Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe zacisze 20:32, 19 kwi 2015

Do góry
Maria667 napisał(a)
I takie dziwaczki.
Może ktoś wie co to?

Te żółte kwiatki to psiząb, z przodu liście bodajże obrazki plamiste.
Działka wkoło Lubczyka :) 20:32, 19 kwi 2015

Do góry
Zapraszam na fotorelację
Rabata z rh
Było

W trakcie

Jest

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:27, 19 kwi 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania czy te tulipki to tegoroczne? przepraszam ale nie nadrobię zaległości

Tegoroczne .. i te też tegoroczne.... i jedne z nielicznych które jakoś wyglądają na kolejny rok. Inne z 50 szt.. naliczyłam 8-9.
Ogród w budowie - nieustającej 20:25, 19 kwi 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)

Karolina, siewek jest co niemiara, więc nie ma problemu. Piszę się na czerwone, rzecz jasna.

Ja mam siewki czerwonych ale malutkie takie

Twoje kluczyki inne niż moje.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:25, 19 kwi 2015

Do góry

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:21, 19 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj było słonecznie ale wiało niemiłosiernie przez większość dnia. Dlatego zdjęcia tak na szybko robione.

Nie lubię kwietnia szczerze mówiąc. Niby zdarzają się powiewy ciepła ponad 20 stopni ale bez liści na drzewach nadal dość smutno.

Trzeba się ratować cebulowymi i magnoliami

Tulipany jakieś skromniejsze jak na razie. Chyba trzeba co roku dosadzać...

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:21, 19 kwi 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Madzenka -tam nie ma co wykopywać,wyżarte wszystko.
Odkryłam dziurę- gdyby nie prowadziła pod ogrodzenie i kostkę sąsiada,pewno bym przekopała w poszukiwaniu moich cebulek

iwonadm - w tym miejscu rośnie 4 lata.
Ale to stara róża,wielokrotnie przesadzana,wymarzała w mroźne zimy do kopczyka i odbijała na złość od nowa.Chciałam ją ukatrupić i się nie dała
Ensata - bo masz za mało i te duże pełne nie mogą utrzymać ciężaru kwiatu.
mi jeden aż się złamał.

Ale te tradycyjne robią tłum

Mam jeszcze fajowe pełne,małe po kilka kwiatków na jednym pędzie,ale jeszcze nie kwitną. Też stoją dostojnie

LewOgrodowy - Kasya odpowiedziała

Mala_Mi - mam te nowomodne szafirki,ale one słabo przyrastają.
Jak 2 lata temu posadziłam 5 ,tak mam dzisiaj 5

A z 10 tradycyjnych za ten sam czas, zrobiło się tyle

Kupię jeszcze na próbę,takie postrzępione,jak ma Viva, bardzo efektowne.

NO własnie, a jak bym miała wiecej, to one się podpierają????W takim razie poupycham na jesien tradycyjne, bez fajerwerków
U BusyBee w ogródku... 20:20, 19 kwi 2015

Do góry
Znalazłam takie zdjęcie z ogrodu z lustrem. czy to grujeczniki? Ich korony zaczynają się dość wysoko....

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:19, 19 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Doniczkowo

Muszę ze smutkiem przyznać, że masz obrzydliwie ładne te donice!
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:18, 19 kwi 2015

Do góry
A jednak dokończyłam dzieła. Mój M. mnie namówił. Robiłam jak umiałam najlepiej a jak wyszło to widać na fotkach.

Pomysł na ogród 20:12, 19 kwi 2015

Do góry
jest jeszcze i druga strona
przy skrzyni z ziołami :

U BusyBee w ogródku... 20:11, 19 kwi 2015

Do góry
Mira napisał(a)

Ale masz piękny szpaler thuj.Niesamowicie głęboka zieleń.Ile mają lat? Jak o nie dbasz? Kiedy nawozisz i czym? Jak często je przycinałaś by uzyskać taką gęstość? Czy cięłaś je od samego początku? To odmiana "Smaragd" czy "Spiralis"?
Sporo tych pytań ale jestem zachwycona Twoimi thujami.

Thuje to szmaragdy. Mam je ze 13 lat. Miały ścięte czuby 2 lata temu. Obcięliśmy ze 60- 70 cm- chciałam, żeby poszły wszerz, bo były posadzone zbyt rzadko- co 110 lub 120 cm ( nie pamiętam dokładnie). W zeszłym roku była akcja strzyżenia, bo były rosochate Dokarmiam je Pinivitem dolistnie, ale raz lub 2 w sezonie. Nie podlewam- radzą sobie, bo to już duże dziewczynki
Przed:

W trakcie cięcia:

I po

U BusyBee w ogródku... 19:58, 19 kwi 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

...tutaj ten rząd thuj. Jest ich 9- więc to ponad 9 m.

Z drugiej strony:

Ale masz piękny szpaler thuj.Niesamowicie głęboka zieleń.Ile mają lat? Jak o nie dbasz? Kiedy nawozisz i czym? Jak często je przycinałaś by uzyskać taką gęstość? Czy cięłaś je od samego początku? To odmiana "Smaragd" czy "Spiralis"?
Sporo tych pytań ale jestem zachwycona Twoimi thujami.
Rododendronowy ogród II. 19:57, 19 kwi 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bogdziu, ułudka od Ciebie jest śliczna i mnie zachywca, bo mogę ją widzieć ze szklarenki. Mam nadzieję na rozsiewanie.
Zobacz sama:

Cieszę się Gabrysiu że dobrze rosnie i Ciebie cieszy . Miło jak nas sie wspomina przy okazji kwitnienia roślinek.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:54, 19 kwi 2015

Do góry
I jeszcze jedno pytanie - mam taką pryzmę ze zdejmowanej w lipcu 2014 darni, czy to co jest w środku już się do czegoś nada?

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:51, 19 kwi 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Wow, ale foto na pamiatke usta faktycznie baaaardzo podobne

Irenko - usta ten sam chirurg nam robił, polecamy
U BusyBee w ogródku... 19:50, 19 kwi 2015

Do góry
Tu znalazłam tę rabatę, którą przysłała Danusia. Kto mi powie jakie to drzewka? I jak się nazywają te białe miscanty?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:50, 19 kwi 2015

Do góry
Były 2 stipy, są 4

Jeżówka Secret Affair kupiona latem, zdjęcia robione tydzień temu i dziś - czy można dzielić, czy lepiej nie?

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 19:49, 19 kwi 2015

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Witam, Pani Danusiu przepraszam, że tak "wchodzę z buciorami", ale proszę o pomoc, im dłużej oglądam te piękne ogrody, tym jestem bardziej skołowana. Zapraszam w wolnej chwili do mojego wątku i proszę o cierpliwość

to jest plan całej mojej działki z bryłą domu, ale póki co chciałabym zająć się tyłem działki
oto moje "rysunki"

bardzo proszę o radę co z tym zrobić czy zostawić tak te rabaty czy zmieniać,co tam powinno się znaleźć (szczegóły z upodobaniami w moim wątku), mam juz tam korę i agrowłókninę(wiem ,że ogrodowisko ją odradza, ale niestety za późno tutaj trafiłam)
Pozdrawiam serdecznie
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:42, 19 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Same cuda pokazujesz. Żółte tulipki cudne, w masie żurawka - masakra u mnie tfu tfu dobrze rosną, chcesz - mam tylko marmalade i lime marmalade? mogę dołożyć do paczki buziaki!

Ha, ha, ha, kusisz mnie Jak nie masz co robić z nimi to przyjmę.. będę podmieniać, chociaż boje się sadzić w to samo miejsce, bo jak to fytofloroza, to padną kolejne.. W zeszłym roku w innych miejscach chorowały, dostały chemię i w tym roku widzę, ze się zbierają.. wiec może to tylko jaki grzyb. Niestety długa zima bez śniegu, mokra to raj dla chorób od korzeni i dla ślimaków .

Pierwsze żurawki miałam chyba 5 lat w jednym miejscu i pięknie rosły... Acha naszczepione sadzonki z żurawek przeniesione jesienią (listopadzie) do szklarni gdzie mają dość sucho.. rosną jak głupie i pięknie, a te w gruncie... zgony. Wiec raczej jaki inny grzyb niż fyto. Ale się pocieszam

Co chcesz w zamian ???

Mam powojnik bylinowy co już zaczyna kwitnąć. Siewki małe, ale rośnie dość mocno i siewki już kwitną Widzisz pączki? Bo ja nie Musisz uwierzyć na słowo, że są I tego powojnika żadna choroba powojników nie łapie. Kwatki malutkie, nie jet tak spektakularny jak te wielkokwiatowe, ale kwitnie pierwszy i nie grymasi na nic. Resztę asortymentu znasz

Z opisu pasuje do odmiany Franki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies