a to co obetniesz wetknij do połowy w ziemię gdzieć w zacisznym osłoniętym miejscu od słońca, pilnuj by było wilgotno to może ukorzenią Ci się nowe krzaczki
Ewa hortensje baaardzo ładnie rozkrzewione, ale trzeba koniecznie przyciąć. trudno narysować w którm miejscu bo dokładnie nie widać pąków ale popatrz na nie i przytnij tuż nad 2 pąkiem oraz wytnij całkowicie te cieniuteńkie, tak mniej więcej o 2/3
jesli jest cieniście to hosty wszelkiej maści (są od gigatycznych do miniaturowych), bergenie, paprocie, miodunka, żółte żurawki. Nie wiem czy dawałabym jeszcze drzewo które dodatkowo zacieni, raczej rh które będą zdobiły, nie zacienią dodatkowo koroną.
Dziewczyny, ja mam lawendę 5 lat! Od początku ją przycinam krótko i jest dość okazała: kwitnie niezawodnie, tak jak na początku od czasu do czasu ją podleję Florowitem i jeszcze dodam, że rośnie pod sosną (wysoko podcięte gałęzie). Także niekoniecznie po 5 latach nadaje się do wysadzenia Uważam, że jest to roślina łatwa w uprawie i piękna...
Ana, dzięki za radę. Jutro ma mi córcia kupić w mieście wielodoniczkę, bo jak jej mam tyle, to w pojemnikach po jogurtach zajmie mi wszystkie parapety. Potem posadzę pojedynczo.
Ty mi piszesz, że mam plantację, a ja się zastanawiałam, że chyba dosieję, bo jest jej mało, hi, hi. Może jak posadzę pojedynczo, to dopiero się zrobi ilość