U mnie stipa czesciowo zyje czesciowo nie.oby cos z tego siania bylo. A ta doniczka na oknie to ecolite? Bo podobna ale takiego razmiaru chyba nie ma w kolekcji?
no i to w tydzień od cięcia się taka zrobiła, ale większość dead, albo na części kępy pojawiają się nowe ździbła, dobrze, że siana ładnie wykiełkowała i rośnie sobie, dziś ją pierwszy raz werandowałam.
U mnie stipa nie odbiła. Znaczy... pilnować młodych sadzonek
Pięknie u ciebie. Lubię cebulowe w kamyczlach. Ale tylko u kogoś. Jakbym miała te kamyczki u siebie , w których po zimie pełno liści i śmieci- klęłabym jak szewc... A ja raczej nie klnę.
Dziś sprawdzałam u siebie... Jedne niewykopywane tulipany będą kwitły drugi sezon.
Aniu, pytałaś mnie jakie bylinki bym widziała pod drzewami. Przede wszystkim widzialabym byliny o lekkich, delikatnych kwiatach, np. rutewki, perovskie, gipsowki, Anthericum liliago (nie wiem, jak po polsku). Gdzieniegdzie dałabym kwiaty bardziej wyraziste jak np. astry, zawilce i koniecznie jeżówki. Uzupełniłabym to wszystko trawa milka i drżączką średnią oraz stipa. Wszystko lekko i powiewnie Ale wiesz, to taka moja wizja
śliczna stipa u Ciebie, u mnie jest może 1/3 Twojej..
hmm ze świdośliwami jednak nie jest prosto, szukaj z końcu się coś znajdzie, trzymam kciuki, ja na razie ich zakup odłożyłam ale zdziwiło mnie Twoje pytanie do Kasi czy ma wielopniowe - to jest przecież krzew - zatem czy sa jednopniowe ?
ja chyba jak zwykle niedoinformowana jestem,
poza tym prawda stara jak swiat ; duże drzewa = duże pieniądze chyba że ma się farta
A ja się właśnie zastanawiam nad żwirem na rabatach
U mnie stipa wysiała się w korze
Siewek Werbeny też wypatruję, ale ni hu hu
Dziś kolejny piękny dzień się zapowiada.
Miłego!
Nie bardzo wiem gdzie przy tarasie. Przy donicy? To już druga połowa ogrodu i tam jest już koło. Po lewej mam tyko kawałek tarasu ze schodami. Tam nie siedzimy
Trawy? W sensie trawnik????
Ten fistaszek wcale duży nie jest. Ja mam poprostu mały ogród
3x2 gdzieś wyszło. Może ciut więcej.
Madżen....ale Ty wiesz, że mi kulki do wszystkiego pasują?
Będą też berberysy i będą chyba seslerie skalne. Chciałabym też wyższe trawki ale nie wiem jakie....stipa u mnie nie chce rosnąć.
Właśnie Dziewczyny, cała rzecz w tym, że ja w tym roku nie chucham, nie dmucham. Posiałam i tyle. Przełom lutego/marca miałam super zajęty i się roślinami nie zajmowałam. Czyżby to był sposób?? hehe..