Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:03, 01 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Codziennie zaglądam wieczorkiem co u Ciebie nowego, bo nawet jak twierdzisz, że odpoczywasz (hahaha - niezły dowcip ), to i tak coś się dzieje w ogrodzie . Tulipany w odcieniach różu i bieli - boskie! Taras po liftingu nabrał elegancji, chociaż mi - jako niestrudzonej fance brązów - poprzedni też bardzo się podobał . Będę zaglądać, co wymyśliłaś do skrzynek balkonowych, bo mnie rozmyślania nad rabatą z wiśniami wykończyły i weny brak zupełnie. ALe jest jeden plus - zamiast tej rabaty wymyśliłam 3 inne mniejsze rabatki Tylko niestety długo moje pomysły poczekają na realizację...
Dlatego podglądam w jakim Ty tempie wszystko realizujesz

Aga ja dzisiaj sobie powolutku pracowalam. Posadziłam, przerwa na kawkę przy ogrodowisku, praca, przerwa itd
Nasadzenia już wymysliłam, jutro uskutecznie tylko jeszcze jutro looknę do Psar i mojego ogrodnika
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:59, 01 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

i ściana wodna - wreszcie skończona.

ŁAAAAAAAAAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aga cos ci się stało ??? Krzyczysz ???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:57, 01 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
i ściana wodna - wreszcie skończona.

A wczoraj wieczorem po uruchomieniu światła

ŁAAAAAAAAAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:55, 01 maj 2012

Do góry
Codziennie zaglądam wieczorkiem co u Ciebie nowego, bo nawet jak twierdzisz, że odpoczywasz (hahaha - niezły dowcip ), to i tak coś się dzieje w ogrodzie . Tulipany w odcieniach różu i bieli - boskie! Taras po liftingu nabrał elegancji, chociaż mi - jako niestrudzonej fance brązów - poprzedni też bardzo się podobał . Będę zaglądać, co wymyśliłaś do skrzynek balkonowych, bo mnie rozmyślania nad rabatą z wiśniami wykończyły i weny brak zupełnie. ALe jest jeden plus - zamiast tej rabaty wymyśliłam 3 inne mniejsze rabatki Tylko niestety długo moje pomysły poczekają na realizację...
Dlatego podglądam w jakim Ty tempie wszystko realizujesz
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:47, 01 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
to o mnie! Nakupiłam bez planu roślin rok temu a teraz dumam gdzie je powsadzać

Ana to przede wszystkim o mnie samej Dwa lata temu nakupiłam roślin i będąc zielona tak jak one porwałam się na zakładanie ogrodu o powierzchni 43 arów... Za tę głupotę i zarozumialstwo płacę do dziś - przesadzam, poprawiam i końca nie widać, a efekt nie zawsze zadowalający...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:33, 01 maj 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ja w osobowe auto z małym bagażnikiem zabieram 30 szt więc caddy zabierze bez problemu 55 szt. Ale wczoraj był zong bo mialam odebrać 50 szt a zstało 30 bo ktoś przede mną zabrbał 80 szt!!! I na dodatek nie są kuliste tylko na żywopłot 60 cm!!!! Nie mam teraz koncepcji gdzie je sadzić siedze i myślę

Najgorzej, jak taki głupi przypadek zepsuje całą koncepcję Potem marnujesz czas i dumasz, jak naprawić to, co tenże przypadek zepsuł
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:32, 01 maj 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

oj ja też przygarnęłabym parę kulek z takiej plantacji

Też muszę dokupić - właśnie siedzę i liczę ile... Jak bym nie liczyła, wychodzi duuużo, jak zawsze u mnie...

hihihihi, kulek nigdy za wiele
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:31, 01 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
oj ja też przygarnęłabym parę kulek z takiej plantacji

Też muszę dokupić - właśnie siedzę i liczę ile... Jak bym nie liczyła, wychodzi duuużo, jak zawsze u mnie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:30, 01 maj 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Aga chyba wyjechana, albo lezakuje

Pozdrawiam

Boćku, Aga nie wyjechana, tylko zajechana

Ale za to prezenty od dziewczyn wreszcie posadzone - magnolia i RH . Przy okazji agrowłóknina usunięta z kolejnych dwóch rabat Fotki oczywiście jutro...
Początki w Kruklandii 16:33, 01 maj 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Graby to raczej nie, ale wiśnie bardzo mi się podobają. Jest jedna taka kolumnowa...nazwy jak zwykle nie pamiętam, ale jest świetna.
Klony palmowe też mi się podobają.
Śliwa Nigra też ok.

Ale gdzie to umiejscowić ?????

Ta wiśnia kolumnowa to pewnie amanogawa mam 3 szt ale maluuuuutkie. Wczoraj widzialam 4 obok siebie - piękny szpaler kwitnący był
Ja ci drzewa nie polecę, o monotmetyczna jestem, mam 2 wiśnie umbra coś tam , grabów nie policze, wiśnie pissardi, złotokap, wiśnie kiku-shidare. Ania asc ma piękne klony, wieloszka ma wiśnie i wiązy.
Mi się pieruńsko podobają buki pendula czerowone - takie jak u Danusi, myślę gdzie by sobie takiego wcisnać????
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:03, 01 maj 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko, jak zwykle u Ciebie miałam co czytać, ale lektura przy śniadanku była fantastyczna Wiosna u Ciebie rozpanoszyła się już na dobre - rośliny ruszyły do biegu jak szalone, nawet na moim wygwizdowie to widać, wyobraź sobie, że katalpy puszczają nieśmiałe, pierwsze pąki .
Gdyby nie to, że widziałam Cię na żywo, to ze zdjęcia które obejrzałam parę stron wcześniej trudno wywnioskować, która to matka, a która córka Świetna dziewczyna z Ciebie, Irenko! Taka zupełnie "nie babciowa"
Buziole i miłego upalnego dnia !

Agnieszko, bardzo cieszę się, że do mnie zaglądasz, jeszcze teraz wspominam fajną gościnę i twój schludny ogród
katalpy pewnie ruszają w tym samym czasie jak paulownie, nawet podobne liście są, więc mamy identycznie z pąkami;
a ja jakoś zniechęciłam się do mojego ogrodu, robię i robię i ciągle bałagan; wszystko pozaczynane, niedokończone, chwasty rosną jak szalone i jestem zniechęcona; chyba przestanę do niego zaglądać, na jakiś czas
idę do ciebie

Irenko u mnie dokładnie tak samo. końca nie widać z robotą!!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 10:28, 30 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, jak zwykle u Ciebie miałam co czytać, ale lektura przy śniadanku była fantastyczna Wiosna u Ciebie rozpanoszyła się już na dobre - rośliny ruszyły do biegu jak szalone, nawet na moim wygwizdowie to widać, wyobraź sobie, że katalpy puszczają nieśmiałe, pierwsze pąki .
Gdyby nie to, że widziałam Cię na żywo, to ze zdjęcia które obejrzałam parę stron wcześniej trudno wywnioskować, która to matka, a która córka Świetna dziewczyna z Ciebie, Irenko! Taka zupełnie "nie babciowa"

Agnieszko, bardzo cieszę się, że do mnie zaglądasz, jeszcze teraz wspominam fajną gościnę i twój schludny ogród
katalpy pewnie ruszają w tym samym czasie jak paulownie, nawet podobne liście są, więc mamy identycznie z pąkami;
a ja jakoś zniechęciłam się do mojego ogrodu, robię i robię i ciągle bałagan; wszystko pozaczynane, niedokończone, chwasty rosną jak szalone i jestem zniechęcona; chyba przestanę do niego zaglądać, na jakiś czas
idę do ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:11, 30 kwi 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:18, 30 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
poczytałam komentarze
Odpoczywam!!!! Goszczę siostrę ze Szczecina, leniuchujemy, gadamy i nic nie robię
Jutro wracam do prac ogorodowych i do Was
Podobno jutro kończymy ścianę wodną???? I montujemy oświetlenie przy gabionach ???
Jak wreszcie skonczymy to brzegi ścian obsadzę bukszpanami. Dodatkowo zmienię kule z zielonego bukszpna na zawijasek z pstrego i moźe po otynkowaniu murku uda mi się przed ogodzeniem dosadzić graba z kulkami
No i coś jeszcze probie, ma do posadzenia 5 azali, 20 macierzanek, 40 karmikow ościstych
Już wypoczęlam czas wrócić do pracy

Masakra jakaś!!!!!!!!!!! Od samego czytania jestem zmęczona
Ogród Magdalenka 00:12, 30 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

zdjęcie nocne...

Ale klimatycznie..........

czarodziejsko tulipki super wyglądają
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:10, 30 kwi 2012

Do góry
No nie, no TY bys nie znalazła Ale już doczytałam w między czasie, że to bukszpany koło ściany wodnej
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:04, 30 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, a gdzież Ty je jeszcze będziesz sadzić? Przed płotem chyba, bo w ogrodzie nie ma już tyci miejsca A poza tym, słyszałam że miałaś odpoczywać????? Już Ci się leżakowanie znudziło ? Bo nie wierzę, że nowe mebelki do leżenia niewygodne

Ha Aga znajdę miejsce
Kiedyś będzie tu pięknie ... 00:00, 30 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko superek masz wszystko zrobione więc wypoczywaj

Mira zapewniłam sobie tochę roboty dzisiaj przywiozą kore, w poniedzialek jadę po bukszpany do obsadzenia ściany wodnej i po brakujące rośliny na skalniak
Ale to będzie taka niespieszna przyjemna praca

Mój Boże, znów sobie robotę wymyśliłaś, a miałaś odpoczywać...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:57, 29 kwi 2012

Do góry
Marzenko, a gdzież Ty je jeszcze będziesz sadzić? Przed płotem chyba, bo w ogrodzie nie ma już tyci miejsca A poza tym, słyszałam że miałaś odpoczywać????? Już Ci się leżakowanie znudziło ? Bo nie wierzę, że nowe mebelki do leżenia niewygodne
Ogród Magdalenka 23:53, 29 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

zdjęcie nocne...

Ale klimatycznie..........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies