Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 21:15, 23 kwi 2015

Do góry
pokaze tylko rodka ktory ma juz ogromniaste pąki, w ub roku az takich ogromnych chyba nie mial...na zdjeciu tego nie widac...ale moze zaraz zakwitnie

poza tym posadzilam 12 szmaragdow, przesadzilam 3 cyprysy
zadolowalam 5 hortek silver dollar
posadzilam jedną phantom i trzmelinę
i 2 h podlewalam ogrod
Ogród Margaret-ki :) 21:14, 23 kwi 2015

Do góry
Wczoraj i dziś w końcu pięknie, ciepło i bez wiatru.
A w promykach słonka wygrzewa się jaszczurka.
W ostatniej chwili cyknałam, gdy czmychnęła na łąkę do sąsiada.

A kaczuchy próbują na stawie zrobić gniazdo. Niestety nasz owczarek ciągle je przegania.
Wziąłby się za nornice, krety i karczownika, a nie za ptactwo.
Słaba jakoś zdjęcia, ale są kaczuchy na stawie w pałce wodnej.

A tak czmychają bidule, by za moment znów powrócić...

Ogródeczek 21:12, 23 kwi 2015

Do góry
Ogródeczek 21:10, 23 kwi 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Cudności
Ogródeczek 21:10, 23 kwi 2015

Do góry
Dwa nowe wiązy szczepione jutro dostaną kijki
Moja bajka 21:09, 23 kwi 2015

Do góry
Ogród Margaret-ki :) 21:06, 23 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Na szczęście ze zdrówkiem coraz lepiej

O to dobrze... u mnie tez już w miarę dobrze. Ale ja nie mogłam wytrzymać w domu i wczoraj i dziś cały dzień spędziłam na zewnątrz. Urwis ze mnie.

Gardener27 napisał(a)
Kanny i mieczyki miałem kiedyś ale z nich zrezygnowałem Wykopywanie ich na jesień i przetrzymywanie przez zimę w piwnicy to koszmar

Masz rację jest trochę z tym roboty. Ja sadzę je sobie w starych donicach, w których robię dziurki i wsadzam je do gruntu z tymi donicami. Coś jak koszyczki na tulipany. Później łatwo je wyjąć.
Ale chciałam mieć trochę kwitnących w tym roku i w sumie nie wiedziałam co wybrać. Przemku co Ty polecasz bezproblemowego, ładnie kwitnącego? Bo właśnie na drugim placu na takim bardziej "dzikim" zrobiłam dziś kolejną rabatkę na same kwiaty. Obok będzie drewniany domek narzędziowy, więc ten kolorowy zakątek będzie tam pasował i będzie trochę widoczny z altany. Będą tam przede wszystkim dalie, bo mam ich sporo, chyba te kany, bo nie mam gdzie je posadzić i można by dać jakieś niskie pięterko, ale co? Mam dużo nasion aksamitek. To będzie całkiem inna rabatka od całej mojej reszty żwirkowych, poukładanych.

Gardener27 napisał(a)
Z roku na rok było tego coraz więcej i pod koniec nawet już tego nikt za darmo nie chciał ode mnie brać

A ja na razie cieszę się, jak się coś rozmnożyło. Ale kto wie - może kiedyś dojdę do podobnych wniosków.

Gardener27 napisał(a)
Z lilii będziesz bardzo zadowolona Kwitną krótko ale spektakularnie i nie trzeba ich wykopywać na zimę co jest dużym atutem

Mam je pierwszy raz i to zaledwie 6 cebul - tak na próbę. Zobaczymy...

Gardener27 napisał(a)
Ja róż bez nazw ogólnie wszystkich roślin nie kupuję Wolę wiedzieć z czym mam do czynienia i jak o to dbać

Tu się z Tobą zgodzę w 100%. Coś mi się zdaję, ze kilka róż w ogóle nie żyje. Padły mi 4 sadzonki z jesieni. Więc chyba lepiej kupić coś konkretnego i pewnego.

Mirella napisał(a)
Lilie ładnie wystartowały, u mnie jeszcze cisza
A wsadziłaś je do gruntu czy do donic?
Właśnie zastanawiam się kiedy najlepiej dać do gruntu mieczyki, dalie, lilie i kany. Cześć z nich mam w donicach i puszczają już pędy - czy moge je dać już w docelowe miejsce czy to niepewne? Mieczyk chyba da radę, ale reszta? W zeszłym roku dalie sadziłam 4 maja, a teraz najchętniej już bym je wsadziła.

Nasionka w warzywniku wysiane tydzień temu i pierwsza wzeszła rukola - po 6 dniach.

Moje tulipany wciąż w pąkach, wciąż każą mi czekać, a ja doglądam, obserwuję, wyczekuję, fotki cykam...

Rococo na czerwonej rabatce... grzecznie czeka na swój pokaz pod świerkiem

Rococo

A tu od frontu jego mość Salmon van Eijk i znów rococo
Ogródeczek 21:05, 23 kwi 2015

Do góry
Ciężkie pięknego początki... 21:01, 23 kwi 2015

Do góry
I nastała wiekopomna chwila - skończyłam przedogródek

Jestem, muszę nieskromnie przyznać, zadowolona z efektu i już się nie mogę doczekać, aż wszystko się rozrośnie

Oto i dzieło:

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:01, 23 kwi 2015

Do góry
U siebie pracuję w ogrodzie

Moja królewna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:58, 23 kwi 2015

Do góry
Magnolia z grabami

W tym roku skupiam się na prostowaniu krzywych grabów
Borówcowy raj 20:57, 23 kwi 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)

To zdjęcie jest cudne, biel i czerwień... pięknie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 23 kwi 2015

Do góry
Odnośnie dyskusji o tulipanach w drugim sezonie u mnie wyłążą . Tylko strasznie sucho, wiec moga byc kwiaty mniejsze a ja ogrodu z premedytacją nie podlewam.... Tylko trawnik, który spaliłam nawozem raz w tygodniu podlewam

i tegoroczne pomieszane z ubiegłorocznymi

Stipa zaczyna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:54, 23 kwi 2015

Do góry
Za trud oczekiwania kilka fotek. Na więcej musicie do soboty poczekać

Kiku się zapomponikowała

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:51, 23 kwi 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ania - paczka rewelacyjna !! Wsadziłam od razu, tylko czy dobrze.....się okaże.
Mam teraz u siebie w ogrodzie troszkę Twojej gliny ,wygrzebywałam ja z doniczki specjalnie ,może zaczaruje też mój ogród i wszystko będzie mi pięknie rosło jak u Ciebie

Tylko w tej doniczce to było coś innego . Co to ?

Kochana dostałaś ziemię która wogle nie przypomina mojej gliny. To najlepiej urobiona ziemia w szklarni. W ogrodzie tak fajnej już nie mam.. tam jest glina.

A to coś to sławetna werbena Taki mikro prezent, co za 2 miesiące bedzie makro prezentem.. Nie mam na razie jak się odwdzięczyć za dywany to chociaż sadzoneczki ci wsadziłam. Są malutkie, ale nie martw się urosną i to szybko To siewki zeszłoroczne. Duże egzemplarze do kartonika nie weszły.
Ogródek Iwony 20:45, 23 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, dzięki
Dla Ciebie Tulipan Van Eijk

Iwonko dziękuję.
Śliczne te tulipanki

A paczkę dostałaś super, tylko pozazdrościć

Lepiej się czujesz??
Kardowka 20:43, 23 kwi 2015

Do góry
Bardzo dziekuje Ewo, ze do mnie odpisalas
Tak chodzi konkretnie o to miejsce, wiosna i latem jest lysawo, posadzililam trzmieline zeby zadranic to miejsce ale poki co rosnie wzdluz nie wszerz. Wiec jesli taki kierunek obrala wykorzystam ja do malego zywoplociku, widac dobrze sie tam czuje, poniewaz jest to pierwsza moja rabata z poprzedniego sezonu, na ktora nie mialam zbyt wielu funduszy i sadzilam to co mi przyszlo do glowy ot i taki mam teraz rezultat objasnie je:
Trzmielina Fortune'a Emerald'n Gold rosnie w 2 rzedzach na przemian z trzmielina Fortune'a 'Emerald Gaiety
po bokach chcialam Buki pendule ale to nie jest na moja kieszen Wiec w rezultacie mam 2 czeremchy purpurowe, watlej urody, ale licze ze gdy podrosna wypieknieja
posadziliam tu tez tulipany i lilie, stwierdzilam ze moze zrobie z niej rabate roslin cebulowych, a pozniej wpadalam na pomysl traw. Najwiekszy problem mam jesienia z grabieniem tu lisci wiec co mogloby tu rosnac, zebym mogla jesienia bez pesety usuwac tony lisci ?
Pampasowa przetrwala ale jeden okaz byly 3 dwie pozostale zgnily (dzis to odnotowalam.
I nie wiem juz sama co tu moze byc aby nawiazalo do reszty ogrodu?

EwaG napisał(a)
Witaj, czy Twoje problemy dotyczą tego drzewa i obszaru pod nim?
Poprosze o zdjęcie bez cieni jeżeli się da, z troche bliższej odległości i na wprost (ale z otoczeniem).

Naprawdę zimuje u Ciebie trawa pampasowa? To znaczy czy ją masz czy planujesz dopiero.

Miejsce na ognisko - ognisko w ogrodzie 20:43, 23 kwi 2015

Do góry
a to u nas :
W cieniu - zacieniona 20:43, 23 kwi 2015

Do góry
...i skimmia zmrożona ...
Majowo nie tylko w maju 20:42, 23 kwi 2015

Do góry
Takie tam tulipany i bratki (znowu)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies