Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 23:09, 21 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ależ Twój ogród jest cudny. Nie do uwierzenia, że na piachu. Kolejny czarodziejski ogród.

Ewo, nieraz myślę sobie jaki bujny byłby nasz ogród na lepszej glebie. Nie ma się co oszukiwać rośliny wiedzą na czym rosną Muszę poszukać takiego porównania z książek botanicznych jak wygląda wzrost roślin w zależności od żyzności gleby. Porównanie dla mnie niezbyt przyjemne.

Ale nie ma co narzekać, ogród i tak jest

Hirutkowy raj:)) 23:08, 21 maj 2015

Do góry

Typografia ogrodu 23:07, 21 maj 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Bardzo dziekuje za tak miłe slowa. to daje mega motywację

Donica ma 70 cm głębokości (znaczy sie od murka do murka).
Buksy posadzone co 2,2m. Po obu stronach bukszpanów rosną turzyce Ice Dance. Poza tym jest tam trzmielina Fortunea "Emerald gaiety" ale taka trochę nietypowa bo ma bardzo wiotkie gałązki (mam tez te trzmielinę w innym miejscu, kupioną z innego źródla i wygląda inaczej). Poza tym jest tam stipa PT, oraz niskie białe szławie, które rosna od jesieni i niestety połowa nie wyszła z ziemi po zimie.

Ja też lubie dośc tę kompozycję (to są zreszta pierwsze moje bukszpany kulki) tylko ten mur sprawia, że nie często ją fotografuje - może kiedyć da się coś z nim zrobić.

pozdrawiam i jeszcze inne fotki tego miejsca - może się przyda

Dziękuję bardzo za obszerną odpowiedź
Ja mam w donicy dużo mniej miejsca, bo szeroka wewnątrz jest na niecałe 60cm a długa na 3m. Nie wiem czy zmieściłyby się tam 3 buksiki?
Przepiękne masz też skarpety na froncie!!! Chętnie przeniosłabym ten pomysł do siebie, ale nie mam pomysłu gdzie, bo u mnie raczej na półokrągło
Ale zauważyłam, że niedawno siałaś trawę ... mogłabyś powiedzieć jaka wybrałaś?
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:06, 21 maj 2015

Do góry
Leon - chyba lubisz na zasadzie przeciwieństwa Ale miło, bardzo miło Jak tam Twoja kałuża.. oj mam niedoczas i wszędzie zaległości Zaraz wracam do ... ale dam radę, dam.. jak nie ja to kto??

Karola - też mi żal.. ale .. wszystkiego nie przeskoczy.. dam miejsce do obejrzenia rododendronowego królestwa innym

Jeszcze są fajne

Hirutkowy raj:)) 23:05, 21 maj 2015

Do góry
Oj mam taki niedoczas ze az strzyka ,ale obiecane fotki chocbym do rana miała siedziec wstawie ,bo od soboty to tylko Rododendronowy bedzie ogladany

Kromlau

Za karę na koniec ogrodu... 22:57, 21 maj 2015

Do góry
Kasiek, derenie w tym roku naprawdę śliczne, kwiecisty już przekwita ale 'Rutgan' wygląda świetnie. Weszłam nawet dzisiaj na drabinę, że by zrobić lepsze zdjęcia. Właściwie należałoby sadzić derenie pod balkonem bo widziane z góry prezentują się najlepiej

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:57, 21 maj 2015

Do góry
Madżenko, u mnie Pan Darcey już się pręży i kwitnie jako pierwszy
A u Ciebie?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:56, 21 maj 2015

Do góry
EwciaK napisał(a)
Witajcie Kochani.
Przychodzę jak zwykle z prośbą. Podpowiedzcie co robić. Chcę pod moimi szmaragdami przesadzić hortensje Lime Light i połączyć je z Miskantem Gracillimus. Podpowiedzcie czy to co nabazgrałam na zdjęciu ma sens czy może lepiej będzie to wyglądało w innym ustawieniu. Dodam jeszcze, że miejsca jest dużo więc można szaleć. Bardzo proszę zerknijcie na zdjęcie.

Kolejno miałoby wyglądać to tak: szmaragdy, przed nimi 7 miskantów, następnie 5 sztuk hortensji i żurawki. Powiedzcie nie za dużo trawy? Może wystarczą 3 sztuki pomiędzy hortensjami? Podpowiedzcie, bo mam dylemat.
Dziękuję serdecznie i pozdrawiam wszystkich.
P.S. Nie zwracajcie proszę uwagi na to co u innych zwie się trawnikiem.
Miskantow za duzo. Co znajdzie sie z prawej i lewej strony? Dziwnie tak rzucic tylko 3 rodzaje roslin bez dalszego ciagu. Cos o tym wiem bo sama do niedawna jeczalam nad moja 20m rabata. Dorzucilam rh, trawy przestawilam i jakos udalo mi sie zapelnic ta przestrzen przynajmniej na papierze
Ogródek Iwony 22:53, 21 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Wspaniałe zmiany u Ciebie, robi się przejrzyście i elegancko. Cudna rabata różana ( nie widziałam jej wcześniej) i te nowe z prostymi liniami super. Twoje tarasy zawsze mi się podobały ale teraz wszystko jest takie spójne. Pięknie jest
Przypomnij mi proszę co tu kolejno za bukszpanami rośnie ??

Olu, za bukszpanem są tulipany i szafirki naprzemiennie sadzone (już podcięte), potem lawenda, za lawendą róże, za różami perovska i werbena zachodzą na siebie w jednym rzędzie tak po połowie, a w plecach miskant grosse fontane - 3 sztuki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:51, 21 maj 2015

Do góry
babka napisał(a)
Ooo już przesyłka doszła ?? Jestem w szoku, naprawdę ! Reniu te jaśniejsze marcinki powinny być białe, ta ciut większa kępa ciemniejszych to prawdopodobnie niebieskie.
Fajne zakupy poczyniłaś, bardzo podobają mi się te szlachetne odmiany host.

Szybka jesteś Jeszcze zdjęć nie wrzuciłam, a Ty juz jesteś. Miałam wlasnie pytać o te marcinki. Te większe trochę obwiędły, ale teraz mocno pada, więc myślę, że się zregenerują. A hosta jak z żelaza, zero uszczerbku

Ola, obiecana lawenda dla Ciebie

Z trzech dużych krzaków robiłam sadzonki. Wiosna mocno ciacnęłam, że prawie ich nie było widać. Teraz wyglądaja jak widać. No i nigdy nie kupię już róż wiosną. Pierwszą z brzegu właśnie dokupiłam i patrzcie jaka różnica we wzroście. Pozostałe były na jesień sadzone.

Kolorowy ogród na piasku 22:51, 21 maj 2015

Do góry
Bogdziu, czy pamiętasz to miejsce na łące, gdzie leżała kupa naszego piachu?
Teraz jest tak

Moja bajka 22:39, 21 maj 2015

Do góry
Dziś z racji pogody dzień raczej mało ogródkowy, więc...

lampy też przemalowałam

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:39, 21 maj 2015

Do góry
ewelaa74 napisał(a)
Witam,
szukam inspiracji do zagospodarowania trójkątnej rabaty obok tarasu. Taran w niedalekiej przyszłości będzie zadaszony. Na chwilę obecną wymyśliłam coś takiego jak na poniższym zdjęciu, ale coś mi tu nie gra...
Proszę spojrzyjcie swoim okiem i podsuńce pomysł

Tez dopiero zaczynam przygode z roslinkami ale wizualnie nie pasuja mi dwie kule. Czytaj, przegladaj i szukaj inspiracji to jeszcze nie to co chcesz tam posadzic
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:39, 21 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Na koniec mój malutki klonik.. co rośnie bo nie wie, że to nie dla niego dobre miejsce .. chyba mnie lubi, a ja jego..

Klon za chwilkę do domu wejdzie
Inni rozkładają czerwone dywany dla gości,a ty klona
Asi ogródek pod świerkami 22:38, 21 maj 2015

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Kwitną Blutopia i Roseum Elegans - Calsap zbiera się ale jest w nie najlepszej kondycji . Z dedykacją dla Bogdzi

Dzięki za dedykacje i zdjecia . Czuję sie zawsze skrempowana jak o tym piszę ale ja bym Ci radziła ta korę odgarnac z korzeni. U mnie rh zawsze chorowaly jak mialy cos na korzeniach a ich chorobę leczy sie latami. Zrobisz jak uważasz ale myślę że dobrze radze.
Pejzaże 22:36, 21 maj 2015

Do góry
Lobelia napisał(a)
leśne impresje

Przecudne zdjęcia.
Ogród w Tarnowie 22:35, 21 maj 2015

Do góry
Oleander o czerwonych kwiatach i dalie na taras

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:35, 21 maj 2015

Do góry

Jurajski Ogród 22:34, 21 maj 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kochani, dziękuję, że jesteście, to dla mnie teraz bardzo ważne. Na razie będzie mnie mniej na forum, bo mam duuużo ważniejszą i trudną sprawę osobistą. Buziaki dla Was

Dla wyczekujących kilka fotek:

Agnieszko, cieszę się, ze jesteś na forum
Ogród cudny, roślinki wzajemnie sie przenikają, dają wizualne ukojenie.....takie ukojenie i Ty tutaj znajdziesz

Mam pytanie.....co to za iglaki strzeliste rosną po prawej stronie?....szukam, czegoś, żeby zdynamizować rabatkę.

Buziaki
Bawaria. 22:32, 21 maj 2015

Do góry
Oczywiscie ogrodowo- bukszpany-...jakze niemieckie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies