Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka wkoło Lubczyka :)

Działka wkoło Lubczyka :)

kitek81 18:07, 09 cze 2015

Kochane, Wy na pewno doradzicie? jaki jest fajny bordowy, kolumnowy berberys-którego polecacie?

fajny jest ten z ogrodu z wrzosowiskiem, ale jak się zwie?
as226 22:09, 09 cze 2015

Kasiula pięknie działasz, odwiedzam, jestem na bieżąca, ale nie zawsze się odzywasz. Powodzenia i duzo sił
Mirka 22:15, 09 cze 2015

Hej zagubiona w akcji nareszcie się pokazujesz Co kombinujesz z tym berberysem za rabatkę? Jak roślinki przyjęły się?Pozdrówka wieczorne zostawiam
kitek81 22:27, 09 cze 2015

as226 napisał(a)
Kasiula pięknie działasz, odwiedzam, jestem na bieżąca, ale nie zawsze się odzywasz. Powodzenia i duzo sił

a ja pięknie dziękuję za miłe słowa cieszę się, że zaglądasz i jesteś na bieżąco chociaż ostatnio mało się u mnie ogrodowo dzieje, ostatnio głównie podlewam i walczę z chwastami, chociaż póki co one wygrywają ale ja się nie poddaję i im nie odpuszczę
dzięki za wszystko i pozdrawiam gorąco
kitek81 22:35, 09 cze 2015

Mirka napisał(a)
Hej zagubiona w akcji nareszcie się pokazujesz Co kombinujesz z tym berberysem za rabatkę? Jak roślinki przyjęły się?Pozdrówka wieczorne zostawiam

hejka no nie ogarniam ostatnio, naprawdę! ale myślę, że już bliżej końca tych większych prac zaplanowanych na ten rok, chociaż jeszcze pewnie potrwa zanim to skończymy, bo jeszcze podbitka do zrobienia, ogrodzenie do dokończenia, tak samo rynny tak się wydaje, że koniec, a tak naprawdę jeszcze jest tego sporo!
a jak się jeszcze robi to samemu, to schodzi jeszcze raz tyle czasu, jak nie więcej
oby do końca lata się wyrobić, to będzie dobrze

co kombinuję z berberysami? chcę iść w tą stronę, co Gosia proponowała, a że emowi berberysy się podobają, to on już wstępnie projekt zaakceptował i już gotow jest jechać do szkółki

roślinki się wszystkie przyjęły, jeszcze tylko tą brązową trawkę mam do wsadzenia, ale w sumie nie wiem, jaka duża ona rośnie? bo to rozplenica jest?

buziaczki przesyłam :*
kitek81 22:46, 09 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Coś takiego mi się pomyślało

Czerwone to berberysy kolumnowe, są ładne nawet zimą bo mają czerwone owocki
Przed nimi trawki jakie wymyślisz. Od lewej z przodu trzmieliny potem dwa pasy np. jednorocznej begonii wieczniekwitnącej tania i zrobi ładną czerwoną plamę albo różową jaką zeczcesz.Dalej tawułki cięte w kulkę i na końcu bergenia

to tak dla przypomnienia tego projekciku Gosiaczkowego
Milka 12:32, 10 cze 2015

Kasiu, znam ból prac, ciągle nie można się obrobić, robisz, a nadal mnóstwo, niemniej juz postęp wielki, zmiany też, berberysy klepnięte, będzie tylko piękniej
kitek81 22:26, 10 cze 2015

Milka napisał(a)
Kasiu, znam ból prac, ciągle nie można się obrobić, robisz, a nadal mnóstwo, niemniej juz postęp wielki, zmiany też, berberysy klepnięte, będzie tylko piękniej

a to się pochwalę, że dziś panowie skończyli elewację my dalej ruszyliśmy z fugowaniem ogrodzenia pomalutku do przodu
oby wszystko szło zgodnie z planem jutro ciąg dalszy przy ogrodzeniu, chciałabym w tym tyg skończyć to fugowanie, potem malujemy przęsła ogrodzeniowe, no i w końcu montaż z kolejnych prac to będzie podbitka
a ogród zarośnie mi chwastami dziś nawet teściowa się wzięła i umbrową mi odchwaściła
Cleo 20:32, 16 cze 2015

Kasiu kochana witaj po długiej przerwie. Dziękuję, ze zaglądałaŚ do mnie pomimo ciszy z mojej strony.
Wykonaliscie kawał dobrej roboty. Tyle się u Ciebie zmieniło, jestem pod wrażeniem! Domek ubrany w kolor wygląda pięknie. Zazdroszczę ręki do rozsadzania ja nie mam cierpliwości. Zostawiam buziaki na znak, że bylam. Bedę zaglądać.
Mirka 14:52, 17 cze 2015

No żeby tyle się nie odzywać foch normalnie