Nowości i wieści z ogrodu super kolorowe i dorodne bardzo cieszą oko Szukałam szukałam i Cię znalazłam schowałaś mi się jakoś
Ale mam Cię i już się poprawiaam na
Z dnia na dzień coraz więcej kolorów w ogrodzie Słońce mocno operuje i zachęca rośliny do kwitnienia
Barwinek u mnie rośnie pod orzechem laskowym Teraz ma dużo światła ale później jest schowany pod gęstą koroną drzewa Muszę nabyć barwinek o białych kwiatach z białą obwódką ... bardzo ładnie wygląda
Zapomniałem dodać Moje szafirki faktycznie mają jakieś dziwne liście Płożą się po ziemi i nie chcą się podnieść do góry Myślałem że to moja Mrówka tak po nich biega ale nie Czy to powód do zmartwień ?
Szachownica kwitnie już od tygodnia Jak ją sadziłem myślałem że będzie większa a to taki mały liliput ale ma swój urok
Ostatnie dni dosyć słoneczne Ciepło choć wieje silny wiatr Podlewanie by się przydało ale nie przy moim stanie zdrowia
Dzięki
A to taka moja problematyczna rabata przy wykuszu ponieważ jest ona centralnie od południa i jest tam strasznie sucho i nic nie chce rosnąć dlatego wsadziłam tam rogownice która lubi takie miejsca. Rośnie też tam forsycja ale nie wiem czy da radę to będzie jej dopiero pierwsze lato na tym miejscu.
Może macie jakieś pomysły co by tam wsadzić żeby było ładniej.