Na najbliższe dni zapowiadają przymrozki nocą! Zastanawiam się czy w takim razie jest sens robić oprysk Promanalem? Narobię się i wszystko szlag trafi.
Zastanawiamy się z M z czego zrobić żeby nie nadszarpnąć za bardzo budżetu. Na pewno nie będzie to wykonane z piaskowca, tak jak tutaj:
Nie mam takich elementów u siebie. Myślimy wybudować z płyty warstwowej i otynkować. Donice obsadzić, zrobić ławeczki, zamówić na nie poduchy i jeszcze kwestia schodów...
Ale przecież ty masz wypoczynek z technoratanu, to pi vo ci ławeczki? wymurowanie ścianek i ich otynkowanie to dobry pomysł tylko musicie pamiętać o izolacji tam gdzie będzie od strony ziemi. A może jakiś element z blachy cortenowskiej? Piękna jest, ale tylko do nowoczesnych ogrodów
To nie będzie takie typowe murowanie - będzie zrobione z płyty warstwowej - taki materiał budowlany blacha+rdzeń poliuretanowy o izolacji lepszej od styropianu+blacha i dopiero to będzie otynkowane
Jankosia, jak Ty mi napiszesz to zawsze muszę coś wygooglować Przy Tobie mooożna się rozwijać nieustannie. Zaraz sprawdzę blachę cortenowską