Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Ivvvona 22:21, 18 mar 2015

Zachwyciły mnie Twoje krokusowe łączki, przepiękny widok
ewa_k 06:18, 19 mar 2015

I ja zachwycam się łanami krokusów, wcześniej rh. Szczególnie tych granatowych.
czytam i oglądam Twój ogród od dawna. W tym roku zastosuję Twój przepis na opryski rh. żelazo w płynie już mam! kupione zimą jak i inne specyfiki. Mam nadzieję że pomogą.
A od kiedy można zacząć pryskać? u mnie wiosna opóźniona w stosunku do innych. Krokusy jeszcze w pąkach, ciemierniki dopiero pojedyńcze z ziemi kwiatki wystają.
zbigniew_gazda 08:20, 19 mar 2015

Bożenko ruch u Ciebie jak w ulu. Musiałem sie nieźle cofnąć aby zobaczyć krokusy. Cudne są. Pozdrawiamy.
ana_art 09:17, 19 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Ona jest zielono złota latem a zimą cos tam różowego się plącze ale kto zimą na to patrzy?Moja to jest dokładnie ta sama co Twoja.
hahaha dobre trzmielina u mnie robi się różowa na zimę.
uleczka 10:03, 19 mar 2015

Bogdziu dzięki za informacje, chociaż M1 zupełni mi nie po drodze, sprawdzę w Andrespolu. Mieszkam w Bukowcu, do Twojej miejscowości często chodzę rekreacyjnie z kijkami(nordic walking).
Ogród Twój znam tylko z Ogrodowiska i ze zdjęć.
Nie wiem jak się pisze na prywatną pocztę
MirellaB 11:02, 19 mar 2015

Witam serdecznie posiadaczkę pięknego ogrodu
Dziewczyny poradziły, żeby szukać porady u Ciebie
Zwracam się do Ciebie z ogromną prośbą o pomoc dla moich rododendronów. Proszę Cię zajrzyj do mojego wątku. Na samym końcu strony 64 opisałam o moich rh, a na stronie 65 wstawiłam zdjęcia i też opisałam.
Proszę doradź co jeszcze zrobić, te kwiaty dostałam od mojej mamy, bardzo mi na nich zależy Czekam na Twoje odwiedziny. Miłego dnia
Napia 15:14, 19 mar 2015

Na razie krokusy, ale ja już nie mogę się doczekać, gdy zakwitną Twoje rododendrony
Margarete 15:15, 19 mar 2015

Uff....przebiłam sie wreszcie przez zaległe posty i co najważniejsze dotarłam do zdjęc twoich krokusowych połaci przy lesie, wiedzę je kolejny raz i kolejny raz mnie tak samo zachwycaja jak za pierwszym razem. Ale masz radoche z tych krokusowych łanów na pewno i ty ...
Czytałam że juz wertykulowałas trawnik, ja planuje na koniec marca, o ile pogoda bedzie odpowiednia. U siebie trawy i wiekszość bylin mam obciachane ale zostały mi róże, hortensje pod lasem, lawendy i jakies drobiazgi. Teraz zapowiadaja niskie nocne temperatury i martwie sie troche o te trawy....może pozakrywam je agro ...na wekend tylko bo póxniej ma byc juz prawdziwa wiosna.
Czego sobie i Tobie zyczę
kasiek 16:36, 19 mar 2015

Aż się zachłysnęlam z zachwytu - bajka!
Tyle krokusów sadziłaś jesienia czy to juz z poprzednich sezonów tak się podzieliły?
Mala_Mi 17:39, 19 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Cytuję wszystkie bez wyjątku..... i prostuję Twoja informację.... Twoja łączka większa i ładniejsza Moja największa łączka została rozwalone moimi łapkami.. Oddaję Ci palmę pierwszeństwa.... zaraz po polanie Chochołowskiej