Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:43, 08 cze 2015

paniprzyroda napisał(a)
Aż Ci zazdroszczę tego leniuchowania u mnie ruch, jak zawsze. Pooglądałam Twoje roślinki, na kolejne mus trawniczka uszczuplić Buziaki wielkie i dalszego miłego leniuchowania A i kompozycje w doniczkach fajne. U Ciebie też taka niemiłosierna susza?

Leniuchowałam i troche odrabiałam zaległości domowe, jakies prania, sprzątania, spotkania z przyjaciółmi przy drinkach z lodem....fajnie było, szkoda że tak szybko mineło

Za to wczoraj byłam na wycieczce w tematach jak najbardziej ogrodowych......zwiedzałam odrestaurowany na nowo park Pałacu w Wilanowie oraz Ogród Botaniczny w Powsinie, wieczorkiem wrzuce jakies foty...

Susza jest chyba wszedzie, próbowałam przesadzic w sobote kilka roslin, ale to normalnie jak praca w kamieniołomach....twardo i sucho niemiłosiernie, mimo że wieczorami leję wodę litrami.....a nieopodal mnie spłonęło kawał lasu...nic dziwnego, suche wszystko dookoła. Jedyny plus tej sytuacji to mało komarów wieczorami
Buziaki!
Margarete 10:49, 08 cze 2015

szemusia napisał(a)
No więc pojawiam się oficjalnie
Widzę, ze też zakochałaś się w trawach. U mnie są one ostatnio nr jeden na każdej ogrodniczej liście zakupów.
Piekne masz hosty. Ja mam tylko dwie odmiany i jakoś nie mogę się do nich przekonać. Ale tak naoglądam się u Was i pewnie niedługo zmienię zdanie
Zachwyciły mnie też twoje nasadzenia doniczkowe. Też lubię się w ten sposób bawić roślinkami. Osatnio z uporem maniaka hoduję w donicach hortensje. Mam nadzieję, że wkrótce będę mogła się nimi pochwalić.
A... i mam takiego samego grilla
Pozdrawiam, będę zaglądać już oficjalnie

Hej, hej Szemusiu
fajnie że tu wpadłaś, witam
Rzeczywiście odkąd jestem obecna na O. czyli od 3 lat kocham sie w trawch bezgranicznie, myslę że z wzajemnościa, bo odwdzięczają mi sie i ładnie rosną u mnie, zdobią, cieszą oko i nadają lekkości pozostałym nasadzeniom....z wyjątkiem może hakaone elata aurea, które rosnie jak by chciało a nie mogło....

Hortensje tez pokochałam dzieki O., mam mały ogród ale zmieściłam 1 anabelke, 1 limke, 5 vanilek, 1 pinki-winki, 2 ogrodowe.

Zapraszam Beatko, zaglądaj częściej
jankosia 12:59, 08 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Wszystko obejrzałam i czekam na sygnał wyjazdu do JankosiPozdrówka.

Nie było mnie tu chwilę ale pomału wracam. Umawiajcie się dziewczyny kiedy wam pasuje, ja się dostosuję Może piątek albo niedziela? Albo sobota ale po piętnastej? Wcześniej mam od rana piknik rodzinny w szkole wrrr Jezu! Tylko tyle tych chwastów... Dajcie znać. Buziaki
szemusia 17:34, 08 cze 2015

Margarete napisał(a)

Hortensje tez pokochałam dzieki O., mam mały ogród ale zmieściłam 1 anabelke, 1 limke, 5 vanilek, 1 pinki-winki, 2 ogrodowe.

Zapraszam Beatko, zaglądaj częściej

No tak - kolejny mistrz upychania
Ale jak nie kochać hortek...
szemusia 17:34, 08 cze 2015

Jankosia, ale Ty się nie stresuj, Kobietko. Przecież dziwczynki właśnie na pielenie u Ciebie się umawiają
popcorn 12:45, 09 cze 2015

Zaglądam, pozdrawiam! uprasza się o nowe foty
Margarete 13:25, 09 cze 2015

szemusia napisał(a)

No tak - kolejny mistrz upychania
Ale jak nie kochać hortek...

Oj tak, naprawdę ma ciasno na rabatach niemiłosoernie
Margarete 13:25, 09 cze 2015

szemusia napisał(a)

Jankosia, ale Ty się nie stresuj, Kobietko. Przecież dziwczynki właśnie na pielenie u Ciebie się umawiają

Oczywiście.........
Margarete 13:26, 09 cze 2015

popcorn napisał(a)
Zaglądam, pozdrawiam! uprasza się o nowe foty

Hej, Karolcia.......nie miałam czasu nic cyknąć, wpadłam w wir pracy w pracy to sie wygrzebać nie mogę..
agatanowa 16:48, 09 cze 2015

Margarete napisał(a)
I dzisiejszych ogrodowych fotek porcja.........najpierw tarasowe i ogrodowe leniuchowanie.......ale niebo ma kolor.......aż chce sie na nie patrzeć....

...

bardzo fajne kolory infrastruktury tarasowej;
zakatek ogrodowy zacheca do lenistwa, az sie rozmarzylam