Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 20:33, 23 maj 2015

Do góry
Bozenko, jeszcze bedzie okazja, zapomnialam, zreszta na pewno jej u Ciebie dobrze!

wklejam pare moich zdjec:

Percy Wiseman miedzy domem a garazem - nie wiem jak ale wcisne jednego malutkiego u siebie

Martagony i inversa
Blaski i cienie nowego życia 20:31, 23 maj 2015

Do góry
Na deszczowy weekend ujęcie moich zagospodarowanych prowizorycznie mokradeł, które od zeszłego roku opanowała tojeść

Nieznana roślina. Proszę o pomoc 20:31, 23 maj 2015

Do góry
Witam Serdecznie ,
Chciałabym się dowiedzieć co to może być za roślina- dodam ze kwiaty rosną na drzewie i kwitnie teraz w maju . Bardzo dziękuję za pomoc
Rododendronowy ogród II. 20:30, 23 maj 2015

Do góry
Na tamtym zdjęciu nie widac Karoli i Reni wiec wklejam jeszcze inne, już z nimi.

Morze woni i kolorów... 20:29, 23 maj 2015

Do góry
Imienniczka napisał(a)

Przepiękny kolor ... i piękny ogród
Rododendronowy ogród II. 20:25, 23 maj 2015

Do góry
Bożenka oprowadza wycieczkę i jak zawsze coś ciekawego opowiada

I jak zawsze również zabawnego - Nikita i Karolina ( popcorn)

Krysia ( hirutkowy )
Kondziowy ogrod cz II 20:24, 23 maj 2015

Do góry
Jestem u Ciebie nie pierwszy raz ale zawsze cichaczem Piękny ogród!
Te drzwi w ogrodzie są powalające, kurki tak piękne,że z miłą chęcią miałabym i u siebie

A to zestawienie kolorystyczne muszę skopiować...mogę? tylko co to niebieskie jest? bo to pomarańczowe już mam

Kondzio napisał(a)

Ogród pod trzema dębami 20:21, 23 maj 2015

Do góry
Tak wygląda wąski pas za domem od północy.
Żurawki rozsadzałam sama w zeszłym roku z uciachanych sadzonek od mamy.

Wielkie rododendrony drugi rok kwitną słabo, te mniejsze znacznie lepiej.

I coś specjalnie dla wielbicieli grabów.

Rododendronowy ogród II. 20:18, 23 maj 2015

Do góry
Żeby nie przedłużac napiszę tylko że dziekuje wszystkim za miłe wpisy.
Jeszcze bardziej dziekuję wszystkim moim dzisiejszym Gościom kórzy nie zważajac na pogodę i niedogodnosci lokalowe dzielnie spedzili ze mna ten miły dzień. Buziaki dla Was wszystkich. Pogoda była dzis bardzo złośliwa,Własciwie nie padało ale caly czas kropiło , trudno było dłuższy czas spędzic w ogrodzie wiec i zdjec nie ma dużo. Pierwsze grupowe. Brakuje na nim Reni, Anitki i Roberta który przyjechał bardzo późno no i czterech fotografów.

A tu fotografowie(zdjecie zrobiła Renia)

Rododendronowy ogród II. 20:18, 23 maj 2015

Do góry
I ja dziękuję za wspaniały dzień!
I kilka ujęć , które wszyscy znacie

I najwspanialsza gospodyni na świecie!
Ogród pod trzema dębami 20:17, 23 maj 2015

Do góry
Poniżej moje zdobyczne osłonki na donice.
Papryczki nocują już na dworze, ale rosnąć na razie przestały, pewnie im za zimno.

I pozostałe warzywka.

Zlikwidowałam poziomki za skrzyniami i zastąpiłam je żwirkiem. W liściach posiomek w ciągu dnia chowały się ślimaki i nocą ruszały na łowy. Teraz jest ich zdecydowanie mniej w skrzyniach.
Pierwszy raz mam bób i kukurydzę zobaczymy czy będą zbiory.

Jakiś czas temu pokazywałam skrzynię z różami pod domem, którą chciałam przerobić. Długo szukałam trawek ale w końcu się udało.

Teraz niech trawki się rozrastają.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:16, 23 maj 2015

Do góry
Dobry wieczór
Wydaje mi się, że przejrzałam uważnie cały wątek a takie jaja były tylko raz, ale białawe chyba. Moje są jasnoturkusowe i na listku róży. Czy może mnie ktoś biegły w temacie oświecić z jakim przeciwnikiem mam do czynienia i co z tym fantem zrobić ? Proszę Specjalnie dlatego naumiałam się wklejać zdjęcia, to jest pierwsze.
Pozdrawiam, Ania
Kolorowy ogród na piasku 20:07, 23 maj 2015

Do góry

Dzisiejszy, deszczowy widok z kuchni na to miejsce. Ostatnia kulę bukszpnowa włączyłam w rabatę. Jeszcze tam muszę dosadzić

Dawno nie byłam u Ciebie, więc dzisiaj pozwoliłam sobie nadrobić zaległości od marca. Przyznaję że w lasku przedsięwzięcie duże, ale już nabrało kształtów. Widok z kuchni pokazuje tą perspektywę i się fajnie zapowiada. I cisy dadzą tło w niższym piętrze. Bardzo mi się podoba.

Magnolki ślicznie kwitły, piwonie cudne drzewiasta niesamowitai obwódka kuklikowa zachwyca jesteś Mistrzem i trochę nowych ujęć które dałaś ubarwiły spacer wiosenny
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 20:03, 23 maj 2015

Do góry
Moje cudaki
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 19:53, 23 maj 2015

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
już ją chyba kiedyś pokazywałam ale dla Ciebie wszystko

Super ta donica,gdzie ją kupiłaś?
Chyba by do moich pasowała

Stokrotki się pięknie prezentują
Głębokość sadzenia drzew, rozstawa, odległości, sadzenie drzew 19:52, 23 maj 2015

Do góry
Kumpel napisał(a)

Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum, mam niewielki ogródek ale staram się dbać by wyglądał ładnie. Niestety rok temu kupione drzewko(lipiec), na wiosnę tego roku wygląda co najmniej krucho... Może mieliście do czynienia z takimi objawami jak na zdjęciu? Jak można pomóc drzewku - prosze o porady tak by uratować roślinę. Na chwilę obecną kilka dni temu podlałem je nawozem do iglaków ale efektu brak... Jestem totalnym amatorem i nie potrafię sam sobie z tym poradzić...
Z góry dziękuję za każda pomoc.
Pozdrawiam
Adam

W cieniu - zacieniona 19:45, 23 maj 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

ta palma mi sie podoba
...mam podobne skojarzenie...pięknie błyszczy się nocą...
...i nowa biała azalka
W cieniu - zacieniona 19:41, 23 maj 2015

Do góry
an_tre napisał(a)
Piękny twój busz na zacienionej Bogusiu i tyle się dzieje, powojniki fajnie zadomowiły się u ciebie mnie jednego chyba podkopały nornice, nie wiem czy da się go uratować
Aniu...pomalutku do przodu...jeszcze dużo do zrobienia.Pozdrawiam.

Wiewiórka ma swój koszyczek z orzeszkami...wczoraj zaglądała kilka razy...m.zapomniał coś podrzucić...udało się za czwartym razem.

Eksperymentarium 19:37, 23 maj 2015

Do góry
Ale zaszalałas perelki a klonik ach

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:19, 23 maj 2015

Do góry
I z okna z sypialni na azalkę..

I z salonu - zakwita róza - ach

I z korytarza...

I niestety tyle, smyram do łózia ale mam już dość leżenia, niech tylko wrócę do pełni sił - aparat będzie furczał!
Natom iast luż buszowy na długo zostanie bo w najbliżym czasie nie mam szans na robotę w ogrodzie... A rosnijcie rosliny na zdrowo - ale potem was kosą potraktuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies