Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:55, 13 maj 2015

Do góry
Jak już mówimy o czosnkach :

Prawie wszystkie to są Purple Sensation, ze 3 trafiły się Gladiatory (te na przedostatnim obrazku) i mam 2 no-name, które są najniższe i dopiero się rozwijają.
Skąpana w słońcu 21:54, 13 maj 2015

Do góry
Tulipany wciąż kwitną,długo, zaskoczyły mnie

Mój mały ogródek 21:53, 13 maj 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
witam , właśnie porobiłam kilka fotek i zaraz idę plewić bo popadało

orlik i acer

ale tu ładnie...muszę info zdobyć o tym acerzedługo masz?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:51, 13 maj 2015

Do góry
Odnośnie Fotografa.. ... włażenie w rabaty jest zarezerwowane tylko dla mnie i ewentualnie za moim przyzwoleniem... ale palusiem pokazuję gdzie można depnąć.. tu było tak ciasno, że i paluś nie pomoże. Słonia do sklepu z porcelaną nie wpuszczam......
Po drugie jest zasada, że jak czegoś potrzebuję to mówię, po to mam język w gębie.... i nie mam oporów by powiedzieć, że potrzebuję pomocy. Chłopisko moje wie, że w pewnych sytuacjach ma mi nie pomagać bo dostanie opitol za przeszkadzanie

Mojego eMa w ogrodzie nie trzeba gonić do roboty, bo bardzo chętnie pracuje i dwa razy nie muszę powtarzać, sam leci pod byle pretekstem.

Kępa się rozlatywała i przekładanie jej z rąk do rąk tylko by ja rozwaliło.. a musi postać taka wykopana tydzień..

A teraz wracam do pracy.. bo jeszcze nie skończyłam.. zagrandziłam na forum.. jak zwykle.

Klonika nad wodą wreszcie widać

Znowu na wsi 21:50, 13 maj 2015

Do góry
Przeszukałam archiwum i znalazłam tylko jedno zdjęcie. Niestety, już przekwitł. Bardziej lubię jego liście niż kwiaty, bo bardzo szybko przekwita. Kolor jasno- różowy, wpadający we wrzos.

Pewnie niedługo znowu będzie kwitł więc wtedy zrobię mu fotkę.
Zielona odskocznia 21:50, 13 maj 2015

Do góry
Było

jest i będzie przerabiane

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:47, 13 maj 2015

Do góry
kwitnie piwonia drzewiasta-różowa i biała,fioletowa jeszcze nie ma pąków.

Długo już kwitnie obiela i fortegilla

Malutki pod lasem 21:47, 13 maj 2015

Do góry
Nic się nie dzieje, w jakiś letarg zapadłam, ograniczam się do podlewania.
Mała relacja z biegania z konewką
Jaśminowiec przeżył przemarznięcie i ładnie zaczyna rosnąć

Wychodzą też biedronkowe liatrie, wszystkie 5 sztuk

Tawuły
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:45, 13 maj 2015

Do góry
kwiatholandii napisał(a)

Dla równowagi wrzucam dla Ciebie front babci mojej kuzynki,który tez pokazywałam.

oraz sąsiada

Monia...widzialam juz front sąsiada...ale patrząc po raz kolejny naszła mnie myśl na rabatę przed płotem...dzięki

Uwielbiam to delektowanie się fotkami u Ciebie...
Zielona odskocznia 21:45, 13 maj 2015

Do góry
Asiu dziękuję ci za to przed i po. Ja już kilka razy o tym myslałam, żeby wstawić takie porównanie, bo zmiana jest ogromna. Ale zawsze brak czasu.

Było

jest

Trudny teren - dużo pracy! 21:41, 13 maj 2015

Do góry
Zaśmiecę Ci trochę wątek, ale jak dzisiaj spacerowałam z Jasiowym, to przechodziłam obok domu ze skarpą. Od razu Tymi przyszłaś do głowy, cyknęłam dwie fotki, niestety telefonem i mało widać.

Z tyłu ta skarpa jest całkiem stroma i jakoś kora się trzyma. Te kuleczki to jakieś iglaki.
Przepraszam za śmiecenie, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:41, 13 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Nie miałam.
W doniczkach mam storczyki

Ale piękne!!!!!!!!!!!!

A ja właśnie ukatrupiłam Aphrodite XL. Zostały jej już tylko dwa liście całkiem miękkie
To tu... 21:41, 13 maj 2015

Do góry
O tak sobie wykombinowałam żeby była fala, która tworzy uwypuklenie przy wykuszu. W tym miejscu ze 3 kulki trochę "wypadną z szeregu".

Mam 14 krzaczków i w tej ilości mam zamiar się zamknąć. Tym bardziej, że to drugoroczne krzaczorki, rosnące już u mnie, a nie chuderlaki marketowe. Do tego na pewno moja stipa i zastanawiam się jakie byliny różowe tam dać...

Mój ogród pod górkę... 21:41, 13 maj 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
I ludziska będą się gapić z góry, aż będą wypadać Niesamowite zdjęcia z porównania, pięknie się zapełnia Od kamienia będziesz miała niepowtarzalny mikroklimat

Dobrze, że są zdjęcia, bo szybko się zapomina, jak było. Dzięki Ewa.

Mam teraz akcję z kotką Już trzeci raz wylazła na ogromnego modrzewia - pierwszym razem po 16 godz. ściągała ją straż pożarna, drugim razem udało się ją zdjąć zarzucając linę i urywając gałąź. Teraz wylazła tak wysoko, że nawet straż nie ma takiej przenośnej drabiny, a dojazdu pod drzewo nie ma

Mój ogród pod górkę... 21:40, 13 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Rośnie, rośnie! Znalazłam fotki dla porównania

łaaaał pięknie
też miałam takie kapturki na roślinach
Skąpana w słońcu 21:40, 13 maj 2015

Do góry
Odrobina dzisiaj

Początkujący ogród Magdy 21:39, 13 maj 2015

Do góry
I mój pierwszy problem. Co można posadzić na tej rabacie, żeby po kilkunastu latach korzenie roślin nie zaczęły podnosić kostki brukowej? Myślałam o jakiś klonach, tujach na pniu, wiśniach ozdobnych. Nie wiem, jakie rośliny mają niewielki system korzeniowy. Będą tam kamyczki, bo z tej strony strasznie wieje, więc kora się nie sprawdzi. Poradźcie proszę

Ogródek Ewy 21:39, 13 maj 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ewuniu fajne targi Kuklik śliczny, moje orliki też w pąkach Pozdrawiam

Małgoś, orliki już szaleją.

A ten zdecydował że będzie bardzo wysoki, ma 110 cm.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc. 21:36, 13 maj 2015

Do góry
Wielkie dzięki, jutro postaram się wkleić. Nie chcę znowu pryskać chemia na grzyba - w zaszłym roku się wystraszyłam i popryskałam ale chemi nie znosze i chce zobaczyc jak sobie poradzi w tym roku. W tym miejscu gdzie rosnie nie ma suszy a wręcz przeciwnie - jest dość wilgotno i półcieniście tu widać na fotce( w tle po prawej przy płocie drewnianym)

Igły zrzuca zeszłoroczne i to doś obficie że właściwie dołem zostaja tylko nowe przyrosty. Nie są jednak przebarwione np. mozaikowato (jak przy osutce) tylko całe żółte, powstaje efek melanżowy, przypomina mi to tzw. szpakowate włosy
jutro postaram się zrobic fotki z bliska a póki co czyli dzięki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:35, 13 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Witam się na początku - tu Mirella. Czy to co tak dzielnie dźwigasz to carex ice dance? Żeby tylko nie plissssss.

Niestety to ID.

Taką też miałam To jedna sadzonka, która rosła sobie zapomniana 3-4 lata w krzaczorach, żyzna ziemia, cień, zacisznie i wilgotno...

A to wczorajsze to ma chyba 5 lat... ale wsadzona jakaś resztka.
Na stanowisku z mniej żyzną ziemią i bardziej suchym wolniej rośnie.
Resztki z podziału wielkiej (nikt już nie chciał )wsadziłam na suchym... 3 razy przesadzałam w 2 lata i dopiero ruszyła jak trzeba.
Wszystkie trawy trzeba dzielić i przesadzać.. inaczej rosną byle jakie.. albo wielkie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies