Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Niny 16:56, 09 cze 2015

Do góry

tak wygląda to z szerszej perspektywy
To wielkie pofalowane z prawej strony to wiata, która będzie wymieniana ale ona zupełnie nie przeszkadza, a nawet pomaga bo chroni przed wiatrem.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:54, 09 cze 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

...przyszedł sąsiad ogrodnik i popielił i powycinał kanciki
Troche nie spodobało mi sie jak przerzedził niezapominajki przy altanie bo zrobiło sie łysawo, a krzewuszki nie są jeszcze tak wielkie by oszołomiły kolorem..

Za to jak wyciął kanciki z tyłu to normalnie zgłupiałam - slicznie

...

niezapominajki powysiewaly sie i w kolejnym sezonie znow bedzie busz
krzewuszki sie ładnie zageszcza i urosna - nie ma tego zlego
a kanciki faktycznie bomba!
dobrze, ze sama nie harujesz
Ogród cioci czyli ciociogród :) 16:54, 09 cze 2015

Do góry
Dobra koniec laby Kilka fotek z wczoraj Niestety rh już bez kwiatów dzisiaj obłamałam bo już brzydkie były
Ogródek Niny 16:53, 09 cze 2015

Do góry

oto moje pierwsze zmartwienie
Dostałam jedną azalie czerwoną, różową azalke i rózowo-fioletowego rh przesadziłam z drugiej części ogrodu bo mi tam więdły(południowa wystawa).
Siedzę i myślę i nic nie mogę wydumać. Chcę zasłonić mur domu i te brzydkie stare okiennice. Gleba jest obojętna. Z tego co zaobserwowałam to czarna. Blisko jest rynna więc i dość mokro. Słoneczko po południu ok 3 h. Myślałam o hortensji ale nie mam gdzie wsadzić tych.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:48, 09 cze 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
I dzisiejszych ogrodowych fotek porcja.........najpierw tarasowe i ogrodowe leniuchowanie.......ale niebo ma kolor.......aż chce sie na nie patrzeć....

...

bardzo fajne kolory infrastruktury tarasowej;
zakatek ogrodowy zacheca do lenistwa, az sie rozmarzylam
Choroby róż 16:45, 09 cze 2015

Do góry
Proszę o pomoc. Moją Angela zaczyna chorować wygląda to w ten sposób na młodych pędach zaczęły żółknąć liście więc obrywałam je żeby nie szpeciły krzewu. Z początku dotyczyło to dwóch ok 1 metrowych pędów wyrastających chyba z okulizacji, listki najpierw więdły później żółkły, kiedy ścisnęłam gałązkę w palcach okazało się że jest miękka a więc ją wycięłam. Środek pędu był biały i miękki jak gąbka, to samo stało się z drugim, tak wyglądał dwa dni wcześniej wieczorem (w miejscu zaznaczonym już wcześniej obrywałam zwiędłe listki)

a tak po wycięciu (oberwałam wcześniej zwiędłe listki)

Dzisiaj znowu znalazłam następny miękki pęd, wyglądał jeszcze nieźle ale go wycięłam, w środku jak gąbka,uginał się przy nacisku nie znalazłam żadnego robala ani żadnej choćby najmniejszej dziurki.
,
Pomóżcie proszę bo poobcinam w końcu wszystkie pędy.

Walerek! Nie wiem czy coś stwierdzisz na podstawie takich zdjęć. Pędy całe o góry do dołu były bez plam,nie było smużek, podstawa pędu nie była mokra.
Jeśli chodzi o ten pęd który dziś obcięłam miał jasno brązową plmę dł 1,5 cm i szer. 0,5 cm ale tylko na powierzchni.
Ogródek Niny 16:43, 09 cze 2015

Do góry

dalej jest cis który również uformowałam w kulę. Namęczyłam się z min strasznie ale szkoda go wycinać piękny był i jest dalej. Tyle tylko że pod nim nic nie chce rosnąć. Posadziłam rozchodniki i jakoś sobie radzą.
Tu ma być ogród :) 16:41, 09 cze 2015

Do góry
Rabata przed wykuszem.
Zdecydowanie trzeba dodać kul bukszpanowych, a te które są wymagają strzyżenia.
Rabata jest zrobiona częściowo, dalej będę mogła obsadzać dopiero po zrobieniu pergoli.

Ogródek Niny 16:41, 09 cze 2015

Do góry

były wielkimi bezkształtnymi bryłami teraz są kulkami (muszę podciąć ale akurat jestem z moją córą chora wiec czekają).
Najgorsze jest to że psy ciągle mi podsikują żurawki i co wsadzę to usycha.
Ogród z łezką II 16:40, 09 cze 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)

Piękny !
Ciekawe jakie rozmiary jest w stanie osiągnąć ?
Rabata z ptakami ślicznie Ci wyszła

Choroby i szkodniki platanów, platan - Platanus 16:39, 09 cze 2015

Do góry
liście platanów

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:38, 09 cze 2015

Do góry
liście platanów

Ogródek Niny 16:36, 09 cze 2015

Do góry

teraz jest tak
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:35, 09 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
..

Niebieskie.. irysy holenderskie.. cebulowe...

no, bardzo subtelne
Ogródek Niny 16:35, 09 cze 2015

Do góry

na początku było tak
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:33, 09 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

...
Queen możesz przycinać, ja jej nie tnę, bo stanowi drugi plan.. pasuje by była wysoka.

Cudo Az mnie korci by wyciepać Comte a posadzić szpaler Queenek

...

tak, tylko kosztowniejszy taki szpaler
a jak wysoka u Ciebie?
Ogród pod czarnymi orzechami 16:29, 09 cze 2015

Do góry
dla porównania, to jest to samo miejsce 5 lat temu

jak zauważycie dwa drzewa zostały wycięte, na miejsce starej schorowanej wiśni posadziliśmy brzozę
Do raju daleko - u Ewy 16:22, 09 cze 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Rododendron w rozkwicie Nie znam nazwy.

A ten dopiero zaczyna Też nie znam jego nazwy.

Ewuś piękne kolorki
Ogród pod czarnymi orzechami 16:20, 09 cze 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
A ja bardzo czekam na zdjęcia całego ogrodu, bo napewno jest pięknie

bardzo proszę ..., moje tyły część reprezentacyjną (frontowy ogród) pokażę, kiedy skończymy remont frontowej elewacji

pod płotem na prawo od choinki zostaną jesienią posadzone jeszcze dwa drzewa, specjanie jest tam zostawione miejsce
Ogródek Anity 16:19, 09 cze 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Louis Odier rośnie wielka, dla ciebie chyba nie jest jednak dobra, chyba ze przed domem- odmstrony wejśćia gdzieś....
Quenn of Sweden mam- piękna jest faktycznie. pasowałaby ci

Noo..... piekna jest
Jeszcze cały czas mysle....

Mam inny różany problem - pytałam juz u innych i pytam u ciebie : Czy ta bruzdownica to zżera juz wykształcone czubki z pąkami tak do zera ? mam jedna róże - Ingrid Bergman która wyglada jakby w tym roku w ogóle nie zawiazała paków...nie mozliwe żebym nie zauwazyła że były i zwiedły i odpadły... na pozór wyglada zdrowo jako krzak, dorodnie, liscie ładne błyszczące...miała mszyce jak i pozostałe moje róże ale 2 razy pryskałam i przeszło, inne róże juz kwitna albo maja pąki a ta jedna nic, wszystkie tak samo często nawoże, tak samo okrywałam, tak samo podlewam... nie wiem co jej dolega, może to ta bruzdownica jednak....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies