Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Marzenaka 23:02, 06 kwi 2016

Paulina, fajne zakupy, będzie kolorowo u ciebie. Ja się wstrzymuję jak nie wiem przed zakupami, bo najpierw tereny muszę ogarnąć i dokładnie przygotować. Na pikowaniu stipy się nie znam, ale jak byś miała nadmiar wyrzucić, to tak rzucaj, żeby do mnie doleciała Ja miałam dwie stipy w ogrodzie - kupione w małym ogrodniczym jako "no taka trawa ozdobna", bo panie nie wiedzą, co sprzedają obcięłam po zimie i widzę, że z jednej coś się zaczyna zielenić. Może coś będzie.
paulina_ns 07:31, 07 kwi 2016

Marzenaka napisał(a)
Paulina, fajne zakupy, będzie kolorowo u ciebie. Ja się wstrzymuję jak nie wiem przed zakupami, bo najpierw tereny muszę ogarnąć i dokładnie przygotować. Na pikowaniu stipy się nie znam, ale jak byś miała nadmiar wyrzucić, to tak rzucaj, żeby do mnie doleciała Ja miałam dwie stipy w ogrodzie - kupione w małym ogrodniczym jako "no taka trawa ozdobna", bo panie nie wiedzą, co sprzedają obcięłam po zimie i widzę, że z jednej coś się zaczyna zielenić. Może coś będzie.

No to pewnie Marzenka,że szkoda kupować jak nie masz gotowego terenu. Ja co jakiś czas po drodze wpadam gdzieś do szkółki i zawsze coś przytargam, ale na spokojnie, bo póki co też nie mam gdzie już sadzić.

Co do stipy jeżeli chcesz i Jola nie ma nic przeciwko temu, mogę się z Tobą podzielić. Ja jeszcze dwie skrzyneczki uzupełnie, czyli kolejne 200 i mi wystarczy, mam nadzieję,że z 300 szt chociaż 1 da radę
Dominika11 07:45, 07 kwi 2016

fajna stipa
ale chyba faktycznie za gesto - ja swoją nie dzieliłam aż po jednym ździebełku, ale u Ciebie to jest bardzo gęsto

dziewczyny pikowały tak po 5-6 ździebełek - ale, że ja mam mało miejsca więc po troszke więcej
Kawa 07:55, 07 kwi 2016

hej Paula
pikuj pikuj ja chętnie przyjmę

ogólnie to współczuję tego pikowania
ale zakupy fajowskie

tez myślę nad powojnikiem
paulina_ns 08:16, 07 kwi 2016

Kawa napisał(a)
hej Paula
pikuj pikuj ja chętnie przyjmę

ogólnie to współczuję tego pikowania
ale zakupy fajowskie

tez myślę nad powojnikiem

Kamilka nie ma problemu, jak tylko uda mi się stipe utrzymać przy życiu chętnie się nią podzielę

Powojnika kupiłam na lwowskiej w centrum ogrodniczym za 13 zł, nie wiem po ile są gdzie indziej, ale wydawało mi się,że nie dużo. Mają pełno odmian i bardzo ładne okazy, niektóre mają już nawet pąki kwiatowe.

Pozdrawiam u nas dzisiaj z rana mglisto, ale słonecznie
paulina_ns 08:19, 07 kwi 2016

Dominika11 napisał(a)
fajna stipa
ale chyba faktycznie za gesto - ja swoją nie dzieliłam aż po jednym ździebełku, ale u Ciebie to jest bardzo gęsto

dziewczyny pikowały tak po 5-6 ździebełek - ale, że ja mam mało miejsca więc po troszke więcej

Dominiczko już popikowałam po 5-6, przynajmniej część właśnie teraz wystawilam na chwilkę na taras do słoneczka razem z pomidorami. Za godzinkę schowam i tak je już hartuje
Kawa 08:23, 07 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)

Kamilka nie ma problemu, jak tylko uda mi się stipe utrzymać przy życiu chętnie się nią podzielę

Powojnika kupiłam na lwowskiej w centrum ogrodniczym za 13 zł, nie wiem po ile są gdzie indziej, ale wydawało mi się,że nie dużo. Mają pełno odmian i bardzo ładne okazy, niektóre mają już nawet pąki kwiatowe.

Pozdrawiam u nas dzisiaj z rana mglisto, ale słonecznie

a u mnie rano padało
paulina_ns 08:32, 07 kwi 2016

Kawa napisał(a)

a u mnie rano padało

U nas wczoraj wieczorem, fajnie wszystko podlalo.
MirellaB 08:41, 07 kwi 2016

Paulinka stipę koniecznie musisz jeszcze raz pikować. Iwonka pikowała po 3 źdźbła, ja jedną porcję też po tyle pikowałam, ale następne to po 5-6 źdźbeł.
Pamiętaj jedno źdźbło to jedna kępa trawy
paulina_ns 08:50, 07 kwi 2016

Dziewczyny wczoraj kupiłam sobie te różowe kwiatki, zadałam Panu w szkółce 3 pytania:
- Co to są za kwiaty? Pan odpowiedział mi,że nazywają się osteo.
- Czy są jednoroczne? Nie, one rosną wiele lat, po czym czytam, że są jednoroczne.
- Czy długo kwitną? Pan odpowiedział miesiąc, dwa - okazuje się,że do później jesieni.

Także jak widać wiedzą Pan nie grzeszyl, ale wkurza mnie takie coś, wolałabym usłyszeć, że nie orientuje się niż wciskać co popadnie.