Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:37, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

A tak ogród wokół domu nabrał by spójności.. warzywniak i szklarnia wyglądałoby że jest już u sąsiadów Ulubiona alejka z klonami nie kończyłaby się w warzywniaku tylko na dalszej części ogrodu......

To widok z dachu na nową lokalizację części użytkowej... czyli sposób najbardziej widoczny.... ale kto mi będzie włazić na dach....

To jest strzał w dziesiątkę, mnie się podoba ta nowa lokalizacja.
Mnie tez się podoba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:36, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wbrew pozorom zbieranie z kamyków jest szybkie. Liście miłorzębu są miękkie i sklejają się ze sobą. Ważna jest pozycja do zbierania, a najlepiej na kolanach, ale klęcząc na podkładce (mam taką od Davida Austina)). Dobry koszyk obok, żeby liście od razu trafiały.. To idzie bardzo szybko, a ja uwielbiam tę robotę, nawet bardziej niż koszenie trawnika.

a takie Josepha Bentleya mamy w ofercie

A takie sobie kupiłam koszyki na liście

A te koszyki gdzie kupowałaś bo mi się podobają
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:34, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondziu, zobaczymy się w tym tygodniu, po wtorku Będę dzwonić
Super bo muszę urlop sobie załatwić
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:34, 04 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)
A tak ogród wokół domu nabrał by spójności.. warzywniak i szklarnia wyglądałoby że jest już u sąsiadów Ulubiona alejka z klonami nie kończyłaby się w warzywniaku tylko na dalszej części ogrodu......

To widok z dachu na nową lokalizację części użytkowej... czyli sposób najbardziej widoczny.... ale kto mi będzie włazić na dach....

To jest strzał w dziesiątkę, mnie się podoba ta nowa lokalizacja.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:30, 04 lis 2012

Do góry
Wbrew pozorom zbieranie liści z kamyków jest szybkie. Liście miłorzębu są miękkie i sklejają się ze sobą. Ważna jest pozycja do zbierania, a najlepiej na kolanach, ale klęcząc na podkładce (mam taką od Davida Austina)). Dobry koszyk obok, żeby liście od razu trafiały.. To idzie bardzo szybko, a ja uwielbiam tę robotę, nawet bardziej niż koszenie trawnika.

a takie Josepha Bentleya mamy w ofercie

A takie sobie kupiłam koszyki na liście

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:14, 04 lis 2012

Do góry
Kondziu, zobaczymy się w tym tygodniu, po wtorku Będę dzwonić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:40, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Po sprzątaniu zrobiło się luźno i szeroko, ale nieco pusto - to wada ogrodów bylinowych

Danusiu ogród jesienią zachwyca, zresztą po co to piszę. przecież zachwyca o każdej porze roku.
Ja kocham byliny za to, że dzięki nim tak zmienny jest ogród o różnych porach roku. Teraz stonowany a latem obfity i gęsty. A dzięki Tobie widzę jak ważny jest zimozielony szkielet szczegolnie pochmurną i burą jesienią.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:32, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, pięknie zaletą twojego ogrodu jest to, ze o każdej porze jest godny podziwiania i zachwyca i daje wytchnienie
zrobimy wam nalot, przy okazji wizyty u znajomych na chwile, ale będziemy
buziam w kroplach deszczu

A kiedy? Koniecznie z eMem

koniecznie, bo we dwoje lecimy dam ci znać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:31, 04 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Danusiu, pięknie zaletą twojego ogrodu jest to, ze o każdej porze jest godny podziwiania i zachwyca i daje wytchnienie
zrobimy wam nalot, przy okazji wizyty u znajomych na chwile, ale będziemy
buziam w kroplach deszczu

A kiedy? Koniecznie z eMem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:30, 04 lis 2012

Do góry
Agacia - hortensje rzeczywiście mocno trzymam w ryzach, podwiązuję każdą gałązkę

Sebek - chyba muszę dać tam mniej host, a więcej żurawek?

Aniu asc - obiecałam jako chrzestna matka Twojego ogrodu, to i odwdzięczać się nie trzeba Ja także nie mogłam jakoś zrobić jednej wersji. Roślin wykopanych stamtąd nie wyrzucaj, może trzeba je zagospodarować. Pergola jakoś mi nie chciała wejść ..przepraszam za wiciokrzew, ale można go wykopać i przenieść.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:29, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rób Aniu kolejny zlot, zrobimy to za Cię i będzie po kłopocie. Tylko zaproś koniecznie Klambera on jest taki spokojny, dobrze na nas wpłynie

Nie ma sprawy Zlot jak zlot, ale poprawiny po zlocie ...czemu nie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:27, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przepraszam za szybki i niedbały rysunek, ale najszybciej tak mi wychodzi.

Nie przesadzaj............ rysunki jak trzeba i to co trzeba.. .. jedynie przed klonem nic nie posadzę, bo drań i tak mi wisi na połowie ścieżki..... tak to sobie głupio posadziłam

Tego się obawiałam, że klon leży na ziemi ale jakiś niski dywan by się przydał, a może z tyłu nie ma tyle gałęzi? Od furtki będzie widać że ma jakieś towarzystwo

Zawaliłam, bo ci nie podesłałam fotki klonu, tylko sam przedogródek...

Ale wersja II i III ma klon obsypany kamykami.... i wtedy można od niego się odsunąć...

Każda wersja ma coś...... Boziu, ale narozrabiałaś.... nie dość ,ze ta szklarnia mnie wnerwia... i muszę coś z tym zrobić.. to jeszcze wybrać ... i to jedne z czterech....... i w tym momencie.. zamiast się cieszyć ... to ja się martwię
Nigdy nie miałom problemów z wyborem ciuchów.. .... albo dobre albo złe... a z projektem ogrodu mam problem... Na razie kartki wydrukowałam rozłożyłam i się oswajam 4 sukienki można kupić w razie wątpliwości ( i tak w sukienkach praktycznie nie chodzę)... a tu się nie da....

Ale i tak Cię kocham...nawet jak mam dylematy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:22, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Irenko, u nas zaczęło padać, tęsknię za Wami ściskam mocno

Ojej, tak jak u mnie! a chciałam podziałać wg harmonogramu, ,, co robimy w listopadzie"
Danusia, a my sie do was wybierzemy lecimy do znajomych, to i o was zahaczymy choc na chwilę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 04 lis 2012

Do góry
Witaj Irenko, u nas zaczęło padać, tęsknię za Wami ściskam mocno
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:17, 04 lis 2012

Do góry
Rób Aniu kolejny zlot, zrobimy to za Cię i będzie po kłopocie. Tylko zaproś koniecznie Klambera on jest taki spokojny, dobrze na nas wpłynie
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 04 lis 2012

Do góry
asc napisał(a)

Nie przesadzaj............ rysunki jak trzeba i to co trzeba.. .. jedynie przed klonem nic nie posadzę, bo drań i tak mi wisi na połowie ścieżki..... tak to sobie głupio posadziłam

Tego się obawiałam, że klon leży na ziemi ale jakiś niski dywan by się przydał, a może z tyłu nie ma tyle gałęzi? Od furtki będzie widać że ma jakieś towarzystwo
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:06, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale się naczytałam Irenko... przemyślenia głębokie mnie dosięgnęły - refleksja ...

Danusiu, a jakie?
ja miałam przemyślenia podczas podróży do rodziców, jak kupowałam kwiaty spotkałam dawno niewidziana koleżankę, tak z 5 lat jej nie widziałam, a u niej niesamowite zmiany, niestety, co smutne..na gorsze; nasze córki razem się uczyły i grały w siatkę;
umówiłam się z nią na długie pogaduchy, oj zejdzie nam..

i przepraszam, ze na forum ogrodowym o tych włosach, ale zaraz wracam do ogrodowych
pozdrawiam niedzielnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:38, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:16, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Echhhh .... Brak słów z zachwytu ...

Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:17, 04 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danuś, szybki i niedbały...?.. może i szybki, ale na pewno nie niedbały .. nawet gdyby był niedbały przyjełabym z wdzięcznością
Jesteś niesamowita.. cztery pomysły i każdy idealny
Aniu, optuję za opcją Madżenki Poproszę o cztery przedogródki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies