W oficjalnych opisach jest do 1,2m
Przez to że się przewieszają pędy,nie rośnie w górę,tylko w szerz. Przynajmniej u mnie tak jest
Ta fotka nie jest za wyraźna,ale widać łuk przygięty,gdyby to wyprostować to ok 1,5m będzie spokojnie
Nakarmiłam florovitem, ale już ruszają Zakochałam się mimo że to majtkowy róż. Zapach mojego dzieciństwa. Zawsze na majówkach sypałyśmy z siostrą kwiaami piwoni...
Wiesz co, ze chyba tak, za gesto, patrze na to wszystko i dochodzę do wniosku, ze zabrakło mi wyobraźni ...jak to wybuja!
Pogodna i smieszka chyba bylam zawsze, moje motto to, jesli pelna lodowka i zrobione oplaty, to nie jest zle
Czuje sie bardzo dobrze
to klimacik angielski tablet nie oddaje prawdy, normalny, nawet zwykly, jak moj aparat lepszy
lece dalej podlewac i strzyc kostrzewy
Tak wyglądają niektóre źdźbła trzcinnika , niczym nie pryskałam, ponieważ pojedyncze to urywałam ale nie moge urywać bez końca - to zanczy kiedyś koniec przyjdzie
czy da sie jakoś bez chemii ? jeśli nie czym powinnam opryskać ?
Czarujesz, czarujesz, moja rapshody jeszcze nie kwitnie. Przesadzałam ją chyba z pięć razy,a ona i tak ma pąki kwiatowe. Dostałą zaszczytną funkcję, jest strażniczką warzywnika wraz z white queen pilnują pomidorów
Spędziłam dzisiaj uroczy choć upalny dzień, byłam na spotkaniu w Ogrodzie z widokiem na jezioro.
Uroczy Gospodarze a goście, jak to Rodzina Ogrodowiskowa.....mozna z nimi konie kraść
Ogród Jolki
Kształt rabaty po poprawce
Kiedyś przed tą rabatą będzie oczko wodne(mam na myśli rabatę pod orzechem), więc jeszcze się tu pozmienia.
Zmniejszyłam troszkę ten "brzuszek" i chyba udało mi się trochę złagodzić ten bok. Ale każda krytyka mile widziana. Nikt nie powiedział, że będzie lekko
Znam tę odmianę bo jestem również jej posiadaczką...nie dość ,że kwiaty cieszą zmysły to jeszcze listki dekoracyjne;oprócz tej mam jeszcze 2 odmiany..w tej jednej przycięłam gałązki wiosną(gapa ze mnie)i teraz kwitnie..nie powiem,że brzydka ale ma dużo odrostów liściowych,które przysłaniają kwiaty tak więc do zobaczenia w przyszłym roku)