Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:51, 26 kwi 2015

Do góry
Exotic Emperoro to nie jest....

Uwielbiam tą trzmielinę

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:51, 26 kwi 2015

Do góry
czerwone też zaczyna

kalina Down powtórka z kwitnienia

a ta dopiero pierwsze podejście ale za to jakie

Trudny teren - dużo pracy! 18:51, 26 kwi 2015

Do góry
Zobaczcie jaki mam śmiesznie krzywy teren a do tego tak podporządkowane chodniki. Niestety o równaniu nie było mowy bo musielibyśmy teściom wybrać dużo ziemi.

Przy okazji moje fragmenty juz wysiana trawki... jeszcze nie ma zielono a Ja juz sie uśmiecham do tych nasion

Ta strona domu to 1 z 2 najgorszych miejsc do przygotowania aby na cos wyglądało.
Musimy jakos zrobic te skarpewięc kupiliśmy dwa gazony do przymiarki. Gdybym miała gotówkę-dużą gotówkę to gazony w ogóle nie miałyby prawa bytu.

Prawa strona tez będzie wyzwaniem

W miejscu śladów będą 4 hortensje limelight, które już są zamówione. Nie wie tylko jakiego podloza wymagają, co im dać w dolek i w jakich odległościach sadzic?

Mój ogród pod górkę... 18:51, 26 kwi 2015

Do góry
I żeby nie było, że nic nie robię - mała zajawka przodu. Dużo jeszcze do zrobienia - nawodnienie, trawnik, nie wspomnę o nasadzeniach.

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:50, 26 kwi 2015

Do góry
Klon Ginnala będzie kwitł

już czekam na kwiaty wczesnych powojników

migdałek za płotem

hosty pokazują liście a ja walczę ze ślimakami

jeden kwiat normalny a drugi przy samej ziemi
Dzień dobry wszystkim ogrodomaniakom:) 18:49, 26 kwi 2015

Do góry
Ogród-moja pasja,dlatego z wielkim entuzjazmem dołączam do wszystkich jego miłośników;mój skrawek zieleni prowadzę od kilkunastu lat i przez te lata zmieniała się jego funkcja;zaczęłam od sporego warzywniaka z rabatą roślin ozdobnych.Obecnie trawnik otoczony różnorodną roślinnością(drzewka ozdobne,krzewy,kwiaty)oraz część warzywna...stworzona po to,aby rankiem wybiec z domku i mieć co do garnka wrzucićzmieniam często usytuowanie rabat,ścieżek chcąc wydzielić strefy min.strefę wypoczynku i ciągle mam niedosyt;dlatego mam nadzieję,że gdy otworzę "furtkę"do mojego ogrodu miłym osobom z tego forum (dobrze,że trafiłam) znajdę ciekawe pomysły na jego dalsze dopieszczanie.

-jesiennie ale wkrótce aktualne fotki.
pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:49, 26 kwi 2015

Do góry
Czereśniowy sad u sąsiadów i brzozy, też dają czadu

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:49, 26 kwi 2015

Do góry
Doczekałem się deszczu, na początku pokropiło przez 10 minut, ale przed chwilą skończyła się pół godzinna ulewa. Gęstych krzewów na pewno dokładnie nie podlało, ale reszta dostała solidną dawkę wody

W przerwie między deszczykiem wyskoczyłem na zdjęcia i taki mokry ogród o wiele bardziej mi się podoba wiosną

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:46, 26 kwi 2015

Do góry
No i w końcu popadalo i to solidnie. A teraz znowu swieci słońce. IDEALNIE
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:45, 26 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Wpadlam w zachwyt
widok przez magnolię cudny

Te zwykle tulipany, pojedyncze, najbardziej niezawodne, juz sie przekonalam

Od nich Kasiu startowałam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:44, 26 kwi 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aga, teraz szał magnoliowy mnie też ogarnął

Ha, ha, ha i czym się to skończy Ula....wiesz, że ja zarażam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:43, 26 kwi 2015

Do góry
Izo

Agato niestety nie znam takiej szkółki u nas. Jak chce się większe okazy w dobrej cenie trzeba się niestety wybrać na południe województwa gdzie jest mnóstwo szkółek, ale wtedy pojawia się problem z transportem. Zapytaj u Kulasa w Cz-wi jakie są w stanie sprowadzić i w jakiej cenie bo wiem, że u nich istnieje taka możliwość

Iwonko mała poprawka kolejnego sprzedawcy, który wciska lilie 'drzewiaste' nie ma takich są to lilie Orienpet i jet to grupa lili tak samo jak Azjatyckie i Orientalne, a charakteryzują się sporą wysokością i ilością kwiatów przekraczających czasem 40

Na twoje pytanie odpowiem zdjęciem

To wszystko rośnie na bardzo piaszczystej/przepuszczalnej glebie pod południową ścianą budynku(w szczególności lilie) podlewane są raz dziennie. Oczywiście kiedyś rozsypany był tu kompost i są nawożone
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:42, 26 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

ojej....a co to za szybka odmiana ?
moje jeszcze pędy w kolorze bordowym a niektore tylko kly pokazują..

Normalnie już by kwitła ale w tym roku mamy opóźnienie, tak wyglądają kwiaty
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:42, 26 kwi 2015

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:42, 26 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Cudownie wygląda zestawienie białych i fioletowych tulipanów... też tak miało być u mnie, a zakwitły brudne białe i brzydko różowe
No i powzdycham sobie do Genie bo to również moja ulubienica, ale na razie w sferze marzeń ogrodowych

Genie przyciąga...mnie przyciąga większość, ale ja mogę sobie pozwolić na więcej, co do tulipanów, to życie byłoby o wiele piękniejsze, gdyby handlowcy nie mylili odmian

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:40, 26 kwi 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...jak zwykle czarujesz kolorami...

Dziękuję Bogusiu
Kwiatowy ogródek Monteverde 18:39, 26 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
aniu Ty jestes czarodziejka . Jak można w malym ogrodzie miec wszystko co mnie sie nie miesci w dużo większym . I wszystko tak pięknie Ci rośnie.
Znalazłam w internecie Laurę.

http://www.magnoliastore.com/en/the-collection/menu/magnolia/page/5

Bogdziu śliczna jest ale rozwinięty kwiat Laury Sailor bardziej mi się podoba a Twoja Laura podobna jest do mojej Galaxy
Bogdziu mam problem przy jednym z moich rh pokazały się grzyby czy mam zdjąć wierzchnia warstwę i wymienić ziemię, czy czymś opryskać? co z tym zrobić?
Kosaćce, irysy (Iris) 18:38, 26 kwi 2015
Do góry
Już od kilku dni
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:36, 26 kwi 2015

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Magnolie masz cudne ale tulipany takie na baczność i piękne kompozycje Pozdrawiam

Dziękuję Danusiu, nie umiem się odnieść do sztuki projektowania, która łatwiejsza w ogrodzie naturalistycznym, czy w nowoczesnym, ale próbuję u siebie różnie zestawiać
Są też pojedyncze połączenia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:33, 26 kwi 2015

Do góry
Przy wjeździe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies