest wolałabym po tej stronie np Roseum elegans
Kiedyś to na dole będzie obwódką
Czasem słońce czasem deszcz 23:43, 26 maj 2015

Do góry
A ja tam cisa widzę I pozdrawiam

Moja działka na Dębowym Lesie 23:43, 26 maj 2015

Do góry
I taki widoczek
Opuchlaki 23:38, 26 maj 2015

Do góry
Czy to opuchlaki..? Wyjęłam derenia z doniczki a tam dziury i korytarze. Ok. 25 robali wyciągnęłam.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:36, 26 maj 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Hostami czarujesz. June śliczna, muszę zapamiętać

June polecam - jest cudna.Ale i inne hostki też
małe jest piękne

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:34, 26 maj 2015

Do góry
eksperymenty nasionkowe są w trakcie nic nie wysadzam bo sie potopią

cynie

a tu przepikowane aminki

pozdrawiam ogrodowo wszystkich zaglądających, vivat maj nawet jak leje

malwy pączek

Moja działka na Dębowym Lesie 23:34, 26 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Ależ cudne te klemki masz...każdy zachwycający...
Muszę pomyśleć gdzie by je u siebie wcisnąć Nie muszż być przy kratkach...takie fajne stożki czasami widuję..i na nich te klemki...

Edit : A Twoje przy jakich podporach rosną? część przy siatce widzę...

Ja już trochę mma tych clemków ale ciągle dalej myślę,gdzie tu jeszcze dałoby sie je zmieścić
Apodpory mogą być zupełnie rózne

Dorota123 napisał(a)
Yukiokoshi zachwyca, funkie też bardzo lubię , jutro obfoce to pokażę swoje.

Tak koniecznie pokaz swoje hostki
Yukiokoshi jest piękny ,ale inne clemki też

Makowo na Kociewiu 23:31, 26 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
O rany ale lista..imponująca....
Ja dopiero raczkuję w różach choc tez juz od 3 sezonów mam kilka odmian i co rok cos dosadzam. Nie odbiła mi nostalgia sadzona jesienia z gołym korzeniem ... żal...ale jeszcze czekam....choc chyba juz nadzieji nie ma... bedzie ją trzeba czymś zastapić....

Pieknie u ciebie jak zwykle !
Jak Gienia - ciemnieją jej liście czy nadal "swieci" na limonkowo ?

Genie ciemnieje ale jakoś tak dziwacznie takie rozlane plamy. Byłam wczoraj W Ler Mer i były Genie za 98 zł i jeszcze kwitły, Miały grubszy pieniek ale były niższe od mojej.
też niektóre miały takie liście jak makowa Genie...

Z róż wszystkie jesienne golasy to wypłochy ale najgorzej jest z Geoffem Hamiltonem wypuszcz listki, które zaraz zasychają mam nadzieję, że się weźmie
macham
na końcu pod świerkiem widać genię lubię tą rabatę po zmianie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies