Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Tu ma być ogród :) 22:16, 05 kwi 2016

Do góry
U mnie stipa czesciowo zyje czesciowo nie.oby cos z tego siania bylo. A ta doniczka na oknie to ecolite? Bo podobna ale takiego razmiaru chyba nie ma w kolekcji?
Tu ma być ogród :) 21:30, 05 kwi 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Moja stipa tez martwa. A cześc tulipkow w kamyczkach pokaleczona kamieniami. Jakby porwane.

Ona jednak wrażliwa jest, trzeba się nastawiać na coroczne sianie, choć do przyjemności to nie należy.

Szałwie posiałam, bo pamiętałam, że Tobie się udało, bardzo ładnie powschodziły, mają już po 4 listki, miejmy nadzieję, że coś z nich będzie.
Tu ma być ogród :) 21:22, 05 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie stipa nie odbiła. Znaczy... pilnować młodych sadzonek

Pięknie u ciebie. Lubię cebulowe w kamyczlach. Ale tylko u kogoś. Jakbym miała te kamyczki u siebie , w których po zimie pełno liści i śmieci- klęłabym jak szewc... A ja raczej nie klnę.

Dziś sprawdzałam u siebie... Jedne niewykopywane tulipany będą kwitły drugi sezon.

Rzeczywiście, sprzątanie w tych kamieniach trudne, na przyszły rok trzeba pomyśleć o odkurzaczu.

Ja też się nastawiam głównie na młodą stipe.
Patrzyłaś pod kątem ilości liści na te tulipany?
Tu ma być ogród :) 21:02, 05 kwi 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
to jak u ciebie taka stipa to moja chyba zadna nie zyje...

no i to w tydzień od cięcia się taka zrobiła, ale większość dead, albo na części kępy pojawiają się nowe ździbła, dobrze, że siana ładnie wykiełkowała i rośnie sobie, dziś ją pierwszy raz werandowałam.
Tu ma być ogród :) 19:33, 05 kwi 2016

Do góry
Moja stipa tez martwa. A cześc tulipkow w kamyczkach pokaleczona kamieniami. Jakby porwane.
Tu ma być ogród :) 19:28, 05 kwi 2016

Do góry
U mnie stipa nie odbiła. Znaczy... pilnować młodych sadzonek

Pięknie u ciebie. Lubię cebulowe w kamyczlach. Ale tylko u kogoś. Jakbym miała te kamyczki u siebie , w których po zimie pełno liści i śmieci- klęłabym jak szewc... A ja raczej nie klnę.

Dziś sprawdzałam u siebie... Jedne niewykopywane tulipany będą kwitły drugi sezon.
Tu ma być ogród :) 18:19, 05 kwi 2016

Do góry
to jak u ciebie taka stipa to moja chyba zadna nie zyje...
Tu ma być ogród :) 18:07, 05 kwi 2016

Do góry
A w donicy bratki ze stokrotkami w rozkwicie

Stipa już mocno odbiła, ale to pojedyncze przypadki

Elata za chwile zakwitnie

Ogród z pergolą 16:57, 05 kwi 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Aniu, pytałaś mnie jakie bylinki bym widziała pod drzewami. Przede wszystkim widzialabym byliny o lekkich, delikatnych kwiatach, np. rutewki, perovskie, gipsowki, Anthericum liliago (nie wiem, jak po polsku). Gdzieniegdzie dałabym kwiaty bardziej wyraziste jak np. astry, zawilce i koniecznie jeżówki. Uzupełniłabym to wszystko trawa milka i drżączką średnią oraz stipa. Wszystko lekko i powiewnie Ale wiesz, to taka moja wizja

duzo rodzajów jest tej rutewki
pajęcznica liliowata no tego to bym w zyciu nie odkryła, piekna
jeżówki będą
reszte zanotowałam
Ogród z pergolą 15:46, 05 kwi 2016

Do góry
Aniu, pytałaś mnie jakie bylinki bym widziała pod drzewami. Przede wszystkim widzialabym byliny o lekkich, delikatnych kwiatach, np. rutewki, perovskie, gipsowki, Anthericum liliago (nie wiem, jak po polsku). Gdzieniegdzie dałabym kwiaty bardziej wyraziste jak np. astry, zawilce i koniecznie jeżówki. Uzupełniłabym to wszystko trawa milka i drżączką średnią oraz stipa. Wszystko lekko i powiewnie Ale wiesz, to taka moja wizja
Typografia ogrodu 14:00, 05 kwi 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
śliczna stipa u Ciebie, u mnie jest może 1/3 Twojej..
hmm ze świdośliwami jednak nie jest prosto, szukaj z końcu się coś znajdzie, trzymam kciuki, ja na razie ich zakup odłożyłam ale zdziwiło mnie Twoje pytanie do Kasi czy ma wielopniowe - to jest przecież krzew - zatem czy sa jednopniowe ?
ja chyba jak zwykle niedoinformowana jestem,
poza tym prawda stara jak swiat ; duże drzewa = duże pieniądze chyba że ma się farta

Oczywiscie ze sa rekonesans dobry robilam.
I kto mowi ze nie znalazłam
Wielkosc to jedno a dostepnosc i moda to drugie...
Typografia ogrodu 13:59, 05 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
oł maj got
Asia postery śliczne zdolniacho
a stipa taka wielka a z moich 5 się cieszyłam hahah gdzie 2 ździebełka na krzyż hihih
ale jesli rzadka to moze lepiej porosnie.moje po kilka sztuk w doniczce.
Typografia ogrodu 12:03, 05 kwi 2016

Do góry
śliczna stipa u Ciebie, u mnie jest może 1/3 Twojej..
hmm ze świdośliwami jednak nie jest prosto, szukaj z końcu się coś znajdzie, trzymam kciuki, ja na razie ich zakup odłożyłam ale zdziwiło mnie Twoje pytanie do Kasi czy ma wielopniowe - to jest przecież krzew - zatem czy sa jednopniowe ?
ja chyba jak zwykle niedoinformowana jestem,
poza tym prawda stara jak swiat ; duże drzewa = duże pieniądze chyba że ma się farta
Ogródek Iwony II 10:14, 05 kwi 2016

Do góry
A ja się właśnie zastanawiam nad żwirem na rabatach
U mnie stipa wysiała się w korze
Siewek Werbeny też wypatruję, ale ni hu hu
Dziś kolejny piękny dzień się zapowiada.
Miłego!
W Kruklandii 08:16, 05 kwi 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Posadziłbym te brzozy przy tarasie nie na środku trawnika. Zrobiłyby ci fajna zaslonę , daly lekki cień i nie dominowały tak w ogrodzie. A nie chcesz pod brzozy trawy?

Jesli zostawisz brzozy na środku to jednak fistaszki bym mniejszy zrobiła. Ale do wielopniowych jakos mi kulki nie pasuja.ale Ty znasz najlepiej swoj ogród i czujesz co będzie dla niego dobre, więc moje rady potraktuj jako alternatywne spojrzenie

Nie bardzo wiem gdzie przy tarasie. Przy donicy? To już druga połowa ogrodu i tam jest już koło. Po lewej mam tyko kawałek tarasu ze schodami. Tam nie siedzimy

Trawy? W sensie trawnik????

Ten fistaszek wcale duży nie jest. Ja mam poprostu mały ogród
3x2 gdzieś wyszło. Może ciut więcej.

Madżen....ale Ty wiesz, że mi kulki do wszystkiego pasują?
Będą też berberysy i będą chyba seslerie skalne. Chciałabym też wyższe trawki ale nie wiem jakie....stipa u mnie nie chce rosnąć.

Ogród wśród pól i wiatrów 08:00, 05 kwi 2016

Do góry

Marzenaka napisał(a)
Jolu, niezła stipa! Ja nie siałam w tym roku.

m_gocha napisał(a)
Jaka stipa. Czym Ty ją karmisz albo jak czarujesz, że tak urosła. Ja chucham, dmucham na swoją ale mizerotka jest

Właśnie Dziewczyny, cała rzecz w tym, że ja w tym roku nie chucham, nie dmucham. Posiałam i tyle. Przełom lutego/marca miałam super zajęty i się roślinami nie zajmowałam. Czyżby to był sposób?? hehe..

Typografia ogrodu 07:49, 05 kwi 2016

Do góry
oł maj got
Asia postery śliczne zdolniacho
a stipa taka wielka a z moich 5 się cieszyłam hahah gdzie 2 ździebełka na krzyż hihih
Typografia ogrodu 07:33, 05 kwi 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Asia stipa teraz porośnie! Tylko tyle padam na twarz nie ma siły pisać ale czytam
wszystko rozumiem.tez wczoraj bylam padnieta a dzis zapowiada sie rownie intensywnie
Typografia ogrodu 23:03, 04 kwi 2016

Do góry
Asia stipa teraz porośnie! Tylko tyle padam na twarz nie ma siły pisać ale czytam
Ogród wśród pól i wiatrów 22:54, 04 kwi 2016

Do góry
Jolu, niezła stipa! Ja nie siałam w tym roku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies