Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:12, 24 maj 2015

Do góry
Cuś tam pomału rośnie mi w warzywniku
truskawki mają już pierwsze owoce

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:12, 24 maj 2015

Do góry
Rh w rogu działki - żałuję że nie są np żółte

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:11, 24 maj 2015

Do góry
Moje róże okrywowe zmieniają się w prawdziwe potwory w porównaniu z zeszłym rokiem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 16:10, 24 maj 2015

Do góry
Poszłam na obchód po deszczach z aparatem, ale jakoś tak mało weny do zdjęć, bo mokro i grząsko, i chwasty przez te parę dni miały niezłą pożywkę i szaro buro na dworze ..
Dzisiaj nic wielkiego nie zrobiłam .
trochę porzadków z koszykami z przekwitniętymi tulipanami w donicach, wyrzuciłam bukszpana spod drzwi z doniczki - bo jednak nie przeżył
Mam 3 puste duże donice - i myślę co by tam z nimi wykombinować

Pozbierałam walające się zabawki po ogrodzie, moje wiadra a to z ziemią, a to z chwastami, a to ze żwirkiem

Próbuję domyć taras bo nawale pyłków z mlecza - w tym roku to istna plaga była, wszystko co stoi na tarasie jest w tym pyle, trzeba doszorować każdą doniczkę i każdą pierdółkę którą tam mam, a uzbierało się już tego trochę hahahahaha

W donicy, tulipany już leżą poprzewracane, zaczynają kwitnaać czosnki

zielono mi...czyli ogrod iwony 15:59, 24 maj 2015

Do góry
zielono mi...czyli ogrod iwony 15:50, 24 maj 2015

Do góry
A miały być takie same.....
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:46, 24 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Piekne zdjecia ogrod dojrzewa .....a jak z woda u Ciebie system sie sprawdza? Pamietam, ze to była bolaczka .

Z wodą lepiej, ale i zima była łagodna i teraz na wiosnę nie było jeszcze zbyt dużych opadów..........oby nie było powtórki z zeszłego roku

Czy to sa cyprysy tepoluskowe?

Szukam kogos kto ma je w ozdobnym szpalerze by nie zasaniały a zdobiły. Jesli tak czy mozesz dla mnie obfocic je od frontu i nspisac ile Twoje mierza wysokosci ?

U mnie leje ....

niestety to zwykłe świerki conica
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 15:36, 24 maj 2015

Do góry
omelka1 napisał(a)
Prawie skończone jeszcze dwa bukszpany Elegantissima no i to co tygrysy lubią najbardziej...strzyżenie ale z tym czekam na lepszą pogodę.

Ładnie wyszła ta rabata. Bukszpan będzie kulkowany?
Malutki pod lasem 15:32, 24 maj 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dziewczyny muszę coś zrobić z dalszą częścią rabatki kamyczkowej, to ta którą ostatnio modernizowałam i ta, na której rosną krzewuszki
Chcę to zrobić tanim kosztem, bo ostatnio kiepsko z kasą. Chciałam zrobić to prawie wszystkim co mam, plus to co mogę wykopać u mamy czy teściowej.
Teraz wygląda tak - straszliwie: Tui, juki i krzewuszek nie ruszam, jest tam jeszcze hortensja i jak widać cztery lilie.

Myślałam, żeby dokupić dwie tuje i hortensję. Zainspirowana rabatką Pauliny pomyślałam o rozchodniku od mamy, do tego trawka kupiona za 2 złote jak ją odpowiednio podzielę to starczy i się rozrośnie. Mam jeszcze drugą jukę do pary u mamy

Może być? Co myślicie? Pomocy, bo mnie to miejsce strasznie irytuje.

Ja bym zainwestowała w pierwszej kolejności w tuje żeby jak najszybciej zasłonić sąsiada .Ja tego nie zrobiłam parenaście lat temu i mimo że za obecnymi roślinami to moje podwórko to widok nie koniecznie do podziwiania.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:32, 24 maj 2015

Do góry
Witam Co sądzicie o takiej kompozycji?
Macie może jakis inny pomysł co tutaj wstawic, wyrzucic, przestawić, dodać? Proszę o komentarze
Hortensjada 15:26, 24 maj 2015

Do góry
Asiu dziękuję za odwiedziny
Co do bluszczu to chyba jest to jednak zależne od podłoża bo mój też jest taki właśnie "uszczyknięty i wetknięty". Gdy jednak taką szczepkę z mnóstwem korzonków włożyłam do drewnianej donicy z kratką, żeby bluszcz tworzył żywą ścianę, to muszę Ci powiedzieć, że sadzonka owszem zimę przeżyła ale jest dokładnie taka sama jak była i na razie żadnych przyrostów. Natomiast na fotce poniżej w tym samym czasie wepchnięta "tymczasowo "gałązka po roku rozrosła się całkiem dobrze i teraz muszę się zastanowić co tym fantem zrobić

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:24, 24 maj 2015

Do góry
Z fajnych rzeczy to jednen ze stożków cisowych kupionych w Holandii,a zostawiony w donicy zaczął przyrastać. Ten który wsadziłam do ziemi - marnieje.

Stwierdzam że hakone aureola jest duuużo ładniejsza niż ta zwykła.

Klon pave dave [to ten czerwony]
Od czegoś trzeba zacząć... 15:19, 24 maj 2015

Do góry
panorama widoku z tarasu którego jeszcze nie ma południowa (tył) strona i zachodni bok naszej działki

o tym nie pisałem posadziłem pięć tawuł Golden Princess dla rozjaśnienia żywopłotu z tui i jałowców

tak to z grubsza wygląda przed domem i od zachodniej strony budynku

no i tu początki rabaty iglastej.

W ogóle stawiam na iglaki. Oczywiście tez będą inne rośliny i trawnik. Do tego jeszcze sporo czasu najpierw muszę wziąć koparkę i podrównać teren .
Ogólnie kupa roboty ale ... od czegoś trzeba zacząć mam kilka pomysłów ale będę je powoli realizował .... naprawdę powoli bo budowa wykończyła nas i finansowo i fizycznie ale przez wakacje dojdziemy do siebie.
Pozdrawiam
G.
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:19, 24 maj 2015

Do góry

Moje trudne początki, domek przy lesie. 15:10, 24 maj 2015

Do góry
Kwiecień

Maj

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 15:09, 24 maj 2015

Do góry
Witam
Prosze o pomoc czy to jest swierk serbski?
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 15:06, 24 maj 2015

Do góry
Maleńkie begonie

Lawenda

Ogród wśród pól i wiatrów 15:01, 24 maj 2015

Do góry
A u nas pogoda fatalna. Zimno, mokro, przez to zimno przynajmniej tulipany nie opadły tak szybko Zostawiam trochę zielonego z życzeniami lepszej pogody niż u mnie!!

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 14:58, 24 maj 2015

Do góry
Moje hosty

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 14:54, 24 maj 2015

Do góry
I jeszcze takie widoczki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies