Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Mój kawałek raju 23:29, 28 maj 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Aniu,podziwiam i nadrabiam,bo jest co.Twoja kalina mnie zachwyciła.Ale jak przeczytałam,że w tym roku posadziłaś 30 odmian liliowców to musiałam dojść do siebie Mam nadzieję na piękne zdjęcia,tych które zakwitną!

Maju wrzucę, wrzucę fotki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:03, 28 maj 2012

Do góry
Piękne szałwie i kalina
Mój kawałek raju 13:06, 28 maj 2012

Do góry
Aniu,podziwiam i nadrabiam,bo jest co.Twoja kalina mnie zachwyciła.Ale jak przeczytałam,że w tym roku posadziłaś 30 odmian liliowców to musiałam dojść do siebie Mam nadzieję na piękne zdjęcia,tych które zakwitną!
Bajkowy ogród Weroniki 23:07, 27 maj 2012

Do góry
Irenko, wciąż się wgryzam w nowy aparat, a cóż, roślinki u Ciebie zakwitają wcześniej to dla sprawiedliwości jakiejś, u nas muszą kwitnąć dłużej. U mnie kalina i piwonia wciąż kwitną.
Kulinarne psie gusta, masz na myśli kapcie w zębach...
Mój Kajtek nie lubi słodyczy i absolutnie nie żebrze, a gdy widzi, że siedzimy przy stole podczas posiłku, odchodzi dalej i udaje, że śpi, nie przeszkadza. Piszą o nim, że to pies z godnością i towarzyski, i taki jest.

Bajkowy ogród Weroniki 15:04, 27 maj 2012

Do góry
Weronika podziwam nie tylko twoje kwiaty, ale i sposób ich prezentacji... podoba mi się bardzo. Bardzo to tak skromne określenie....
Kalina kwitnaca tak długo to Watanabe..posadziąłm taka sobie, ale ma za cisno to raz, a dwa coś mi chorowałą w zeszłym roku..w tym ma tyulko kilka kwiatów.. Na spotkaniu u Bogdzi ja kbyliśmy w tym drugim ogrdzie to tak najprawdopodobniej rosła. Liście ma podobne do leszczyny a kwiatki w talerzyki ułożone poziomo....
Ja też swojemu wybaczam wiele..dużo więcej nizludziom..a kapcie i buty roznosi po całej chałupie..jak coś che to przynosi kapcia
Mój kawałek raju 00:55, 27 maj 2012

Do góry
Bogusiu i Basiu zapomniałam przełączyć , a zresztą ręce tak mi się trzęsły od noszenia wody ,że jakość tych zdjęć jest byle jaka, zaraz wkleję powtórkę o która prosiła Marzenka
Liliowiec Schnickel Fritz dyptam różowy łubin biały orliki kalina Roseum wiciokrzew pomorski jaśminowiec złoty
Bajkowy ogród Weroniki 23:25, 25 maj 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Maju, Kajtkowi wiele można wybaczyć,bo on jest zabawny i kochany.
Haniu, w tamtym roku klekotały dwa boćki, i to chyba na Kajtka. U sąsiadów przybyła kotka,więc i dzieci mieć będzie,ha,ha.
Bogdziu, ale Ci wątki rosną...jak Twoje rododdendrony, a zdjęcia Twoje i nasze to dokumentacja Twojego pięknego ogrodu i miłego spotkania z 19.maja. Boćka mam kilka ujęć, gdyby naszła Cię wena twórcza, boćki podeślę. Pozdrawiam.
A ja uczę się nowego aparatu, a w przerwie na relaks zrobiłam podsumowanie paru majowych kolorów,bo maj się zbliża ku czerwcowi:

Bzy, fiołki, przebiśniegi, krokusy, weigele, różaneczniki, tulipany, kalina, tawuła,magnolia.

Azalie, maki, piwonie, pigwowiec, tulipanki, kuklik.

Irysy, omieg kaukaski, słonecznica (delosperma), krokusy, azalie (i takie wiosenne poduchy żółte...)

Irysy i kosaćce syberyjskie, hiacynty, krokusy, żagwiny, bratki, czubatka, floksy szydlaste.

Magnolia, akacja, skalnice, bzy,bergenie, azalie, clematisy, głóg.
I jeszcze można wymieniać. To na dobranoc.

Weroniko, chyba polubiliście się z nowym aparatem, zdjęcia super i wszystkie reporatyaże też
Kalinę uwielbiam, niestety przekwitła, cieszę się, że pokazujesz swoją a Kajtek ma podobne gusta kulinarne jak moje psiaki
pozdrawiam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:16, 25 maj 2012

Do góry
dajana napisał(a)
Wiem ze to nie forum budowlane ale to zdjęcie jest dla Bogdzi
Jeszcze nie skończony dojdą trasy z drewna i barierki .Dzisiaj impregnowałam drewno na tarasy malowałam listwy i tak codziennie .Nie żałuję Bogdziu .Jakie kwiaty widzisz wokół mojego tarasu?

Dajano, pamiętam, że gromadziłaś róże w białych i różowych kolorach, do róż pasują powojniki białe i niebieskie, lawenda lub szałwia niebieska, trochę zieleni bukszpanów i białe hortensje Anabelle i Lime Light.
Białe i niebieskie bratki, a wczesną wiosną niechby kwitły niebieskie poduchy floksów szydlastych i białe wczesne tawuły,a może białe bzy, i kalina, białe duże fiołki i konwalie...Może też biały żwirek w pobliżu Twojej niebieskiej ławeczki?[
img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/15/152828/original.JPG[/img]
Przepraszam, że się wymądrzam niepytana, a zdjęcia po wykorzystaniu mogę wyrzucić, żeby Ci nie robić bałaganu. Popatrz, bo wiele roślinek mogę dla Ciebie już doniczkować. Pozdrawiam i dobrej nocki.

Floksy szydlaste są niebieskie, różowe, białe, karminowe.

Białe duże fiołki są ozdobne z kwiatów a potem z liści. Obok biała skalnica.

Niebieskie poduchy z żagwinów

Bajkowy ogród Weroniki 22:37, 25 maj 2012

Do góry
Maju, Kajtkowi wiele można wybaczyć,bo on jest zabawny i kochany.
Haniu, w tamtym roku klekotały dwa boćki, i to chyba na Kajtka. U sąsiadów przybyła kotka,więc i dzieci mieć będzie,ha,ha.
Bogdziu, ale Ci wątki rosną...jak Twoje rododdendrony, a zdjęcia Twoje i nasze to dokumentacja Twojego pięknego ogrodu i miłego spotkania z 19.maja. Boćka mam kilka ujęć, gdyby naszła Cię wena twórcza, boćki podeślę. Pozdrawiam.
A ja uczę się nowego aparatu, a w przerwie na relaks zrobiłam podsumowanie paru majowych kolorów,bo maj się zbliża ku czerwcowi:

Bzy, fiołki, przebiśniegi, krokusy, weigele, różaneczniki, tulipany, kalina, tawuła,magnolia.

Azalie, maki, piwonie, pigwowiec, tulipanki, kuklik.

Irysy, omieg kaukaski, słonecznica (delosperma), krokusy, azalie (i takie wiosenne poduchy żółte...)

Irysy i kosaćce syberyjskie, hiacynty, krokusy, żagwiny, bratki, czubatka, floksy szydlaste.

Magnolia, akacja, skalnice, bzy,bergenie, azalie, clematisy, głóg.
I jeszcze można wymieniać. To na dobranoc.

Mój kawałek raju 07:32, 25 maj 2012

Do góry
Ładne te Twoje orliki Aniu. U mnie ranek rześki ale później pewnie będzie patelnia.m Podlewałem prawie do 22 ale deszczu nie wyglądam jest w sam raz, wolę podlać niż ma mi wszystko pływać. Kalina moja z tego co mi wiadomo to jest koralowa a szczegółów nie dochodziłem. Zdjęcie firletki zrobię z bliska żeby było widać listki.
Mój jesienny ogród 01:46, 25 maj 2012

Do góry
Robert a nie jest to Firletka poszarpana - Lychnis flos-cuculi ? Piwonie sadzi się płytko i bardzo lubią kompościk na wierzchu, pozdrawiam jak się nazywa Twoja kalina? Watanabe?
Bajkowy ogród Weroniki 20:03, 24 maj 2012

Do góry
Monteverde i Beato, dziękuję za komplement w imieniu pąka maku w moherku. To jednak zrobiłam nowym aparatem w ramach ćwiczeń, czyli ćwiczyć...
Aniu,lubię i mam białe hortensje, one kwitną od sierpnia do października, ale kalina kwitnąca 180 dni, to bardzo ciekawa roślinka,proszę o niej więcej.

My pracujemy w ogrodzie, a Kajtek albo pomaga nosić wąż za panem, albo porwał sąsiadowi klapka,
i gania z nim po ogrodzie.

Clematisy mają coraz więcej kwiatów.

Chciałabym pokazać kolor czerwonych piwonii, ale zdjęcie to nie real.

Bociek przyleciał na przeszpiegi.

Poklekotał, i odleciał.
Mały eden Ewy 13:48, 24 maj 2012

Do góry
kwitnące żurawki

kalina

Bajkowy ogród Weroniki 23:59, 23 maj 2012

Do góry
Wyskalować Aniu, ale jak się za to zabrać...jest tu sporo funkcji, teraz moją cierpliwość wystawię na próbę, i będę się uczyć. Widziałam u Ciebie w botanicznym mnóstwo kwitnących.
Basiu, maj to miesiąc od pięknych i pachnących, bzy, konwalie, fiołki, azalie...itd.
Zaraz będą lilie i róże, a w październiku też bywa ładnie i kolorowo.
Kalina wciąż kwitnie i wciąż piękna, a na Ogrodowisku nikt się nią nie zachwyca, jak np.hortensjami białymi.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:25, 23 maj 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

muzyczny wpis tylko dla roślin

http://www.youtube.com/watch?v=Z0DNmB2tfYE&feature=related

pal licho tekst ... mniejsza o wszystko ... kto mi poda najwięcej nazw roślinek w "teledysku"??? ... w zamian obiecuję nie wstawiać więcej takich kawałków ... Iwonka wybacz ...

czy to fioletowe to może być glicynia?

a to drzewo z białymi pomponami to kalina? ...

Wisteria fajnie by u Ciebie wyglądała na ceglanej ścianie
Danusia poleca angielską, która pięknie pachnie, ja mam roseum, która mam mieć duźe pompony, na razie male i nie pachną...

Kup Małżowi większą koszulkę coby mu nie pękła
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:26, 23 maj 2012

Do góry
obejrzałam ciekawe, a te duże kule białe, to kalina i oczywiście na fioletowo kwitnie glicynia lub inaczej wisteria
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:15, 23 maj 2012

Do góry

muzyczny wpis tylko dla roślin

http://www.youtube.com/watch?v=Z0DNmB2tfYE&feature=related

pal licho tekst ... mniejsza o wszystko ... kto mi poda najwięcej nazw roślinek w "teledysku"??? ... w zamian obiecuję nie wstawiać więcej takich kawałków ... Iwonka wybacz ...

czy to fioletowe to może być glicynia?

a to drzewo z białymi pomponami to kalina? ...
Mój jesienny ogród 00:55, 23 maj 2012

Do góry
Nie miałem czasu, na zdjęcia a chciałem swoich pokazać. Muszę powiedzieć że po Emach moje liliowce i hosty aż kipią, jeszcze tak pięknych nie miałem, nie wiem czy będzie widać to na zdjęciu ale są
większe niż zwykle ¼ są tak świeże i zdrowe że wyglądają na sztuczne. Liliowce sięgają mi do pasa i są czarne
prawie. Na rabatę trawiastą posadziłem już 17 traw. Już wyszły mi 3 bambusy, wielka kępa gigantusa puściła 1 kieł

Teraz trawy będą sobie rosły a ja będę układał tekturę i kamiemie, powoli rabata nabiera kształtów

Tu układałem kamienie wokół rabaty jeżówkowej

Na tej rabacie była pryzma kompostowa, pędzona na EMach muszę jeszcze rozrzucić resztę kompostu i przekopać a potem tylko sadzenie zostanie. Nie pokazałem jeszcze jednej rabaty, to przesunę na jutro.
Na koniec kalina z berbeyds

Mój kawałek raju 00:26, 23 maj 2012

Do góry
Wiciokrzew pomorski rh Helsinki rh Nowa Zembla Kalina Roseum azalia Keremsina Alba i Rosa wieczorową porą lilie petunie i wilczomlecz

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:51, 22 maj 2012

Do góry
Jplu,nawet się nie pochwalił,że uciął sobie z tobą dyskusję.Ciekawe gdzie ja wtedy byłam,pewnie wciągnął mnie ogród Bożenki.
Na ostatnim zdjęciu to mój ostatni zakup u Szmita-kalina onondaga.

Celinko,jeszcze nie wszystkie szałwie u mnie kwitną,tylko ta taka jakaś wyrywna.Czekałam na najładniejszą różę parkową,która miałą ogromne bordowo fioletowe kwiaty,ale nie odbiła niestety.Poza tym wszystkie róże kupione jesienią nie odbiły,a było tego troche.Miałam najróżniejsze kolory irysów,ale chyba się zmutowały,bo wszystkie są ciemno fioletowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies