Witaj Krysiu! mnie się twoje rabaty bardzo podobają, na tle tych wysokich drzew takie kolorowe ,wesołe i cudne .Kiedyś kupię sobie te niebieskie azalie ale takich okazów 32 letnich to już nie doczekam z wiadomych względów

Pytasz o moją trawę, nie znam jej nazwy bo to prezent, a najgorsze że nie pamiętam od kogo. Jeśli nie od ciebie, to z pewnością od Weroniki. Przy mamie niewiele mogę podziałać w ogrodzie Obiecuje sobie ze moje poczynania ogrodowe przyspieszą w przyszłym roku kiedy odejdę na emeryturę Zyskam 10 godzin ! dla ogrodu to dużo czasu. Wreszcie zrobię jakieś postępy .Mój ogród tez nie musi być i na pewno nie będzie idealny .Będzie podobny do mnie, hi troszkę szalony, a z pewnością zmienny .Zawiodłam się na sadzonkach róży multiflory ,tylko jedna sadzonka ma listki, reszta badyli stoi bez jednego listeczka. Troszkę mi żal mojej pracy, bo sadzonki to dwie stówki zmarnowane, ale ta moja praca to już była więcej warta .nadal mam problem z posadzeniem czegos na ten plot ,tam głównie jest cień ,a jeśli nawet jest słonce to niedługo. Czym ja mam biedny robaczek obsadzić ten płot aby odgrodzić się od tych lisci i dziczek z lasu? Co rośnie w cieniu? najlepsze by było gęste i iglaste .Szukałam i niczego nie znalazłam .Nie zawracam ci już głowy Krysiu .Popatrzę jeszcze na twoje kolorki