Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

MirellaB 22:27, 07 kwi 2016

inag napisał(a)

Mirelka, w dzień folia jest otwierana więc nie jest tam gorąco. Zamykana jest na noc. W zeszłym roku też w taki sposób była hodowana werbena i wyrosła super
Jak chcesz to wyślę Ci ją. Jej jest tyle, że ja i tak pewnie sporo jej wyrzucę. Babcia zaszalała

Ilonka nie wyrzucaj, ja marzę o werbenie.
Jak masz za dużo to bardzo chętnie przyjmę

Dzisiaj wysiałam rozplenice Purple Majestry. Jak mi wyrośnie to mogę się z Tobą podzielić
babka 22:36, 07 kwi 2016

Zastipujesz się jak ja Też mam masakryczną jej ilość a pojemność ogrodu mocno ograniczoną
Werbeny w ub roku też tyle miałam wysiane, większość rozdałam z ww powodów
Co nowego robisz z betonu lub dżipsu ? Moje pierwsze kwiatki jakoś tak średnio wyszły dopiero jak je sprajem potraktowałam to za czymś zaczęły wyglądać

A jak tam "jugosławia" w przedogródku, już masz obmyślony plan ?
inag 22:51, 07 kwi 2016

polinka napisał(a)
Ale masz fajnie z taką babcią! Super

Doceniam ją naprawde!
inag 23:01, 07 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
a pokazywałąś babci jakies werbenowe albo stipowe inspiracje. albo może nie bo Ci tych sadzonek nie odda

i ja dalej o fotki krateru pytam?

Ona ma bardziej warzywny ogród niż ozdobny. Na kwiaty i tym podobne wyznaczyła tylko niewielki kawałek a i tak w zeszłym roku na jesień zahortensjowała się znacznie

Krater pokażę póżniej jak chociaż brukarz wpadnie podziałać i coś tam uprzątnę bo siem wstydzem teraz
inag 23:03, 07 kwi 2016

ren133 napisał(a)

Zazdroszczę Ci tej werbeny Ja liczyłam na siewki ale nie wiem czy coś z tego będzie ...

Spokojnie poczekaj. Te długo też nie wschodziły i jak miały zostać wyrzucowne to się cudownie objawiły
babka 23:07, 07 kwi 2016

Ilonka masz rację, werbena bardzo długo startuje ale potem to już idzie sprintem
inag 23:07, 07 kwi 2016

MirellaB napisał(a)

Ilonka nie wyrzucaj, ja marzę o werbenie.
Jak masz za dużo to bardzo chętnie przyjmę

Dzisiaj wysiałam rozplenice Purple Majestry. Jak mi wyrośnie to mogę się z Tobą podzielić

To poczekaj aż trochę podrośnie jeszcze i będę się pytała o adres. Mam nadzieje, ze nadal będzie taka ładna.
za rozplenicę na razie dziękuję bo swojej mam dużo i jeszcze dostałam od Mirki
Iwk4 23:12, 07 kwi 2016

Nie wiem, czy babcia zaszalała, czy werbena. Rzadko kiedy wschodzi w takich ilościach. pochwal babcię, że ma rękę do werbeny, a nam ślinka leci
inag 23:13, 07 kwi 2016

babka napisał(a)
Zastipujesz się jak ja Też mam masakryczną jej ilość a pojemność ogrodu mocno ograniczoną
Werbeny w ub roku też tyle miałam wysiane, większość rozdałam z ww powodów
Co nowego robisz z betonu lub dżipsu ? Moje pierwsze kwiatki jakoś tak średnio wyszły dopiero jak je sprajem potraktowałam to za czymś zaczęły wyglądać

A jak tam "jugosławia" w przedogródku, już masz obmyślony plan ?

Stipa bardzo mi się podoba ale nigdy jej nie miałam. Boję się jej trochę bo wygląda na bardzo delikatną. Wydaje się, jakby po deszczu miała leżeć plackiem na ziemi
Na razie nic nowego nie kombinuję bo nie mam czasu, choć kilka pomysłów mi kiełkuje
Spróbuj może z innymi kwiatkami bo wiem z doświadczenia, ze nie każde się nadają..

Z tym planem to właśnie jest kiepsko. Coś mi tam świta ale nie do końca to chyba jest to czego chcę.. W zasadzie to nie wiem czego chcę i tu jest problem
inag 23:13, 07 kwi 2016

babka napisał(a)
Ilonka masz rację, werbena bardzo długo startuje ale potem to już idzie sprintem

Czyli ona tak zawsze ma?